Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Uppdrag granskning

Regn i Jönköping idag. Då passade jag på att kolla in ”Uppdrag granskning” som jag inte hade tillfälle att se när det sändes. Programmet handlade om ”Alternativhögern” – absolut inget upplyftande program, men nog så viktigt! Har ni inte redan sett programmet rekommenderar jag det om ni är det minsta samhällsintresserade!

Mina funderingar går till ”hur har de här unga männen blivit sådana”? Varför tycker de att vi vita, nordiska är så mycket bättre än andra? Hur kan de tycka att det är OK att använda skjutvapen, våldsmetoder osv mot oliktänkande?

Hur har dessa till det yttre synes väletablerade män ha så mörk, farlig agenda. Jag har länge sagt att NMR inte hade demonstrerat öppet på våra gator om inte Sverigedemokraterna hade ”sopat vägen” för dem. Här bekräftas det att mörka, rasistiska, nazistiska organisationer har koll på SD:s parti och väljare och tar sig steg för steg in i det svenska samhället.

Hur kan svenska män som vuxit upp i vårt välfärdssamhälle få sådana sympatier?

Kommentarer till: "Uppdrag granskning" (17)

 1. Det sista undrar jag med. Har du lyssnat på podden om barnen i NMR?

 2. Ett skrämmande program och frågan är befogad. I dagsläget är det många som är bekymrade över invandringen och den problematik som finns i många storstäder. Jag tycker att man måste våga lyfta frågan och ha en saklig debatt för annars vinner partier som SD mer och mer terräng. Ingen erkänner öppet att de röstar på dem men i senaste undersökningen får de över 18%. Då brukar jag tänka att 82% väljer i alla fall bort dem. Tyvärr är det inte så enkelt att man kan bortse från vad 1/5 av befolkningen röstar på…

  • Jo debatten vad gäller invandringen hade kunnat skötts bättre. Men jag tycker inte att man kan skylla allting på invandringen och invandrarna.

   Jag tycker Sverige ”gått efter” USA ända sedan jag var liten och med det i tanken så är detta ganska logiskt i all sin tragedi Får se hur det går i valet, skulle inte förvåna mig om sd får flest röster av alla partierna. Många robotar som är igång på nätet, konstaterat, spelet är med andra ord inte det vi kallar för ”rent”.

 3. Jag såg programmet och undrade också. Hur i all världen har de fått sina åsikter? Hur har det gått till?
  Skrämmande är det. Hatet smygs in, sakta och nästan osynligt…

 4. Jag såg också programmet och jag är verkligen oroad! Förstår inte hur de tänker … de skrämmer mig!

 5. Jag såg programmet och undrade hur det kan ha blivit så här- Och även om jag tycker det är bra att programmet sändes så är det reklam och för något som för mig är helt ofattbart. Hemskt!
  Mycket rädsla måtte ligga bakom och jag undrar också hur man fått åsikterna. Men vi ska också veta att Sverige under och efter andra världskriget och långt in på 60-talet även hade män och kvinnor i ledande höga regerings/riksdagssammanhang också haft liknande åsikter. Men då inte öppet. Riktigt illa det också.
  Tack för ett bra och tänkvärt inlägg.

  • Reklam? Jo, samtidigt så är det bra information till oss som inte alls känner till hur illa utvecklingen är.

   Nazister har vi haft i vårt land sedan andra världskrigets slut, men inte öppet som du skriver. Om vi haft i riksdag, och regering, mer än jag vet. Mycket möjligt. Hur som helst, skrämmande utveckling om de i dagsläget blir fler och fler.

 6. Skrämmande var ordet. Särskilt nu när vi, till skillnad från 30-talets Tyskland, faktiskt har facit. Men viktigt att veta hur illa det är.

 7. Jag bor i vad som kallas för NMR:s högborg i Sverige, Ludvika kommun. Vi har deras gäng här varje vecka nu serverandes kaffe utanför byns enda affär. Vi har dekaler på postlådorna, pins på väskorna, affischer, ja allt du kan tänka dig. Men nu måste jag säga att jag är urless på hela detta val. Jag orkar inte mer, dag ut och dag in, maler man på i alla medier, tv, radio, tidningar, ute i samhället. Och tyvärr vet jag att vi frälser inte dem vi behöver frälsa ifrån ondo. Dom har redan bestämt sig, för länge sen. Nu har jag stängt av mottagningen. Pallar inte mer politiksnack. Hur viktigt det än må vara. Det räcker nu…

  • Det är förstås vår rättighet att sålla bort det man inte vill höra/läsa i radio, TV och tidningar. Men om de sprider ut sina budskap som jag uppfattar att de gör i Ludvika, då är det svårt, förstås! Jag är trött på att det verkar som om de extrema högerkrafterna har blivit så starka som det verkar, men för övrigt så väljer jag att titta, lyssna på de debatter jag vill. När det känns ”för mycket” stänger jag av. Men visst är jag glad att valet snart går av stapeln så vi vet vilket håll landet går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: