Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Skogsvandring

Idag gjorde jag en skogsvandring och förundrades över hur vacker skog kan vara. Numer ser man ofta många döda träd och det är inte speciellt vackert. Idag var det det vackra som lyste mest. Bilderna får talar för sig själva.

Väldigt torrt är det i våra marker, säkert ingen som tvivlar på det! Blåbär åt jag på många ställen under min promenad, men på något ställe var det endast små förtorkade bär, stenhårda. Ja, jag förundras faktiskt över att det finns så många saftig bär som det gör. Lingonen, de är inte riktigt mogna än… men snart om värmen håller i sig.

Att det är torrt det syntes tydligt på många ormbunkar. Nog brukar de vara gröna och prunkande så här års? Jag har varit ute i skog och mark mer än vanligt den senaste tiden, har sett gröna, prunkande ormbunkar också så det skiljer sig förstås litet från ställe till ställe.

Kommentarer till: "Skogsvandring" (17)

 1. Lite trist bara med odlad skog när alla träd är lika gamla. Men skog är fint. Tror att jag sett för många skräckfilmer som ung för jag tror alltid att jag kommer att hitta lik i skogen 😲

  • Oj, där tanken har aldrig slagit mig ens… Döda människor är dock helt ofarliga 🙂

   De gånger jag ser spår av vildsvin, inte så ofta faktiskt, men när jag gör det så ger jag gärna ljud ifrån mig… För säkerhets skull!

   • Det är ingen rationell rädsla. En vän till mig var under tio års tid rädd att möta grizzlybjörn i skogen efter att vi sett en skräckfilm om sådana. Då hjälpte det inte att förklara att dom inte fanns i skogen i Norrbotten …
    Klokt att undvika vildsvin

   • haha… I Norrbotten finns det väl vanlig brunbjörn, men enligt en som bott där i hela sitt 65-åriga liv inte lyckats träffa på någon!

    Vildsvinen tror jag flyr bort om de hör mig, om de inte har ungar att vakta förstås.

 2. Hörde att det blir ett dåligt år för blåbär i torkan. Skogen vill jag inte vara utan. Vi har så lätt åtkomst till en massa olika skogsstigar där vi bor

  • Jo, inget överflöd av blåbär, men jag har flera gånger förvånats över att det finns så många som det gör, dessutom saftiga och goda!

 3. Inte ett endaste litet blåbär i min skog men några burkar med hemkokad lingonsylt ska jag nog lyckas skrapa ihop. Det ser jag fram emot. Får vänta lite till för de är inte mogna ännu. I sittande stund kom det just över mig att jag borde kolla blåbärsriset på Öland, de har ju fått lite mera regn norröver. Så det får bli en sväng dit nästa vecka då jag har min välbehövliga semester.
  Kram

  • Ostkusten har nog haft det än mer torrt än här i inlandet. Nu minns jag inte riktigt var du bor, men visst är det litet mer norrut utmed ostkusten!

   Har du inte haft NÅGON semester än i år? Då är du mer än väl värd det. Å andra sidan folk som arbetar är alltid värda semester! 🙂

 4. Ormbunkar brukar verkligen vara gröna och prunkande nu så nog har torkan påverkat dem rejält.

 5. Vad skönt med en skogspromenad! Och vackra bilder därtill. Har bara varit i utkanten av skogen men där fanns bara ganska torra blåbär. Men mycket hade gulnat, precis som hos dig. Tog mig idag en bit ut i innerskärgården och det var torrt där också. Länge sedan det regnat.
  Kanske kan det komma lite lingon, men det känns också tveksamt.
  Idag väntades regn i huvudstaden men det blåste vidare.
  Hoppas nu på lite svalare väder…

  • Jo, vi alla hoppas på regn, men det är nyckfullt. Verkar vara mycket lokala skurar, inga stilla dagsregn – i alla fall på de flesta ställena!

 6. Det har blivit dåligt med skogspromenader denna sommar. Promenader alls, det är på tok för varmt för hund och tant. Duschar efter varje kort promis, både mig och jycken. Har inte gett upp hoppet om svamp, den behöver ju både värme o vatten och nu är det bara vatten som fattas. Fantiserar om hur mycelet växer och är jättestort under markytan. Drömma går ju bra…

  • Den här sommaren är extrem, ja, det vet vi alla, men jag mår trots allt bättre i skogen (skugga) än att sitta inomhus Visst är det varmt i skogen, jag har svårt att förklara min känsla, har litet svårt att förstå fenomenet själv.

   Svamp, tyvärr tror jag att jag gett upp de sorter jag brukar plocka, mest kantareller och enstaka andra exemplar Men det klart, kommer det mycket regn så kanske de kommer som ”svampar ur jorden” 🙂 Drömma är inte alls fel!

 7. Hej igen!
  Jag bor och jobbar i Karlskrona men har min lilla stuga ungefär i mitten av Öland. Jag börjar min semester på måndag morgon. Ska bli härligt!
  🙂

  • Ah, bor du där, jag har nog trott Linköping-Norrköping någonstans.

   Jag önskar dig verkligen en fin semester, det är du värd efter att ha kämpat och svettats hela sommaren!

 8. Skogen är utan tvekan ett vilorum för själen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: