Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Geocaching

Vad gör ni när det är så här varmt? Ligger ni på stranden? Aktiva inomhus, eller inaktiva inomhus?

Vi har haft några dagar då det har varit litet svalare här i norra Småland, men idag är det riktigt varmt igen, snudd på 30 grader idag (i skuggan). Hörde av en granne att hennes termometer visade 44 plusgrader… men det var förstås i solen.

Trot eller ej, jag har geocachat! Igår åkte jag till ett samhälle några mil härifrån och promenerade mellan några cacher i stekande sol, men trots allt överkomligt. Någon dag dessförinnan for jag iväg på ett annat håll och gick en lång runda i skogen för att leta cacher. Ja, har man inget att lägga händerna på så kan man ju leka. Skämt åsido, periodvis är det en väldigt trevlig hobby. Den tar mig till platser jag aldrig skulle upplevt annars. I år har jag inte upptäckt någon jättefin plats, vad jag minns, men andra år har jag gjort det.

För övrigt läser jag och gör inte så himla mycket mer än jag måste, handla och laga mat. Ja inte ens mat lagar jag idag, jag passade på att äta på en av Asecs restauranger, ingen gourmetmiddag, men det hade jag inte förväntat mig heller. 😉 Jag är t.o.m dålig på att läsa bloggar, känns litet som att dagarna bara går.

Igår var jag inne på Facebook och såg ett inlägg från Jönköpings kommun där de presenterade några killar som städar Vätternstranden varje morgon. De berättade om att papperskorgarna var överfulla och sedan kastas det bredvid. När jag läste det hade några kommenterat inlägget, människor som uttryckte uppskattning till killarna osv, att vi har en fin strand. En kvinna ifrågasatte varför de inte kan ha större sopbehållare så skräpet får plats! Då skrev jag ett svar där jag ställde frågan varför inte folk kan ta skräpet med sig hem när det är fullt osv… Jag ondgjorde mig över hur skräpigt där är vid Vätterstranden, hur folk bara lämnar skräp. Berättade också om mina upplevelser av hur det ser ut där varje nyårsdag! Trodde jag skulle få massor med påhopp! Det brukar inte gå att provocera på Fb utan att man får på pälsen. En kvinna har klickat på gilla-knappen vid min kommentar, det är allt, inga svarskommentarer! Jag är mycket FÖRVÅNAD! Jag var beredd på att bli betraktad som ”missnöjd satkärring” 🙂

Vad är det för fel på folk som inte kan försvara sina handlingar!? 🙂 Så funderar jag också över HUR STORA sopbehållare skulle behövas där för att det inte skulle finnas skräp på stranden eller gångbanan?

 

Kommentarer till: "Geocaching" (19)

 1. Ja nog är det konstigt att vi ska slänga skräp här och där om sopbehållarna är fulla eller inte finns. Så korkat – det är ju enkelt att slänga det hemma om det kniper. Jag förstår inte hur folk tänker.
  Lika förvånad att du inte fått mothugg på FB. Själv använder jag inte FB av olika skäl men nog har jag förstått att det ”munhuggs” en hel del där!

  • Ja precis så är det. Ibland tas kommentarer bort eller kommentarfältet stängs p.g.a otrevligheter, men det brukar alltid skrivas ut då. Står inget sådant. Blev ganska tyst efter mitt skriveri, några till berömde killarna och deras jobb. Tjejen jag kommenterade, ja, hon kanske tillhörde gruppen som kastar bredvid när det inte får plats.

   Har folk ork att bära saker till stranden borde de orka bära skräpet med sig hem, tycker jag.

 2. Själv är jag på stranden för där svalkar det som bäst och baden är underbara!

  Så bra att du gav svar på tal. Kan man ta med sig skräpet dit kan man ta det med sig hem också. Men det där med att ta egna initiativ och eget ansvar är inte alla så bra på…

  Kram och god kväll!

  • Det har blivit en konstig mentalitet. Vuxna människor som tycker att andra ska plocka upp och städa efter dem!

   Tack och önskar dig också en bra kväll!

 3. Trevligt med geocachingen som tar dig iväg mot lite nya mål – Och dte blir ju på sätt och vis flera mål i ett. Dels att åka och sedan leta. Tror det är fint om man kommer ut och framförallt från den heta stan. Stockholm tycker jag väldigt mycket om men i denna hetta är det inte mycket som lockar här.
  Visst kan man förundras över att folk inte tar med sig skräpet om de ser att det är fullt. har också funderat på detta här i parkerna. Är tunnorna fyllda ställer man bredvid. Litar på att andra fixar det. Och så kommer råttorna rusandes. Tänkte just på detta när jag var i Peking i mars . I denna gigantiska stad ser man knappast ett skräp. Visst är det frågan om mentalitet . Bra att du svarade och glädjande att det inte blev några trista kommentarer.
  Njuter nu på balkongen och det är behagligt svalt och bara +23.
  Trevlig kväll.

  • Japan ska vara extremt ren i kollektivtrafikens fordon eller på gator och torg. Inget skräp alls. Jag hörde på radion just om nedskräpning för inte så länge sedan. Där sa någon att varenda unge som går i förskolan vet att man inte ska skräpa ned, de t.o.m ifrågasätter fröknarna om de kastar en äppelskrutt innan de förstår skillnaden på skräp och skräp. Sedan händer någonting med dessa ungar på väg mot vuxenlivet. Samma ungar släpper skräp rakt ned där de står utan att verka tänka på konsekvenserna eller vem som städar efter dem. Visst är det märkligt!?

   Geocaching är en trevlig grej, jag har blivit litet av en periodare, det kan gå månader då jag inte tänker på att leta burkar, sedan får jag ett ryck och loggar många under en kortare period, oftast sommartid förstås.

 4. Geocaching verkar som en trevlig sysselsättning, men inget jag direkt längtar efter i värmen som råder.
  Jag är väldigt lite på fb … mest bara för att följa några intressanta grupper, men jag är medveten om hur det brukar se ut så fort någon kommenterar något – sällan något får stå oemotsagt.
  Skräp ja … visst är det sorgligt att se hur det ser ut – hur har det kunna bli så här? Varför ska det vara så svårt för vissa att ta reda på sitt eget skräp?
  Tyvärr så tror jag inte det hjälper med större papperskorgar … men jag såg en bra typ av papperskorgar – jag tror det var vid Sundbyholms slott som de hade ganska stora papperskorgar som drevs av solenergi. När behållarna var fulla meddelades någon ”korgtömmare” att det var fullt! Nu vet jag inte om det funkade, för när jag såg dessa underverk så var de så nya att de inte ens var i drift.

  • På en restaurang kan det säkert fungera, men det här området killarna städar är flera km långt, kanske en mil. Så där skulle det inte fungera.

   När jag började resa utomlands, 70-talet, tyckte jag att vi i Sverige hade så rent land mot de jag besökte i södra Europa. Nu är det tvärtom. Både i Krakow och i Prag var det betydligt mindre skräpigt än här hemma. Trist utveckling vi har.

   • Det här var inte på restaurangen utan längs promenadvägen från gästhamnen, i parken och vid badet, så det var ett ganska stort område. Har samma erfarenhet – förr tyckte man det var så rent och fint här och skitigt utomlands … men som sagt – det var då det.

   • OK, då missuppfattade jag dig! Det låter som om vi är ganska jämngamla men jag vet ju att du hänger kvar i arbetslivet än så länge 🙂

   • Då har jag nog varit otydlig … jag är minst lika ledig från jobbet som du … pensionär alltså och jag jobbar definitivt inte längre 🙂

   • Nehe…. du kanske inte varit otydlig. Ibland får man bara för sig saker och ting… 🙂 Kanske jag själv som tänkt att den kvinnan jobbar säkert 🙂 Flummiga blir tankarna i sommarvärmen också!

   • 🙂

 5. Du gör det bra som geocachar i denna värme! Jag kan knappt vara ute alls om det inte finns vatten i närheten så jag kan hoppa i och svalka mig. Jag förundras också av hur människor Jan skräps ner. Fick nyss en bild från maken som just nu är vid en vätskekontroll under O/ringen där de springer på vår mark. Högst 1 av 30 lyckas slänga sin plastmugg där de ska samlas in, resten ligger på marken!?! Jag trodde nog att orienterare var miljömedvetna!?!

  • O-ringen i år går väl uppe vid Höga Kusten, då har ni det varmare. Nu har vi det varmt igen, men vi hade faktiskt några dagar med temperatur +20-25 grader. Igår var jag inte ute på längre uppdrag, idag har jag tänkt dra ut framåt kvällen om det inte är för varmt… 🙂

   Det här med nedskräpningen är ett kapitel för sig. Kommer att skriva litet om nedskräpning strax, ur en annan vinkel!

   • O-ringen har idag haft sin tävlingsbana på berget bakom oss och bl.a. sprungit över vårt skogsskifte. Fast idag har det varit lite mulet och inte mer än 27 grader varmt. Mycket folk överallt just nu så geocachingen får vänta tills det lugnat ner sig.😊

   • Här har det gått upp till +33,3 grader i alla fall under em. Litet väl, tycker jag, skulle aldrig orka ens vandra sträckorna orienterarna springer. Det måste ju påverka deras prestationer i alla fall. Du själv är inte orienterare utan geocachare? Är det riktigt?

 6. Här är det också varmt och gott. Ligger på runt 27-29 grader. Just nu är jag inne i en jobba-mycket-sova-dagtid period så det är det jag gör. Hunden är för slö för att orka göra något annat än sin kisserunda, men på kvällen är det full fart och då passar vi på att träna också. Jag har funderat på det där med geocaching, får nog sätta mig in i hur det funkar.
  Ha en bra dag!

  • Lycka till i så fall, säger jag. En del fastnar betydligt mer än vad jag gör, andra förstår inte det roliga med det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: