Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Valaffischer hett stoff

Tog en kort promenad nyss. Såg något som verkade vara som en lykta bakom någonting. När jag kom fram såg jag att det var valaffischer. Min första tanke var ”vilket parti har satt en lykta för att dra uppmärksamheten till sig”, såg att det var Liberalernas affischer. Direkt därefter noterade jag att det var ingen lykta, det brann i affischen! Bara litet, litet, men lågan växte ju… någon måste ha varit där precis innan jag kom och tuttat på. Jag hade inte sett någon, å andra sidan går jag i andra tankar och ser mig inte omkring under mina vandringar.

När jag väl förstod att det brann så ringde jag 112. Räddningstjänsten kom inom några få minutrar och därefter en brandbil. Från 112 blev jag uppmanad att stanna kvar tills räddningstjänsten kom, två cyklister kollade in mig under tiden, två bilister hann stanna och fråga vad som var på gång! Jag kände mig minst sagt misstänkt. Med tanke på att jag hade tagit ett par glas vin innan jag gick ut och suttit och ”mediterat” litet… så kanske jag uppträdde som misstänkt, vad vet jag. Éfter ett par frågor fick jag gå. Men många var på väg dit, tänk att folk är så nyfikna. Jag är glad jag får lämna en brandplats och kunna ge utrymme till professionen att göra det de ska!

Frågan är – ska det tuttas på fler affischer i sta´n i natt? Förmodligen är det dags att sluta upp med valaffischer! Folk kan helt enkelt inte hantera sina känslor utan att förstöra!

Sådant är himla trist, och vad kostar det inte kommuninvånarna? Tack och lov att det hade regnat litet idag, så det tog sig inte jättesnabbt i gräset… Ursäkta uttrycket, men sådana här människor kallar jag för ”djävla puckon”!

Kommentarer till: "Valaffischer hett stoff" (14)

 1. Visst är detta trist! Och de som gör detta kan ju inte använda huvudet till att tänka med.Så bra att du såg branden och kunde ringa efter hjälp- Vem vet vad som annars kunnat hända. Och detta med folks nyfikenhet…Har ju varit en hel del av det is sommar och då de hindrat räddningspersonal från att utöfra sitt jobb. Puh! Man kan bli trött för mindre.
  Hoppas nu det blev en lugn natt.

 2. Bra att du ingrep så rådigt. Men vad är det med vissa människor? Hur kan man bara komma på tanken att sätta eld på en valaffisch? Eller något annat för den delen… Suck säger jag.

 3. Jag skriver under på din sista mening!

 4. Tråkigt! Visst kan man tycka om eller inte tycka om ett visst parti, men att sätta eld på affischer är ett steg för långt. Instämmer i din bedömning av de som gjort det.
  Hoppas det blir lugnt i helgen!

 5. Folk är galna. Respekten för andras åsikter verkar vara helt borta.
  Tur att du gick förbi och ringde efter hjälp!

 6. Ja man blir ju lite undrande faktiskt.
  Förmodar att någon motståndare till det partiet fått en öl för mycket och dessutom hade en tändare i fickan, en dålig kombination för en del människor tycks det.
  Så kan det gå.

 7. Det är riktigt korkat gjort att tutta eld på affischer …inte bara nu när det är så torrt. Här runt ikring har vi problem med att en del river sönder eller målar över valaffischer. Nog måste det finnas bättre sätt att visa sitt missnöje på. Ha det bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: