Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Svårt?

Vad är det som är så svårt att förstå för vissa män? Jag hörde en lång utläggning om något samlag varit något båda parter var eniga om eller ej i ett nyhetsprogram. Det var vad rätten skulle ta ställning till någonstans i Sverige, lyssnade för dåligt för att veta. Blev bara irriterad.

Även om något börjar som en ”lek” så är ett nej ett nej. Ska det vara så svårt att förstå? Kvinnan hade, enligt nyheterna, tydligt sagt nej under ”lekens” gång, t.o.m satt sina händer framför sitt underliv. Trots det så genomförde mannen sexakt med henne mot hennes vilja.

Hur tänker sådana män? Tänker de överhuvudtaget?

Kommentarer till: "Svårt?" (12)

 1. Råkade också lyssna på detta en stund när jag satt i bilen. Blir lika undrande varje gång jag hör detta. Har dessa män inte vanligt sunt förnuft. Tyvärr får de inget straff trots ändrad lag.
  Anki

 2. Mån tar det dom vill ha. På den fronten förändras inget.

 3. Om det är samma fall som jag läste om tyckte jag det var intressant pga att det är första domen för ”oaktsam våldtäkt” – lustigt uttryck, men innebär att om motparten ger ”dubbeltydiga signaler” har man skyldighet att verkligen ta reda på om den andra personen vill delta.

  Här berättade kvinnan ”att hon tog av sig tröjan, klamrade sig fast runt X kropp när han bar henne till sängen, pratade om att de skulle använda kondom, sa nej först i ett sent skede och att X slutade när hon slutade ge motstånd.” (Innan dess trodde han att de ”lekte och att det var ett förspel”.) Tingsrätten bedömde att han inte haft uppsåt till våldtäkt, så enligt gamla lagen skulle han ha gått fri, MEN enligt den nya lagen blev han dömd till ett års fängelse o att betala skadestånd.
  http://www.dagensjuridik.se/2018/10/doms-forsta-fallet-av-oaktsam-valdtakt-borde-ha-fragat-kvinnan-efter-tvetydiga-signaler

  Själv har jag ju bara haft sex i långa förhållanden, så för mig är det ju självklart att man känner in varann, men här handlar om Tinder, engångsligg o sånt, då blir det väl knepigare. Antar jag, sa tanten förundrat.

  • Det borde vara samma fall, tror jag, även om jag inte uppfattade det så detaljerat i radion. Intressant läsning. Tack för länken!

 4. Ja man kan ju undra…. hur svårt kan det va liksom!

 5. Läste just det som ”lenaikista” skrev och har själv hört om detta på radion idag och läst om det i den länken- Ett nej är ett nej. Men i många fall hade man kanske inte bestämt träff hemma hos någon….Eller? En vanlig dejt kan väl ske på ”lokal”. Skulle aldrig gå hem till någon jag inte kände. Men ett nej är ändå ett nej.Alltid.

 6. Jag hörde också detta, blir blir ju bara så förbannad. Vad är det som är så svårt för vissa att förstå kan man undra. Måste man ligga bara för att man är nakna?? Jag har aldrig gillat de där nya sättet att dejta men för den skulle så är väl ett nej fortfarande ett nej. Vi hade en livlig diskussion om detta en natt på jobbet. Många åsikter men för mig finns det bara en, NEJ är NEJ.
  Viktigt ämne att belysa för både ung som gammal!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: