Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Onsdagen

Idag blev det brittsommar i namnets rätta bemärkelse. Solsken, varmt, gott sällskap och god mat – inget mer jag önskar för stunden.

Vandrade ned till centrum, drygt en halvtimmes promenad för att äta lunch tillsammans med en väninna. Testade ett nytt ställe och det utföll till belåtenhet.

Planerade både biblioteksbesök och även att handla hem några grönsaker på väg hem. Kom på att jag hade passerat biblioteket, försökte skärpa till mig för att komma ihåg att handla grönsaker, men passerade även butiken jag hade sikte på under tiden jag promenerade. Snacka om tankspridd. Jo, jag gick och funderade på dagens samtal med väninnan, ett mycket trevligt möte och vi hann samtala om en hel del. Kul. Bibliotek och matbutiker finns förstås kvar, det går att promenera en annan dag, eller för all del, ta bussen!

Idag njöt jag av mina tankar men även av naturens skönhet. När solen skiner på färgglada träd är hösten som allra läckrast!

Kommentarer till: "Onsdagen" (19)

 1. Du fick en härlig promenad i alla fall. Plus träff med väninnan. Viktiga saker båda delarna.

 2. Vilka härliga färger!

 3. Vilken underbar bild! Sådana höstdagar är fantastiska och även här har det varit väldigt fint. Varmt med för den delen.

 4. Ser ut som du haft en fin dag! Vackert väder och lunch med väninnan – härligt! Bibliotek och butik kan du ta en annan dag 🙂

 5. Åh vilken vacker promenad du fick.

 6. Hej, jag blir både full i skratt o också lite avis, om jag går en dryg halvtimme, oavsett väderstreck så befinner jag mig i djupaste finnskogen…västerut kommer närmaste by om en mil, österut 1,5 Och att testa ny restaurang, det blir jag grön av avund på, vi har en pizzeria, livet på landet i ett nötskal. Men tack o lov, djupa samtal, goda vänner, härliga skratt och gemenskap, det har vi desto mer av!

  • Ungefär så växte jag upp, så jag känner även till sådana förhållanden. Vi hade 5-6 km till närmaste butik när den lilla bybutiken las nedunder 60-talet. Så det var rena landsbygden. Fridfullt och fint på många sätt, men idag vill jag bo och leva i sta´n med närhet till mycket. 🙂

 7. En jättefin höstbild och även din dag verkar ha varit det. Så att vara här och nu och inte ha tankarna på handling och annat är ju bra det också. Det går ju ”fler tåg” – bussar eller också en promenad en annan dag.

  • Jo, sådana här härliga brittsommardagar är ett lyft, tycker jag. Jag blir väldigt glad av dem i alla fall… Förmåga att njuta av naturen är jag glad för.

 8. Skönt att få några dagar av sol och värme på hösten, behövs nog i Sverige, även om sommaren var fin blir vintern mörk och lång.
  Hoppas helgen blir lika fin!

  • Dagen idag verkar bli riktigt läcker. Jag ska ut i skogen och njuta av naturen, trevligt sällskap och några geocacher. Kanske en bland de sista dagarna med så här soligt och behagligt väder den här sidan nyår 🙂

 9. Vi har verkligen fint höstväder nu. Vi satt ute i trädgården och åt lunch igår och det hör inte till vanligheterna i mitten av oktober. Ha en skön helg

  • Vi hade höststädning i bostadsrättsföreningen igår, sa just att vi brukar ha tur med vädret. Jag har bott här i 9 år, minns endast en gång under dessa år vi haft ruggigt, fuktigt väder… Båda mina söners dop hände i oktober och vi hade kalasväder båda gångerna… Är det månne så att vi inte har så stora förhoppningar om oktober månad, att vi missbedömer månaden? Det är faktiskt en läcker månad, många färgsprakande träd, många soliga dagar med hög klar luft… tror jag… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: