Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Dagens skratt

Min granne och jag delar prenumeration på lokaltidningen. Vi brukar säga att den blivit så dyr. Räknar man på det så är frågan om det är så dyrt, dagstidning alla vardagar under året, hemburen under nattens mörka timmar största delen av året! Egentligen tycker jag inte det är så dyrt.

Sedan några månader tillbaka är det inte bara dagstidningen som delas ut på morgnarna utan även ev. veckotidningar. Min granne fick Hemmets Journal en gång i veckan i början av sommaren. Det är den enda veckotidningen jag har köpt, numer köper jag väldigt sällan, men det kan hända någon gång per år. Min granne är en morgonpigg kvinna, så hon hinner läsa dagstidningen först och oftast finns den i mitt fack när jag är redo för frukost – vintertid. Tidigt på våren flyttar hon upp till sin koloni och stannar där till långt fram på hösten. Då är det jag som läser först och kollar givetvis ev. veckotidning. Idag kom Hänt i veckan som började komma sedan några veckor tillbaka, Hemmets Journal kommer inte längre. Hänt i veckan har jag aldrig köpt, men kan som hastigast kolla ibland hos frissan om jag inte har egen bok med mig dit.

Hänt i veckan (med flera tidningar) har en förkärlek till kungligheter och rikemansfolk. Prinsessan Madeleine är den som granskas i veckans nummer. Pojkvän efter pojkvän visas på bild tillsammans med sessan och så några ord, oftast ofördelaktiga. Det som fick mig att gapskratta var en bild där hon grovhånglade med Pierre Ladow på Franska Rivieran i början av 2000-talet och jag läser ”en orolig pappa Carl Gustaf som muttrade något om jag vet nog hur det går till där nere. Och snabbare än man hinner säga magnumflaska så hade Madde fastnat på en paparazzibild där hon ogenerat grovhånglar med Pierre Ladow”

Tja, hon var inte så gammal, visst var det obetänksamt, men hånglat har vi nog alla gjort Prinsessan Madeleine är hårt utsatt av media, varför avsäger hon sig inte sina kungliga privilegier och uppdrag? I så fall skulle media förmodligen inte vara så intresserade av henne. Allt är inte pengar här i livet, att få ett privatliv kan vara värt mer, tycker en vanlig medelsvensson som är skribent i den här bloggen.

Kommentarer till: "Dagens skratt" (30)

 1. Det är märkligt det där med kungahuset. Inte fyller dom så stor funktion mer än att just synas på bilder och när dom syns på bilder som dom inte själva valt så klagar dom. Men det är väl svårt för oss vanliga att förstå. Jag skulle inte byta för allt smör i småland!

  • Visst är det, ligger liksom inte riktigt i tiden! Nej, jag skulle inte vilja vara så påpassad.. med andra ord, inga människor jag vill byta med.

 2. Ja usch, de har det nog inte så lätt – påpassade hela tiden. Inget jag är avundsjuk på i alla fall!
  Smart att dela på prenumerationen, även om det i sammanhanget kanske inte är så dyrt så är det onekligen mer ekonomiskt att dela. Se det som en miljövänlig åtgärd 😉 Sparar på tillverkningen!

 3. Undra just vad kungen him self gjort där nere. 🙂

 4. Både klokt och praktiskt att dela på kostnaden för dagstidningen … smart! Veckotidningar köper jag aldrig … kanske en gång per år om det är något speciellt. Hänt i veckan och dyl. lockar inte ett skvatt!
  Vill absolut inte byta med de kungliga … hemskt att hela tiden vara så påpassad i precis allt! Jag är inte ett dugg intresserad av deras förehavanden och väldigt kluven till deras existens. De kostar enormt mycket pengar varje år, men frågan är väl om det blir billigare med att välja president eller premiärminister med några års mellanrum.

 5. Jag tycker faktiskt att dagstidningen är för dyr. Trots det prenumererar jag nu på lokaltidningen ett år framåt. Jag tänker att den hjälper mig att få lite hum om de nya trakterna som jag nu behöver lära mig.
  Den är för dyr… om man tänker på hur lite matnyttigt den innehåller. Tidningen innehåller ett stort antal annonser (ofta är också hela annonstidningar instuckna i tidningen. Jag har avböjt reklam, men får en del av den alltså ändå).
  Tidningen har också många bilder… dessutom många stora bilder.
  Nästan halva tidningen består av sport och sportresultat ( som jag inte är överdrivet intresserad av, men det är ju bra för andra som har det intresset).
  Resultatet av allt detta blir att själva nyheterna i ord inte alls får så stor plats.

  Jag vet att tidningen är beroende av annonsintäkterna, annars skulle tidningen bli ännu dyrare. Så jag får väl stå ut. Och andra tidningar på andra orter i landet ser likadana ut.
  Men efter detta året så kommer jag att säga upp prenumerationen.
  Nyheterna på radio och tv får bli mitt sätt att hålla mig a´jour med vad som händer.

  Att dela tidningen med en granne var bra! Så kanske det blir om jag fortsättningsvis vill ha den…

 6. Gillar att ha en färsk tidning på morgonen. Vi har Göteborgsposten fredag – söndag. Gillar SvD – men den läser jag bara om jag besöker min pappa på östkusten 🙂 Veckotidningar blir det bara läst hos frisören 🙂 OM jag måste vänta 😉
  Sv: Så varmt! Jag är på västkusten. Lysekil närmare bestämt. Det har varit SÅ skönt att leva vid havet i sommar!

  • Ja en morgontidning vill jag helst ha. Jag har varit utan, men sedan faller jag igen för morgontidning. Som det är nu att vi är två om kostnaden är det helt OK. Det fungerar bra.

 7. Smart att dela på dagstidningen. Själv tycker jag den är för dyr så vi har bara nätupplagan och jag saknar inte papperstidningen alls. Tror det är en generationsfråga…

 8. Har prenumererat på dagstidningen förr..då kunde jag inte tänka mig att vara utan den ..nu läser jag den bara på jobbet. Tycker att den blivit tunnare och tunnare så jag bestämde att den kan jag vara utan..men kanske om jag delade den med någon det är ju smart.
  På jobbet är det vi som delar ut B posten nuförtiden..det kan komma en hel bunt med brev så nu är vi brevbärare oxå. Om veckotidningar har vi inte en aning om vem som ska ha för de står inget namn på dem ..ibland får vi en lista på vem som ska ha den ..annars tidningen läggs på kontoret tills någon hinner ringa Herenco under dagen. Jag kan tro att tidningsbudet måste ha listan över vem som ska ha posten ..men de har ingen extra med sig till oss. Lite dåligt.
  Jag kan oxå köpa en hemmets journal ibland om det är några bra recept i eller för att lösa lte korsord. Ibland får jag lästa tidningar av min granne när hon och hennes mamma läst dem..jag vaktar hennes katter då och då så vi idkar byteshandel kan man väl säga.
  Skvaller tidningar kan jag vara utan köper aldrig någonsin skvallerblaskor..Kategoriskt så ratar jag dessa sån blev jag efter att princessan Diana jagades av paparatzi. Då gick de för långt för att få något att skriva om.
  Ha de gott!

  • Det är förstås opraktiskt att post kommer i klump och inte är adresserad till en viss person. Det går ju bra om de läggs i privat brevlåda, annars är det opraktiskt.

   Dagstidning vill jag ha till morgonkaffet. Den lokala politiken intresserar mig, även kommunnyheterna från vår kommun och även från flera grannkommuner jag arbetat i. Men visst har den blivit tunnare, allra helst nu sommartid. Men det kostar att producera den, och utdelningen är väl inte heller gratis!

   • Jag väljer ändå bort tidningen …läser ju på nätet istället. Jo vi delar ut den gratis…en syssla som vi fått på oss att göra då tidningen läggs i postlådan utanför numera..fast någon lägger ju den i lådan utanför ..den kommer ju inte dit av sig själv.

 9. Så praktiskt att kunna dela tidningar. Vi har under de tider vi är hemma varierande prenumerationer på Svenska dagbladet eller DN. Jag vill helst läsa en papperstidning. Ofta kan ockås man få extrapriser.
  Veckotidningar köper jag också sällan men läser hos frissan. Och ”Hänt” lever ju på kungahiset. Har också funderat på varför Madeleine ”hänger kvar”. Men kanske handlar det även här om pengar och förmåner. Idag verkar hon inte lika utsatt som hon var tidigare. Mne jag kan ju inte påstå att hon tillför så mycket.

  • Egentligen är det ju ett enormt resursslöseri att varje hushåll har sin egen tidning. Å andra sidan, man måste vara sams och ha litet överseende med varandra om det ska fungera med att dela tidning… 🙂 Det har vi inga problem med, det går ju att prata med varandra! Ja, ”Hänt” har jag aldrig varit något fan av… men får man den levererad till dörren, så visst kollar jag den 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: