Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Vegetariska världsdagen

Grönsaksröra med halloumi

Igår, den 1 oktober, var det ”Vegetariska världsdagen”. Den uppmärksammas världen över sedan 1977 då den inleddes i USA.

Jag lagade till en väldigt enkel vegetarisk rätt, enkel, snabb och ganska god också. Blandade, paprikor i olika färger, champinjoner, gul lök, kikärter, aubergine, vitlöksklyfta. Jag minns inte om jag hade några fler grönsaker i. Blandade allt i en gryta och rörde om flera gånger innan grönsakerna kändes mjuka och klara. Kryddade endast med svartpeppar. Litet tomater ovanpå det hela blev det, hade tyvärr ingen persilja hemma, annars tror jag det hade varit gott till.

Åt det tillsammans med halloumi, lätt stekta i stekpanna. Ingen festmåltid, men gott och tillräckligt mättande för mig. Jag gjorde en stor portion så det räckte även idag. 

Kommentarer till: "Vegetariska världsdagen" (15)

  1. Jag kallar det festmåltid!

  2. Det missade jag! Visste inte ens att den vegetariska maten har en egen dag. Din måltid ser god ut!

  3. Så gott! Vi brukar äta vegetariskt ett par gånger i veckan och det är roligt att ”skapa” av dte som finns hemma. Tycker du fick till det riktigt bra.
    Trevlig kväll.

    • Innan sommaren åt jag väldigt mycket vegetariskt, i sommar har jag ätit på restaurang väldigt mycket. Nu ska jag försöka återta den vegetariska hushållningen några dagar i veckan som jag gjorde i våras. Får se om jag lyckas. Det finns väldigt mycket, men kräver i regel litet mer planering för mig… än så länge i alla fall. Med tiden får jag väl en del favoritrecept vad gäller vegetariskt också.

  4. Så gott det lät! I går blev det inte vegetariskt för min del men väl i dag. Jag väljer det oftare och oftare faktiskt.

    God kväll!

  5. paulamerio sa:

    Det såg gott ut men jag hade nog kryddat betydligt mer! Halloumi gillar jag mycket, men smetar på sambal oelek så tungan vrider sig…men vegetariskt äter jag flera gånger i veckan, dock inte idag då jag fått tag på äkta pölsa, oj vad jag smaskade med goa rödbetor till.

    • Sambal oelek gillar jag också mycket, men det var medvetet val att inte krydda mycket i den här rätten. Ibland tycker jag vi kryddar bort råvarornas egna smaker. Därför varvar jag mellan mer kryddad mat och mellan väldigt litet kryddat. Salt använder jag väldigt sällan.

  6. Min son äter bara vegetariskt, så han har fått oss också att äta det åtminstone en gång per vecka. Det finns ju otroligt många goda recept och det är definitivt inte smaklöst, som många anger som skäl för att inte prova på.

    • Det finns jättemycket goda vegetariska rätter. Men så länge man inte har det i ryggraden så krävs det litet längre planering, i alla fall för mig.

  7. Jag äter också vegetariskt… rätt ofta faktiskt. Det känns bra både för kroppen och för samvetet och miljön. Men behöver helt klart lära mig mer och variera mig mera.

    • Innan sommarens värmebölja åt jag vegetariskt 4-5 dagar i veckan. Sedan har det blivit betydligt mer sällan. Ska skärpa till mig igen, det finns mycket gott att välja mellan, men det tar tid att söka recept, planera handlingen mer omsorgsfullt osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: