Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Jag är imponerad över att så många tittar in på min blogg, trots att jag inte sänt ut något nytt mer än enstaka dagar. Tack för era besök 🙂

Jag är uppe på benen det mesta av dagen, men det blir inte så mycket gjort. I morgon ska jag ta mig litet i kragen och försöka hyfsa till litet, jag och mina närmaste ska fira julafton på lördag, den 5 januari! Vi hade först bestämt som i morgon, men jag sköt fram det litet till då jag tycker jag fortfarande är hängig. Jaja, det kommer säkert bättre tider.

Tiden rullar på, snart ska jag ge mig ut på resa, alla biljetter (plus boende) är fixat och klart, betalda t.o.m. Ska hämta ut mitt nya pass som polisen har meddelat är klart och ligger och väntar på mig. En runda till frissan blir det innan avresa, växla litet pengar också… När man är sjuk hinner man tänka mycket, jag har kollat via internet vad jag kan roa mig med när jag är på plats i Málaga. Har någon av er läsare besökt Gibraltar? Jag har inte bestämt mig för om ska ta en dagsutflykt dit eller ej. En del jag känner tycker det absolut är värt ett besök, en annan väninna sa bara: ”Å fy, det kan jag inte rekommendera, bara ap-skit överallt!” Därför ligger just det resmålet lågt på min prioritetslista…

Du som har varit där, berätta gärna om dina upplevelser!

Kommentarer till: "Gibraltar, värt ett besök?" (16)

 1. Apskit hahahaha, du måste dit och berätta om det är så

 2. Skönt att höra att du är på bättringsvägen!
  Nix, Gibraltar är fortfarande en vit fläck på kartan för min del men jag har hört lite samma sak som du så det har kanske inte legat på topplistan att besöka heller. Om du bestämmer dig för att åka får du lämna ditt omdöme här – jag menar om jag ska prioritera upp det på ”att-besöka-listan” eller inte.

 3. Undrar om du har drabbats av såsongens influensa? I fall det är så så brukar det ta lite tid innan man känner sig helt pigg igen. Det verkar som om du är så pass pigg så att du kommer att orka med resan, och resan i sin tur gör dig säkert gott.
  Tyvärr kan jag inte varit i Gibraltar, så av mig får du inga råd. Men önskar dig fina dagar på resan.

  • När jag var som sämst trodde jag det var influensan. Men tror inte det, har inte haft så hög feber och ingen värk i lederna heller… Stämbanen var desto mer påverkade… Tycker inte det är typiskt för influensan… förmodligen ”bara” en ettrig förkylning! 🙂 Jodå, jag hinner återhämta mig innan resan, har ännu några dagar på mig.

 4. Nej, jag har inte varit där men vet i alla fall att där finns gott om apor. Biggeros som har en blogg har varit där. Jag sökte i hennes blogg och fann denna länk. Där skriver hon om deras besök.

  biggeros.blogg.segory/gibraltar.htmle/cat Hon skriver i flera olika inlägg.

  http://biggeros.blogg.se/ (adressen till själva bloggen)

 5. Skönt att höra att det går åt rätt håll med hälsan. Det är segt att återhämta sig efter en kraftig influensa. Det är ju bra att ni kan vara lite flexibla med julfirandet. Ingen tvekan om att det är roligare om alla känner sig pigga.
  Jag har varit på Gibraltar och det var en härlig upplevelse. Men det är väl som med det mesta, det blir vad man gör det till och förväntar sig. Vi hade strålande väder, lagom varmt och humöret var glatt redan när vi följde med turistbussen dit. Det var märkligt att plötsligt, efter passkontroll, befinna sig på brittiskt territorium. Vi såg oss omkring på egen hand, beundrade en ”bobby” som stod i en korsning och dirigerade trafiken, handlade på taxfree, följde med på en rundtur i små minibussar längs den väg som gick upp och runt klippan och besökte en stor grotta där uppe. Utsikten var verkligen slående. Jag bryr mig inte om ifall aporna bajsar, det är väl ganska naturligt, och jag minns inte ens att jag såg mycket av den varan. Det allra bästa med den dagen var att, när jag satt på huk för att försöka fota en av alla apor, kände jag plötsligt att en annan apa landade på mitt huvud och där satt den sedan och tuggade lite på mitt hår (jag hade långt hår då). Min man hann filma och det är ett av mina finaste minnen från hela resan och även från Spanien. Andra kanske skulle tycka att det var otäckt eller äckligt men jag var överlycklig 😀 Som sagt, hur man upplever Gibraltar beror på vad man förväntar sig.

  • Jo, det är nog så. När jag var i Kenya så fanns det apor till och med i trädgården till ett av hotellen jag bodde. En satt i ett träd och plirade på mig. Jag åt en banan på balkongen så den tyckte säkert det såg gott ut. Jag gick in för att hämta kameran – när jag vänder mig om inne i rummet så får jag se apan på balkongbordet mumsande på bananskalet! Den hoppade snabbt iväg med bananskalet och satte sig på taket! 🙂

   Tack för dina tankar om Gibraltar!

 6. Skönt att du är på bättringsvägen! Trevligt att ha en resa inplanerad … blir säkert jättebra! Jag har inte varit på Gibraltar, men har flera vänner som varit där. Ingen av dem har varit negativ och ingen har pratat om apskit!
  Jag tror det bästa är om man åker dit själv och kollar … det skulle jag gärna göra 🙂
  Önskar dig en God Fortsättning på året!

  • Trots allt verkar fler ha positiv omdömen än negativa. Visst är det bra att bilda sig en egen uppfattning. Det är ganska mycket jag är nyfiken på, hinner inte allt. Vill hinna upptäcka och njuta av Málaga också! 🙂 Väldigt bra att ni delar med er av det ni vet, även om ni själva inte varit på plats!

 7. Skönt att du är piggare! Och så skönt med din resa. Vad gäller pengar blir det ofta mer förmånligt att ta ut med kreditkort på plats. Vi har Norwegians kreditkort och det är riktigt bra. Men viktigt att se hur stor uttagsavgiften är. Vi använder aldrig våra betalkort utomlands, däremot kan kreditkorten vara bra. Men mycket betalas här i Spanien fortfarande kontant. Vad gäller Gibraltar har min vän, med bloggadress ” Lena i Wales” både privat och i sitt jobb som reseledare besökt Gibraltar och berättat om det i sin blogg. Ta gärna en titt. Jag har varit på Gibraltar et par gånger och hade då noga sett vad turen innebar. En gång körde vi dit själva och la upp dagen som vi ville.
  Ska bli spännande att följa din resa.
  Ha det gott . Och Malaga ä ju en stad an gärna återkommer till och som har mycket att erbjuda. Även fina dagsutflykter med pendeltåget längs kusten och fint att ta bussen upp till Nerja. Kan rekommendera ett besök i den lilla vackra byn Frigiliana ovanför Nerja.

  • Tack för alla tips! Jag har kollat litet, ska kolla mer på dem. Går det buss till Frigiliana? Verkar vara en väldigt liten by.

   Är det lägre växelkurs i Spanien än i Sverige? Tänker du på vid uttag ur automat eller är det på växlingskontor? Finns nog inget land där vi är så vana att använda kortet i stort sett i alla sammanhang. Jag ska kolla in hos Lena i Wales också och se vad hon skriver om Gibraltar. Än en gång, tack för tipsen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: