Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Nog är världen knepig ibland? Ja, man behöver inte ens gå utanför landets gränser. Jag har hört flera gånger att det diskuteras om Frostensson, hustru till den våldtäktsmisstänkte Arnault, ska kallas som vittne till mannens fördel! Att hon ska ”vittna” till hans fördel att det inte ingår i hans beteende att våldta kvinnor!

Jag tycker det är väldigt knepigt, t.o.m oanständigt. Hur ska  hon kunna veta hur han uppträder mot andra kvinnor? Hur han är mot henne säger inget om hur han uppträder mot andra kvinnor?

Har jag fel i den tanken så är jag tacksam om någon kan förklara det hela. Anhöriga ska aldrig behöva vittna mot närstående, tror jag bestämt. Det här är ju till den misstänktes fördel i så fall, för mig känns det inte riktigt juste. Det hade varit mer reko av henne att tacka nej till det uppdraget, tycker jag.

Kanske är det något jag inte förstår. Kan någon förklara för mig vad hennes ”vittnesmål” kan ha för betydelse över huvud taget för rättegången?

Funderar vidare  om den misstänkte vore arbetslös, bilmekaniker eller invandrare – skulle deras ev. hustru då kallas in för vittnesmål? Kan det möjligtvis vara så att förfrågan till Frostensson beror på att det handlar om en akademiledamot? Att det p.g.a den ställningen är svårare att tro att han skulle kunna utföra en ”våldshandling”?

Kommentarer till: "Vad är det jag inte förstår?" (10)

 1. Mycket märkligt må jag säga. Vad ska hennes vittnesmål tillföra???

 2. Minst sagt märkligt måste jag säga. Men tyvärr slutar man aldrig att förvånas…

 3. Nu har jag inte taget in så mycket info kring hennes medverkan som vittne, om hon är kallad för att vittna till hans fördel eller inte, vet en det säkert eller spekuleras det om det? Media är ju inte alltid så pålitliga tänker jag … ej heller huruvida hon får frågan/ställer upp för att det gäller akademitillhörighet.
  Tänker du att det skulle på något sätt legitimera frågan för att det är Akademin, men inte i annan ”klass” typ arbetslös som du säger ….
  Så jag har inte något svar att ge deg Mia – många scener i det borgerliga livet vi lever, inte alltid så lätt hålla koll på rätt och fel i dagens läge … blir ju spännande att se hur det faller ut då.
  Som min farmor sa: En har alltid ryggen bak …
  Nu önskar jag godnatt till deg 🙂

  • Arnhaults advokat hade begärt/önskat få in henne som ”Vittne”, vet inte om just ordet ”vittne” användes. I vart fall hoppades advokaten, vad jag förstått, att hennes utsago om A:s personlighet skulle kunna vägas in. Vad jag läste/hörde häromdagen så skulle hon kallas in och om jag minns rätt så har hon tackat ja till det.

   Ja jag funderar faktiskt på om akademiledamöternas status har någon betydelse eller ej. Jag har aldrig hört talas om att nära anhöriga kallas in som vittne på det här sättet. Vad jag vet så var hon inte närvarande… då menar jag att hon inte vet hur han uppförde sig då 🙂 Hade hon varit närvarande hade det förstås varit en annan sak.

   Kontaentan blir: Även i de fina församlingarna bör de goda männen veta att det behövs TVÅ för ”att dansa tango” hela vägen 🙂 om du frågar mig!

 4. Att kalla in frun som vittne kallas enligt juridiken för karaktärsvittne och brukar inte förekomma i Sverige ( ofta i USA) och enligt sakkunniga så brukar denna typ av vittne inte tillföra något i målet. Spännande att se hur det går i hovrättsdomen.

  • Just det… karaktärsvittne, har jag läst, men inte lagt på minnet. Tack för informationen, det gör inlägget ”helare” eller mer korrekt!

 5. Jag har också funderat på detta. Och efter att ha lyssnat idag både på radion och på GW på tv så verkar alla vara fundersamma över detta att Katarina Frostensson, frun, kallas in som karaktärsvittne. Juridiskt är det helt ok. men hon hade också kunnat tacka nej. I detta fall, som i så många andra, tror jag inte ett dugg på att vi alla är lika inför lagen. Önskar att hovrätten förlänger straffet…

  • Ja, varför ödsla tid på något som de ändå inte kan ta hänsyn till? För inte kan ett sådant ”vittne” tillföra något som har betydelse för slutresultatet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: