Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Vintern har kommit

Vintern kom till Jönköping i tisdags kväll, då började det snöa. Natten tills igår kom det än mer, dock inga stora mängder. Det har i vart fall blivit vitt på marken även inne i centrala delarna av sta´n.

Halt var det också. Igår vandrade jag försiktigt – utan dubbar. Idag tog jag på dubbar, varför chansa, när dubbarna ligger och väntar på att bli använda. På så sätt får jag ett betydligt bättre grepp.

Jag såg/hörde på TV för något/några dygn sedan att man har nya tankar om sulornas greppförmåga på vinterskor för oss här uppe i Norden. Väldigt klokt, varför har det inte funnits så många tankar om det tidigare? Ibland kan jag bara inte förstå varför INGEN har tänkt tanken tidigare, eller i vart fall framfört det.

Det är dags att vi tar det försiktigt på våra promenader och även i övriga trafiken vi ger oss ut i.

Min förkylning besvärar mig fortfarande och nu har jag förstått att det finns en hel del människor som har haft ungefär samma besvär som jag hade och delvis har fortfarande. Inget kul, men visst kunde det varit betydligt värre! 🙂

Kommentarer till: "Vintern har kommit" (26)

 1. Ja det är många som dras med långvariga förkylningar nu, har ett helt gäng på jobbet som tycker sig bli friska för att sen bli sämre igen. Hoppas det ger sig snart hur som helst.
  Broddar är bra! Jag använder alltid broddar när jag går ut och promenerar, sämre på det när jag ska hasta till bilen och jobbet och så, borde bättra mig där också!

 2. Jag vet inte om det beror på klimatförändringarna, men det känns som om broddar är betydligt mer behövligt numera än vad det var tidigare.
  Tycker att vädret på vintern sällan är stabilt kallt, utan pendlar mellan ofta kring nollstrecket. Nederbörden som kommer som regn blir till is…Därmed blir det också halt. Och sandningen sker inte överallt. Inte i den här staden i alla fall.
  Jag skulle inte klara mig utan mina broddade skor.

  • Som yngre har vi betydligt bättre balans, de allra flesta i alla fall. Klimatförändringarna, ja om det spelar roll i det här fallet vet jag inte. Har inte ens funderat på det tidigare.

  • Som yngre har vi betydligt bättre balans, de allra flesta i alla fall. Klimatförändringarna, ja om det spelar roll i det här fallet vet jag inte. Har inte ens funderat på det tidigare.

   • Klimatförändringarna kanske inte märks på samma sätt i södra Sverige. Här upp i norr tycker jag att det är påtagligt.

   • Vet förstås inte, men vad är orsakat av klimatförändringen och vad kan klassas som ”normala avvikelser”? Visst märks det förändringar här, väldigt sällan vi har snörika vintrar. Förr, om jag minns rätt, så var det mycket snö de allra flesta vintrarna. Minnet kan spöka.

 3. Det är riktigt halt ute. Var försiktig!

 4. Visst är det viktigt att välja rätt skor när det är halt men det är inte alltid det hjälper. Broddar är helt klart ett alternativ. Min förkylning var oerhört envis och satt i i flera veckor men nu börjar det ordna till sig. Hoppas du känner dig helt kurant snart igen!

  • Det snackades om en helt ny sorts sulor, önskemålet lät väldigt bra…. men om de får fram någon som fungerar bra, ja, det återstår att se.

   Jag börjar bli trött på hosta och trötthet, så absolut vill jag bli bra snabbt… 🙂

 5. Lite vinter här i huvudstaden också och halt är det. Men snön har smält undan. Bra med rejäla och greppvänliga sulor. Har inte skaffat broddar ännu men det kanske är dags för det. Försöker att gå försiktigt och det har sandats bra här hos oss i kvarteren.
  Trist att din förkylning inte vill ge med sig. Den tar ju rejält på krafterna.
  Önskar dig god bättring.

  • Skaffar du broddar så kommer du känna att du får ett helt annat grepp på isiga trottoarer. Det är inte alls dumt, även om det blir litet bökigare innan man är klar för att ge sig ut. Tack för god bättring-önskan!

 6. Det hostats och snoras i var och varannan stuga. En del bli liggande helt däckade. Jag har ännu så länge klarat mig så jag håller tummarna för att jag slipper bli sjuk. Hostan som många har är riktigt jobbig.
  Min dotter är i Åre och där stormar det och snön yr utanför knuten, vi får väl se ifall du kan åka något idag. Här är det grönt och fin och temperaturen ligger runt nollan. Igår var det väldigt skönt, kan nog bero på att det var helt vindstilla.
  Snart är det dag för Eddie och mig att sova efter natten jobb. Är sedan ledig hela långa helgen.

  Kram

  • Jo, det är nog så… massor av människor dras med förkylningar. Hoppas både du och Eddie sover gott så här dags på förmiddagen. Önskar dig en riktig bra helg!

 7. Lite snö på marken lyser upp, men annars känns den onödig!
  Jag skaffade mig s.k. ”icbugs” för några år sedan och även om d var dyra, så var de värda den kostnaden. Utan dem skulle jag inte våga gå mina dagliga promenader på isiga vägar …
  Jobbigt med din envisa förkylning – kan bara önska att du snart blir av med den – krya på dig!

  • Tack, jag vill gärna bli av med min förkylning, men tror ingen vill ta över den 🙂 Snart ska den vara historia, hoppas jag.

   Snön är onödig – absolut! Helt rätt ord. Icebugs är säkert jättebra. De ska väl ha samma funktion som broddarna

 8. Ja, halt är det sannerligen, också här som där. Broddar är ett mycket bra alternativ, dessvärre har jag inte haft lika mycket förstånd som du tycks ha som har skaffat dig sådana, men så snart jag far till stan så vet jag vem som köper sig ett par. Onödigt att utsätta sig för risker.
  Det är skönt med lite vitt på marken, det lyser upp och även om dagarna blir längre igen, tar det tid innan vi har riktigt långa ljusa dagar igen. Men vi går åt rätt håll nu.
  Krya på dig Mia, jag har förstått att många är ordentligt förkylda just nu.
  En fin helg önskas!

  • Då tycker jag du plockar fram förståndet. Du har det kanske undanstoppat i någon byrålåda?! 🙂 Det går så himla fort att falla och ev. bryta sig. Litet dumt, om det kan förhindras! 🙂 Önskar dig också en fin helg!

 9. Lite vitt på marken gör stor skillnad men tyvärr blir det ofta isigt när det pendlar runt nollan. Jag har dubbar men använder dem inte särskilt ofta när jag går i skogen. Det var skillnad när jag bodde längre norrut och gick mycket på små grusvägar. Då satt broddarna på under långa perioder. Men nog har det pratats om olika sulor och deras uppbyggnad. I alla fall var det ett återkommande samtal i Östersundstrakten. Jag kommer inte ihåg riktigt om det hette rågummi eller något liknande men den sorten skulle i alla fall vara bättre på is. Men förmodligen har det kommit ännu bättre alternativ nu och det är ju jättebra om vi kan få bättre skosulor som är anpassade efter våra förhållanden.
  Jag hoppas innerligt att din förkylning ger vika snart. Krya på dig!

  • OK, kanske jag som har missat ”sul-snacket” tidigare. Det var nytt för mig i vart fall.

   Tack, ja, förkylningen får gärna ge sig av nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: