Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Novembermörkt

Så är vi inne i novembermörkret redan i slutet av oktober. Nu är det ingen återvändo från mörkret! Låter det dystert? Ja, egentligen tycker jag det är en dyster och trist tid, men som väl är så tar även den perioden slut snabbt. Fortare än man tror, faktiskt. Jag får tänka tillbaka på en underbar sommar och höst. 🙂

Någon kanske undrar hur det blev med det där värdshusbesöket jag bara nämnde i ett av gårdagens inlägg. Jo, vi svängde in till värdshuset, vi båda har goda erfarenheter av sådana. De brukar ha god mat i hemtrevlig miljö. Toalettbesök stod högt på listan när jag kom in. En pil med Toalett pekade uppför en trappa. Knarrande golv, kom upp i relativt mörkt utrymme, kollade in i några dörrar innan jag hittade rätt. Det var upptaget, låst med hasp på insidan! Nåja, det blev ledigt och jag var klar för att få litet mat i mig.

För att fatta mig kort, varken miljön eller maten uppfyllde mina förväntningar. Vi blev mätta i en kal, trist lokal. Det kändes mest som någonstans att få mat i sig, inte att äta i trevlig miljö. Maten var ganska torr och tråkig, men under lång resa så handlar det mest om att få mat i magen och energi för att fortsätta resan. Det uppfyllde restaurangen. Men restaurangen kan inte förvänta sig ett återbesök av mig! 🙂

Mycket politik i nyheterna idag, i Sverige så ska en regering bildas, inte så enkelt som alla vet. Angela Merkel aviserar idag att hon inte tänker att ställa upp till omval när den tiden kommer. Nyheterna har också rapporterat om att det idag är 20 år sedan diskoteksbranden i Göteborg inträffade och 63 ungdomar miste livet. En brand som var anlagd, så fruktansvärt!  Jag minns dagen efter när jag lyssnade på rapporten därifrån tidig morgon och jag satt i bilen på väg till arbetet. Jag förstår att det är mycket känslor som poppar upp hos de överlevande och hos anhöriga till de omkomna under kvällens fackeltåg och minnesstund.

Kommentarer till: "Novembermörkt" (6)

 1. November är en ganska mörk månad, men jag lider inte alls av det … och tiden går fort 🙂
  Politik är intressant … bara att hoppas att våra politiker kan enas så landet får en ny regering – utan att SD får några viktiga poster … ja, det är väl vad jag vill då, men många har ju onekligen röstat på dem …
  Man minns den hemska händelsen med branden i Göteborg … fruktansvärt det som hände och även om det gått många år så är det såå många familjer som aldrig kommer att glömma.

  • Som väl är så går tiden fort. Snart är det jul och sedan går vi mot ljusare tider igen 🙂

   Vissa stora tragedier glömmer vi inte, så många ungdomar som miste sitt liv och förändrade livet för så många andra.

 2. November kan verkligen vara extremt dyster och grå så det är tur att December lurar runt hörnet. Tråkigt att besöket på värdshuset inte blev vad ni hade hoppats på men tyvärr blir det så ibland.

  Ha en bra tisdag!

 3. Visst är det en del dystert just nu. Men visst minns vi både den vackra våren, sommaren och hösten. Men det dystra tar lätt över. Minns så väl branden i Göteborg, anlag, Och de som åstadkom detta slapp lindrigt undan. Illa! Människoliv är inta alltid värda något här i landet. Bara ibland. Hörde idag en jämförelse med Utöya i Norge . Något för ansvariga att fundera vidare på. Norge har ett annat förhållningssätt. Till det bättre i detta fall tycker jag.
  Att få till en regering här lär ta tid och det krävs nog ett och annat. Kanske lite samtal om inte annat.
  Vad gäller ert lunchstopp känns det ju trist för det finns så många fina rast och lunchställen.Man vill ju att en paus ska ge annat än bara ”mat i magen”.

  • änniskoliv är alltid viktiga, tycker jag. Vad var det för program du lyssnade till? Om Utöyas handhavande kontra svenska? Det låter som intressanta tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: