Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Google styr

Jag gillar inte att bli styrd, jag vill bestämma över mitt eget liv. När jag nu kommenterar blogginlägg hos blogspot.com så får jag det här meddelandet innan jag sänder: ” Kommentera från ditt Google-konto om du vill kunna hantera dina kommentarer i framtiden. Om du kommenterar anonymt kan du inte redigera eller radera kommentaren.” Nej, jag kommenterar inte anonymt, men jag väljer att kommentera med min egen bloggadress och jag väljer vilken mailadress jag lämnar. Jag har nu fått följande meddelande TRE gånger. Till Google vill jag säga: Jag har inte svårt att fatta!

Det här är inget stort problem för mig, kommentarer hos andra brukar jag varken redigera eller radera! Det är mer principen jag reagerar över, hur mycket ska Google styra våra liv?

En annan sak, nu har jag skrivit till en firma jag beställt vara från varför de omyndigförklarar oss kunder och inte låter oss bestämma HUR vi vill betala. Fler och fler företag har inga andra alternativ än att det ska gå via Klarna. Företaget jag har ”uppvaktat” har sänt meddelande att de mottagit mitt ärende,  och att de återkommer. Jag blir litet rabiat när jag blir styrd för mycket, kanske det slutar med att jag tar kontakt med Konsumentombudsmannen. Det måste väl vara rätta stället om man vill ha ett sådant här ärende utrett?


Kommentarer till: "Google styr" (18)

 1. Kan bara hålla med. Jag kommenterar på samma vis som du gör och kommer inte att ändra på den saken. Ska bli intressant att se vad de svarar dig!

 2. Man skulle varit smart och själv uppfunnit Klarna. Jag älskar klarna och betalar med ett tryck via mobilen

 3. Heja på! Det är så härligt att höra att du reagerar ordentligt på olika saker och dessutom att du funderar på att kontakta Konsumentombudsmannen. Jag uppfattar dig som en snäll ”rivig” dam och sådana gillar jag. Fler av dig skulle behövas.
  (Min blogg skriver jag på blogg.se. Det bara blev så när mina barn startade min blogg gång….) Jag har inte fått sådana meddelanden därifr¨n.

  • Jo, jag är en snäll person, men kan bli irriterad. Jag försöker framföra kritik dit den hör hemma… tycker det är trist när det gnälls till höger och vänster, men inte framförs till ”mottagaren”. Hur kan man då för en förändring, man kan åtminstone försöka, påpeka, kräva svar. Det är nog min livsfilosofi. 🙂

 4. Ja nog blir vi styrda alltid! Jag tillhör också dem som blir lite lätt obstinata om jag blir för styrd. Samma sak med all riktad reklam man får om man sökt på något. Antingen har jag ju redan köpt det jag vill ha efter att ha sökt på det, eller så har jag bestämt mig för att jag inte vill ha just den prylen – med andra ord blir det mer missriktad än riktad reklam 😉

 5. Instämmer helt! Jag vill inte kommentera med ett Googlekonto och gör det inte. Jag vill också själv bestämma när jag köpt något på vilket sätt jag ska betala. Spännande att höra vilket svar du får. Om du får något.

 6. Klart man vill bestämma själv! Det ska bli spännande att se om du får svar … och spännande att se vad Konsumentombudsmannen säger … om du nu måste vända dig dit för att få ett svar.

 7. Jag håller med dig. Jag hatar när ex. Facebook visar mig annonser på sånt jag nyligen googlat på. När det gäller Klarna så kostar alla betaltjänsterna som webbshopparna använder. Är det ett mindre företag så väljer de kanske ett betalsystem som de gillar.

  • Jo, så är det nog. Men då tycker jag de omyndigförklarar kunderna! Det är mina pengar och redan nu har jag avstått från att handla ibland då betalningen skulle gått via Klarna. Alternativet är pappersfaktura – och det är inte aktuellt för mig.

   En bra sak med det här är om många reagerar som jag, då räddas kanske fler butiker kvar ute i landet! 🙂 Jag får ta mig en allvarlig funderare när jag fått svar på om jag ska sluta att handla via nätet över huvud taget.

 8. Ja superirriterande är det! Jag får upp texten vareviga gång jag är inne o kommenterar hos någon som har blogspot, det är bara under wordpress man slipper. Om jag har skrivit en kommentar, varför skulle jag vilja gå in och ändra på den? Förstår inte vitsen annat än att Goggle vill knyta en närmare, köpa upp en helt enkelt, utan att betala för det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: