Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Sol, bad, sommarvärme, det är så vi vill ha våra somrar. Men i år har de flesta fått nog och önskar sig regn! Någon jag läste om i någon tidning önskade regn i flera veckor. Egentligen tycker jag det är ganska skönt som det är, nåja, 25 grader varmt skulle räcka, men jag vet förstås att vi är beroende av vatten och att naturen behöver sitt. Vi får hoppas det blir en blöt höst och vinter.

Under veckan som gick hade jag mina barnbarn ett dygn. Badkläder fanns med förstås… det är inte ofta jag badar i Vättern mitt inne i sta´n, tycker här är för mycket folk. Men i barnbarnens sällskap tänkte jag inte på de ”andra”. Vättern är ombytlig, ibland stilla, stilla på vattenytan, men den kan också skvalpa riktigt ordentligt. När barnbarnen och jag var där var det ett mellanlädage. Den lilla hade svårt att stå i vågorna och höll mer än gärna i mina händer, vilket jag tyckte kändes väldigt tryggt. Killen som hunnit bli sex år gillade vågorna, gick i närkamp med dem och hade jättekul 🙂 Och så det allra bästa, vattentemperaturen var VÄLDIGT behaglig, jag bara gick rakt ut utan att tycka det kändes kallt ens när magen blev blöt. Där är ju annars ett känsligt läge. Jag vet inte hur många grader vattnet höll, men ganska mycket över 20 måste det ha varit tror jag. Sedan hann vi med två lekparker, pizzaätning och litet annat smått och gott. Jag var jättenöjd med dygnet och det var barnen också. Fullt ös hela tiden! Farmor fick vila efter att föräldrarna hämtat hem dem!

För övrigt blir det inte så mycket utfört för mig mer än geocaching. Jag har kommit in i en period jag ägnar mig åt att leta skattgömmor. Är det klokt? Idag visade termometern på +31 grader när jag for iväg, hade laddat med två vattenflaskor, går att köpa mer också om det behövs. Kollar in promenadsträckor med lätta cacher, ett bra sätt att promenera i nya områden samtidigt som jag loggar… ja vad som drar mest vet jag inte riktigt.

I övermorgon går vi in i augusti månad! Tänk så fort en månad går, nog märks det att vi går mot mörkare tider kvällstid. Det mörknar ordentligt nu, nåja, det är till att göra det bästa av varje månad… finns inget alternativ!

Kommentarer till: "Sommarvärme dag efter dag" (14)

 1. Anna_Lena sa:

  Det har kommit en ny runda vid Hofsmäs -Månstad. Kan såkert passa dej. Få se när vi orkar med den. Ska ju bli mer behagligt väder i senare delen av veckan. Synd att man inte riktigt kan njuta av värmen, när man ser hur naturen mår. Många björkar har gulnat och tappat sina löv. Ormbunkar harxgulnat och visfnar ner. Och så detta rödbruna torrgräs. Att bada bland folk stör mig inte alls. Gpr ju inte omkring i bikini längre. Hel baddräkt eller byxkjol till behå är vad som gäller. Simmade en stund i en sjö i Hestra i eftermiddag. Skönt och svalkande. Morgondagtns havsbad lockar inte lika mycket. Jag är ju gädda mer än torsk.

  • Jag tittar nog på den någon gång… Mer behagligt? Tja, jag tycker faktiskt det är ganska behagligt, trots värmen, bara jag kommer ut och rör på mig. Det är bättre än att vara inne, då tänker jag betydligt mer på att det är varmt och klibbigt. Utomhus fokuserar jag på mycket annat, i alla fall i nya trakter. Hur husen ser ut, trädgårdar, blåbären är mogna och en del lingon också. Men det får dröja litet till innan jag ger mig ut och plockar lingon. Konstigt nog verkar det bli en hel del på vissa ställen i alla fall.

   Det är mest för att jag vill ha tyst och lugn och ro, höra vattnet och vindens ljud osv. Hur andra tycker jag ser ut det bryr jag mig faktiskt inte om.

 2. Vilken bra dag med barnbarnen. Härligt!

 3. Jo, lite regn är ju välkommet får man ju ändå säga, här har vi 32 grader i skrivande stund…pust o stön…men det får väl gå.

  Kul att ha aktiviteter med ungarna…nästa vecka ska vi väl iväg med barnbarnen är det tänkt…ja…föräldrarna får följa med också ifall vi skulle bli trötta 😉

  Ha det bäst nu.

  • Det låter som en bra konstellation, tycker jag, att föräldrarna är med… Då kan ni avlasta barnen till dem när ni blir trötta! 🙂

 4. Det känns lite mysigt med mörka kvällar igen.

  • Njae… jag känner nog mer lite förstämning… att vi redan går mot mörkare tider på allvar. Men trots allt så har vi långa dagar fortfarande. Bara att njuta av det.

 5. Åhh så mysigt med barnbarnsgos. Badkruka som jag är så har jag badat ovanligt mycket i år. Så underbart skönt att doppa sig och som du också nämnde så känns inte vattnet kallt. Eddie älskar när jag simmar med honom. Han är ju för go, ibland vill han åka snålskjuts. Då sätter han tassen på min arm och jag ska dra honom. Bra träning för honom att simma nu när han inte orkar kuta runt i värmen. Jag kan inte förstå att det redan är augusti om någon timme och så varmt och skönt. Vi får se hur hösten och vintern blir. Hur som är det bara att gilla läget.

  Kram

  • Ja, det är bara att hänga med… De som inte badar i år, kommer nog aldrig att bada.

   Vilken fin badkompis du har, men en aning bekväm, kanske 🙂

 6. Vad trevligt att ha barnbarnen som uppiggande glädjeförhöjare. Och vättern vet jag kan vara väldigt kylig så blir det bad där så…Ja, då är det varmt. Visst gör ma som mor/farmor mycket med barnbarnen som kansk eannars inte skulle hända. De ger oss mod. Visst är det skönt att återhämta sig efter att de lämnats tillbaka men minnena finns kvar.
  Trevligt att du orkar ge dig ut och leta ”geocashing” men å andra sidan tar du dig ut. Idag kom jag inte ut förrän i kväll. Trist i sig, Men orken tryter och lungorn aär inte helt pigga och jag syresätter blodet mindre bra.
  Önskar mig lite svalare än de +31 vi haft idag med hög luftfuktighet.
  Men vädret kan ju ingen påverka.
  Visst är det viktigt att göra det bästa av varje dag/vecka/månad . Jag försöker…

  • Dygnen ensam tillsammans med barnbarnen är värda väldigt mycket för mig. Nu är de så stora så jag kan hitta på ganska mycket med dem, sedan är det trevligt att få ta del av deras funderingar ibland… om litet av varje.

   Du nämner dina lungor. Det låter besvärligt och tråkigt, jag hoppas det inte är alltför allvarligt. Är det nytillkommet nu senaste året?

 7. Barnbarnsdagar är alltid kul. Idag ska det bli ca 32 grader här och jag får erkänna att det gillar jag inte. Någon enstaka dag kanske, men detta har nästan blivit vardagsmat. Jag tåler inte värmen lika bra nu som när jag var ung, så det är väl därför jag är så ”gnällig”.

  • Gnällig eller ej…. igår tyckte jag det var riktigt jobbigt, en av få dagarna jag känt så. Väldigt klibbigt och vart. Jag drack mycket, köpte t.o.m chips ifall det var saltbrist, ja, jag vet inte…. Idag känns det bättre i alla fall. Skönt det!

   Vi alla är olika, många mår väldigt dåligt av värmen, ju äldre vi blir, desto svårare kan det bli. Jag är förvånad över att jag klarat mig så bra i sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: