Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Har vi snart en regering?

Ikväll låter det som om en regering är i sikte! Det är givetvis bra.

Men…

jag tror inte speciellt många känner någon glädje över det. Jo, jag är glad att det verkar som det kan bli en majoritetsregering och det tycker jag är viktigt. Men hur stabil blir den? Ja, det återstår att se.

Egentligen blir det eventuellt som jag önskade när ”eländet” började, s, c, l och mp i regeringsställning. Jag är glad över att sd inte får så stor påverkan, ingen alls egentligen. Däremot så blir det stora eftergifter för samtliga partier som kommer ingå i regeringen. Eller som ska ge sitt stöd för regeringen… Jag har inte lyssnat tillräckligt för att veta riktigt hur de tänkt, så här långt.

Det återstår att se vad det kan bli av detta. Senast 2022 blir det val igen och då visar det sig hur väljarnas dom över de kommande åren blivit. Den som lever för se…

Från det ena till det andra… i dag hämtade jag ut mitt nya pass, så nu kan jag resa även utanför EU – om jag vill! Om jag reser ned till Gibraltar är det förmodligen bäst att ha passet med, är Storbritannien EU-medlem eller ej? Jag har tappat alla turer där, vet de är på väg ur EU, men hur långt har det framskridit?

Kommentarer till: "Har vi snart en regering?" (21)

 1. Jag hoppas verkligen att det här blir bra. Med regeringen, alltså.

 2. Passet är alltid bra att ha med sig. Och vad gäller Gibraltar så kanske du tar en tur.
  Ja, regeringen. Man kan bli trött för mindre. Och det är ju en borgerlig budget som ligger. Den röstade C och L fram.
  Och Vänsterpartiet ingår inte och de liksom SD är ju ytterlighetspartier.
  Känns som om Lövén ”reat ut sig själv ”för att få makten. Men VP måste ju stödja det hela för att S, C. L och Mp ska lyckas. Och varför skulle de göra det? De blir ju helt lottlösa i sammanhanget. Känns som en svag regering. Och vid ett nyval skulle troligen både L och MP inte klara sig kvar….
  Ja, vi får se. Dock är det ju i Sverige inte så drastiska skillnader mellan partierna och nu blir de ju än mindre när Annie Lööf dikterat villkoren. Men kanske sitter VP med en joker i leken.
  Rörigt är det.

  • Ja, jag håller helt med både dig och någon politisk kommentator som menade att det är C som dragit hem största ”vinsten” i den här koalitionen. Men som du skriver, inte säkert att den går igenom, v ska antingen avstå från att trycka på knappen eller rösta rött. Det kan bli en ”rysare” till.

   Å andra sidan, den andra koalitionen skulle vara än sämre i mina ögon! Det är som att välja mellan pest och kolera… Sedan återstår att se om regeringen får regera i lugn och ro utan en massa misstroendevotum o.dyl. Ja, med den här sammansättningen blir det nog fyra år till som det inte kommer att hända speciellt mycket att hurra för! Rörigt är det minst sagt!

 3. Ja, jag vet inte vad jag ska säga hur denna regering kommer att se ut med så många olika viljor….
  Lika förvirrad är jag nu hur Gibraltar ska styras nu när de är utanför EU. Hursomhelst är det bra att ha passet med sig. Trevlig kväll🤗

  • Jo, jag har alltid pass med mig när jag reser utanför landets gränser.

   Det här med Brexit och hur långt det är i hamn har jag inte riktig koll på. Det har pågått så länge att jag har tröttnat. GB är väl fortfarande med i EU men på väg ur?

 4. Bra om vi får en regering över huvud taget – ett extraval vore nog dåligt för flera partier, men vi får se vad som sker nästa vecka. VP kanske vill kanske ha något i utbyte för att tänka sig att lägga sin röst på den tänkta koalitionen …

  • Extraval kostar mycket är inte bra. Men jag tycker att s har gjort väldigt stora eftergifter, så just nu kommer jag inte bli besviken om det blir ett extraval

 5. Om du har ett internationellt ID kort behöver du inte pass i Europa men det duger inte med körkortet.

 6. I ärlighetens namn är det väl bra att vi får en regering. Dels slipper vi kostnaderna för ett extraval, dels skulle resultatet förmodligen påminna mycket om det förra. Skulle till och med finnas risk för att SD fick ännu fler röster. ”Svekdebatten” verkar dock redan vara i gång… Återstår bara att se hur stark regeringen blir.

  • Jo, ett extraval kostar massor. Å andra sidan, förhandlar man bort anställnignstryggheten så går det förmodligen aldrig att återställa det. Om det just handlar om anställningstryggheten vet vi inte än, bara att den naggats på. Illa nog, kan jag tycka m.m. Jaja, det återstår att se om det här går igenom, än är inte sista ordet sagt. Det stora problemet är att man inte vet vad ett extraval skulle ge för resultat. Hamnar vi i samma dödläge igen… ja vad gör man då?

 7. Visst är det bra att vi äntligen får en regering men jag fattade det nog som att C och L inte ska ingå i regeringen, de säljer bara sina röster för att rösta fram en regering bestående av S och MP. Jag kan förvisso ha fel men så uppfattade jag det. Det betyder ju att det blir en minoritetsregering ändå fast med ”utlovat stöd” från C och L (fast L har väl egentligen inte sagt ja än, det gör de i så fall i morgon).
  Ja ja… hur det än är så behöver det bli någon ordning på eländet. Det tror jag att alla är eniga om 🙂

  • Jag har lyssnat litet bättre idag och visst är det så det verkar bli. De styr innehållet utan att vilja vara med och ta ansvar. Ja, man kan ju undra hur hållbar en sådan regering blir! Om L ställer sig bakom det eller ej får vi besked först i morgon efter möte mellan högdjuren inom partiet. Vi får väl se om det kan hålla fyra år…

   • Ja det låter synnerligen osäkert och faktiskt, krasst sett, inte hållbart. Men, det är väl det alternativet eller extraval antar jag. Nu får vi se om enigheten ens håller fram till riksdagens omröstning.

   • Vi får avvakta och lyssna in, även om jag skulle vilja veta NU!

 8. Jag har ungefär samma tankar som de flesta andra har gett uttryck för i kommentarerna. Bra om det blir en regering som genom samarbete kan få majoritet i riksdagen. Men det blir ett väldigt sammelsurium av bra och mindre bra politik. Jag är väldigt glad för en delvis humanare invandringspolitik och en del andra punkter men besviken över en del annat. Precis som de flesta är jag lite skeptisk men ändå glad för att det till sist blev en lösning. Vi får väl se hur domen blir nästa val.

 9. Dagens politiska läge är rena dokussåpan. Om politikerna skulle få lön efter duglighet hade vi sparat in många pengar. Inget annat ”företag” hade godkänt en sådan inkompetens.

  • Jag tror det är betydligt enklare att vara företagsledare än politiker på den nivån. Företagsledaren har vinstmålet, det är det absolut viktigaste. Politiken innehåller helt andra saker och viktigare för oss alla.

   Jag tycker inte jag kan klandra politikerna för deras handhavande… Demokrati tycker jag är väldigt viktigt, och detta tycker jag är demokrati! Det är valresultatet som inte ger något/några partier majoritet. Sedan har partiledarna jobbat utifrån det för att försöka få till en hållbar regering. Jag tvivlar på att det finns några som är nöjda, varken väljare eller politiker. Men som alltid… i det svåra får man göra det bästa av nuläget och sträva framåt! Bra jobbat av partiledarna även om jag, liksom de flesta, inte är nöjd med resultatet. Så tänker jag… nästan så jag blev politiker där, det var inte riktigt min mening… men så jag tänker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: