Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Bemanningsbranschen

Mycket får man vara med om när man arbetar inom bemanningsbranschen. Jag är glad att jag inte är så beroende av deras inkomster. I Sverige har jag blivit väl bemött. De första åren i Norge var det si och så. ibland helt bedrövligt, inte av arbetsgivarna jag arbetade för, men väl från just bemanningsföretagens personal.

I höst hade jag lovat att arbeta 8,5 veckor i Stockholm, jag såg faktiskt fram emot det. Tror det var ett arbete jag hade tyckt varit lärorikt och roligt. Dessutom tycker jag om att vandra i Stockholm och ta del av utbudet där.

I torsdags fick jag besked om att arbetsgivaren hade ”fått tag på” en annan syrra (billigare) under de första 3,5 veckorna. Men att de ville jag skulle komma som planerat resterande delen och gärna stanna både hela december och litet till. Jag tycker det är väldigt nonchalant av arbetsgivaren, jag har inte tom kalender bara för att jag är pensionär. Jag hade avbokat vissa saker, inte bokat upp mig på annat jag gärna velat delta i för att kunna tillgodose deras behov de hade när jag fick första förfrågan om uppdraget. Bemanningsföretaget tog ytterligare ett snack med arbetsgivaren, men resultatet var detsamma. Pengarna hade varit välkomna, jag hade litet vaga funderingar på en långresa när jag fyller 70 år om ett par år. Jag trivs dock bra hemma så det är ingen större uppoffring. Jag tackade nej till uppdraget i sin helhet efter det beskedet!

Alltså, chefen hade inte täckning i december och en bit in i januari. Hade de behandlat mig väl så kanske jag löst vissa delar av det ”problemet” plus det jag redan lovat. Nu har de ytterligare fem veckor till att lösa – de veckor som jag var uppbokad på men avbokade då de själva avbokat drygt en tredjedel av det vi kommit överens om!

Det skulle vara kul att veta hur chefens tankar går nu. 🙂

Kommentarer till: "Bemanningsbranschen" (20)

 1. Du gjorde helt rätt!

 2. Bedrövligt agerande av arbetsgivaren. Och du gjorde helt rätt i att tacka nej till resterande veckor.

  • Ja, jag tycker det. Jag avbokade av en del saker och planerade hösten efter arbete. Nu är det för sent att anmäla sig till kurser/aktiviteter jag kunde varit intresserad av via Senioruniversitetet.

 3. Otroligt! Vad tror de egentligen?! Bra att du sa ifrån!

 4. Arbetsgivare blir man inte klok på. Du gjorde rätt som sa ifrån. Vi är inga tofflor om du förstår vad jag menar. 🙂 Maria dammsamlare.

 5. Helt rätt. Dålig hantering för att värva pesonal. ha det gott!

 6. Jag tycker att du gjorde helt rätt för så ska man inte agera. Har man sagt en sak så står man fast vid det tycker jag.

  • Nej, det tycker man inte. Men arbetsgivaren bröt inte mot kontrakten, för de har den friheten om de avbokar i god tid, tror det är 48 timmar. För oss som arbetar är inte 48 timmar så mycket för att ändra planerna. Men för mig handlar det om litet tidigare… Jag skulle börjat i mitten av september. Hur som helst, trist, men det gör mig faktiskt inte så mycket ändå. Är kanske inte till 100% arbetssugen 🙂

   • Aha, är det så det fungerar. Vår yngsta dotter är konsultchef i ett bemanningsföretag men jag är dåligt insatt. Tur att du inte var 100% arbetssugen 😉

 7. Verkligen trist och ett väldigt dåligt bemötande. Hur tänkte man? Eller snarare inte tänkte. Jag hade gjort precis som du. Visst blir man besviken. Men kanske kan du ändå komma till Stockholm ändå.

  • Absolut dåligt bemötande. Kunden förlorar allra mest på det! Jag hade kunnat återkomma med jämna mellanrum om behov uppstått.

   Jag har ett par stockholmsbesök inbokade i privata grejer, får se när det blir något längre besök. Det skulle vara kul om vi får ihop någon dag som passar oss båda. Den som lever får se! 🙂

 8. Så dåligt..bra att du tackade nej till uppdraget. Fattar inte att de vågar göra som de gör ..syrror och uskor växer ju liksom inte på trän ..
  Debatten om hur man ska kunna rekrytera folk till vården är ju i full gång ..man borde börja med att ta hand om dem som finns på plats nu ..göra förbättringar som är hållbara och som gör att man orkar stanna kvar i yrket längre. Ska på medlemsmöte i veckan med facket ..det handlar om hälsoscheman. Det ska bli mycket intressant att höra om detta …de vill ju bla korta ner timmarna för natten..vilket innebär fler arbetstillfällen och därmed svårare att vända om och mindre tid för återhämtning. Ja säger då det hur kan de kalla det för hälsosamt???

 9. Bra att du satte ner foten. Precis som du sa så är inte ens agenda helt tom bara för att man är pensionär…tvärtom. Enda fördelen är att det kanske är lättare att stuva om i den än när man jobbade. Kram

 10. Det där är ett vanligt förekommande beteende efter vad jag hört från ssk som jobbar hos oss och som hjälper till på andra ställen ibland. Bra att du satte ner foten. Hoppas du får en skön höst.

  Kram

  • Njaee…. det är första ggn jag råkat ut för det sedan jag började arbeta inom bemanning 2011. Men att de ändrar enstaka arbetspass är inte så ovanligt, men då brukar man i regel bli erbjuden andra pass… oftast fler… Men att kunna vara flexibel är nog tvunget om man ska arbeta inom bemanning, men att ta bort 3,5 veckor ställer jag inte upp på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: