Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Ny vecka

Tiden går fort när man har kul, brukar man säga. Tiden går fort oavsett, tycker jag. Alla dagar är inte kul, även om de känns helt OK, så finns det en och annan dag som inte känns så himla bra, kanske till och med förfärlig. Ja, det är nog så livet ser ut för alla oss små människor.

Solen värmer oss, dag efter dag. Jag börjar fundera på när solresorna till Sverige ska dra igång? 🙂 I år verkar det vara betydligt solsäkrare i Sverige än i södra Europa – har det över huvud taget hänt tidigare? Är detta ett undantag från regeln, eller beror det på klimatförändring orsakade av människans leverne? Osunda leverne, borde jag kanske skrivit. Det är ingen i dagsläget som kan veta, men tanken är minst sagt oroande.

Under veckan som gick var jag på en endagstur till Stockholm. Alltid lika trevligt, blev inspirerad efter att ha läst ett inlägg hos Ditte. Varmt var det förstås att promenera även i stora staden men jag tog det lugnt under min vandring, I Gamla Sta´n gick det överhuvud taget inte att skynda på, det gällde att ”gilla läget” och röra sig i slowmotion och lyssna in alla språk som jag kunde fånga in i luften.

Tog mig upp på Mariaberget via Blecktornsgränd, svettigt var det men jag tog ett stopp vid restaurang Magnolia så jag fick litet mat i magen och för att inte bli alltför svettig i backen upp. Bedårande utsikt över sta´n, tog några kort med mobilen men mest njöt jag av utsikterna. Tänk  så mycket naturupplevelser vår huvudstad har att erbjuda, något man inte tänker på när man är mitt inne i smeten bland alla ljud, folkmyller och avgaser. Något annat som var sevärt var Medelhavsmuseet som jag gjorde ett kort besök på. Ska absolut återvända dit för ett längre besök en annan gång.

Fotbolls-VM har gått i mål utan Sverige, men de kom på en hedersam plats ändå. Jag är inte idrottsintresserad, men  litet intresserad är jag kanske, i alla fall så mycket att jag vet hur det går i matcherna. Frankrike knep guldet 🙂

Igår var det 6-årskalas för släkten för mitt äldsta barnbarn. Kom på att vi har suttit ute varje gång när han har haft sina födelsedagskalas. Igår drogs vi alla till skuggiga områden. Trevligt kalas, förstås, som alla andra barn så öppnades alla mjuka paket sist, största intresset gick till största hårda paketet 🙂

Var rädda om er i värmen – och glöm inte att underhålla kroppen med vätska, det är väldigt viktigt!

Kommentarer till: "Ny vecka" (10)

 1. I år är första året som jag verkligen funderar på klimatförändringarna. Om det är en slump eller ett tecken.

 2. Så trevligt med en tur till Stockholm och dessutom ett kalas för barnbarnet! En sådan vecka klagar man inte på. Vädret är verkligen härligt just nu så det är bara att njuta på av sommaren 😀 Vem vet när vädret ändras…

  Ha en bra start på den nya veckan!

  • Jo, det var en trevlig dag! Superbra.

   Naturen behöver regn, regn… du får njuta för mig också, jag är utomhus mest kvällstid nu… Jag gillar solen, absolut, men naturen och vi behöver både ock… Lantbruksdotter som jag är så tänker jag även på jordbruket, för det här året är det nog ”för sent” med regn nu. Nu ska jag dra iväg till gym… inomhusgym… 🙂

 3. Kom just på att Stockholm var evigheter sedan jag besökte. Kanske skulle ta mig en tripp dit på min semester. Grattis till 6-åringen, han ser väldigt nöjd ut över sina goda tårtor.
  När det gäller vädret så pratade jag om det för en stund sedan på jobbet. Jag minns att 1986 var en fantastisk sommar med sol hela sommaren. Jag var höggravid, satt under ett träd och svettades medan övriga familjemedlemmar badade dagarna i enda. Så var det någon gång på 70-talet som det också var så hiskeligt varm. Jag jobbade på ett sjukhem då, inte med dagens klimatanläggningar, minns att många av den äldre befolkningen orkade inte hålla sig vid liv pga hettan.
  Vi fick en skvätt regn i veckan som gick, konstigt nog så räckte det för gröna till gräsmattan en aning.

  Ha det gott!

  • Stockholm är en väldigt fin stad, tycker mer och mer om den ju mer jag vandrar där. Det finns så mycket vackert att upptäcka. Hade jag upptäckt detta i 20-25-årsåldern hade jag förmodligen flyttat dit.

   Visst minns jag också att vi haft soliga och varma somrar tidigare, men för mig känns det ändå relevant att fundera över alla gifter vårt levnadssätt för med sig och hur det påverkar jordklotet.

 4. Vad trevligt med ett besök i huvudstaden!Och ett lyckat sådant. Men som du skriver så får man gå i långsam takt där nu under högsäsong. Söker man sig till de mindre gränderna bortom Västerlånggatan är det mindre trångt. Meldelhavsmuseet är verkligen fint och jag tittar in där då och då. Finns ju mycket att se där i de olika avdelningar. Roligt att du gick upp till Mariaberget. Hit återkommer jag gärna.

  Så roligt att vara med och fira ditt äldsta barnbarn. En härlig bild på en fin kille.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: