Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Bloggen

Bild från Stockholmsgata 8-1-2017

Blivit ganska hattigt med bloggandet under en längre tid. Idag tror jag att jag vågar lova er att jag kommer vara aktiv dagligen under de närmaste veckorna! I morgon reser jag iväg till främmande ort och då brukar det inte vara så svårt att finna bloggämne. Då jag reser ensam har jag inte så många att snacka med – därför kommer nog bloggen att kännas väldigt kär och ni blir mitt sällskap 🙂

Idag på förmiddagen var det förrädiskt att promenera, i eftermiddag tog jag dubbarna på mig och då var det helt onödigt. Visst fanns det isfläckar kvar, men det var inte svårt att väja för dem. Det ska bli väldigt skönt att slippa kolla efter isfläckar en period.

Så har jag kollat in liberalernas möte idag på TV. Ja, inte för att jag röstat på liberalerna någon gång, utan beror helt på att jag är politiskt intresserad. Lugnt och sansat möte, trots ganska spridd åsiktsskurar. Nu är regeringsbildningen framme vid sista hindret. Ska vänsterpartiet säga ja eller nej? Visst är livet spännande!?

På återhörande! I morgon skriver jag från Spanien, om allt flyter på som det är tänkt! 🙂

Kommentarer till: "Bloggen" (18)

 1. Åh, härligt. Hoppas du får en riktigt skön vistelse i Spanien med många upplevelser och härligt väder!

 2. Ha det jätteskönt i Spanien. Skönt och broddfritt! Ser fram emot dina iakttagelser

 3. Så härligt med sol och värme. Ha det bra! Och vad v ska göra… ? Klart att dom blir irriterade av att jämställas med SD! Men är det skäl nog att vara den som sätter sig emot något som kan bli ännu sämre om det blir extraval.?

  • Jo, ibland tänker jag som du, men…. varför denna markering? Hur långt ska socialdemokraterna gå? C och L vill inte ingå i regeringen och ta ansvar för det de förhandlat fram ska ske. Jag kan lätt acceptera hur v än gör, för det är en helt knepig situation, minst sagt. Gå i opposition mot sin egen politik 🙂

   Tack jag ska ha det bra, men även hålla ögonen på det som sker inom politiken här på hemmaplan!

 4. Det blir inte lätt för vänsterpartiet det här.De vill antagligen rösta nej, men att göra det kommer ju inte heller att bli bra. Så jag gissar att de röstar ja….
  Önskar dig en trevlig ”semester”.

  • Tack, jo, jag ska ha det bra, det är jag ganska övertygad om 🙂 Skönt att komma till varmare och ljusare trakter. I morgon ska v lämna besked om hur de ska rösta, det ska bli spännande!

 5. Ha det nu så jättebra på din resa! Ser fram emot att få läsa dina ”dagsrapporter” 🙂

 6. Gerd Berggren sa:

  Önskar dig en riktigt trevlig vistelse i Spanien och många nya upplevelser. Jag följer dig här😀

 7. Det ska bli så kul att läsa om dina upplevelser från varmare trakter 🙂 Hoppas du får en riktigt skön vistelse där. Att resa ensam har nog en del fördelar och en av dem är att vi får vara med dig och dela allt 🙂 Jag är väldigt nyfiken på hur du kommer att uppleva att resa på egen hand eftersom jag själv förmodligen kommer att göra detsamma framöver. Om jag får sällskap när jag reser så är det kul men jag tänker inte avstå från resande om ingen följer med.
  Jag känner som du när det gäller V. Vad de än beslutar så respekterar jag det men jag hoppas att det landar i ett ja till det här förslaget.

  • Kul att du hänger på. Nu har jag ätit frukost på Frankfursts flygplats. Olika regler på olika ställen – kände mig litet som Mr Kram när han säger ”que” om du förstår hur jag menar. Hittat till rätt gate för vidare resa om de inte ändrar igen.

 8. Så märkligt det är med demokrati. Vänsterpartiet blir plötsligt vågmästare, de som ingen ville ha att göra med, precis som det har varit med Sverigedemokraterna också. Egentligen är makt lite lustig, för när de som påstår att de står för demokrati i jämförelse med andra partier som har röstats fram av folket, så visar sig demokratin slå tillbaka på ett märkligt sätt. Men det är väl det som är demokrati. Gräver man en grop så kan man själv falla i den.
  Få se hur det går för er i Sverige, kanske det blir nyval i alla fall.
  Ha det skönt söderut, njut av värme och sol.

  • Ja visst är det underligt. Det finns mycket att lära av det här valresultatet, tror jag. Tack, ingen bad o solresa, mer uppleva o utforska, men absolut varmare än hemma.

 9. Önskar dig en jättefin resa och många härliga upplevelser på plats. Och jag följer gärna med via din blogg. Ser verkligen fram emot det.
  Idag sa VP nej och fullt föfrståligt. För någon dörrmatta vill de inte vara. Verkar som om Mr Löfvén glömt att det var just VP som drog in en del röster vid valet. Så varför skulle VP stödja en minister som inte ger dem något alls. Men kanske finns det en joker i leken.
  Ha det gott!

  • Tack, Ditte! Det är roligt att resa, får många nya upplevelser i bagaget med sig hem. Tyvärr är jag inte bra på språk, skulle vilja kunna snacka betydligt mer med människor. Men jag gör så gott jag kan och upptäcker att många andra kan nog inte så mycket bättre heller. Vissa andra är jätteduktiga och då hänger jag inte med.

   Ja, ju mer jag funderade på det under min resa så hoppades jag faktiskt på det. Tror att C och L får backa litet… S har nog inga problem med att backa… han gick för långt i sina löften för att få med de båda små partierna, tror jag. Bra handlat av talmannen också att sätta mer press på dem istället för att köra det i botten. Du är så välkommen med på mina utflykter! Sådant här tycker jag det är kul att skriva om…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: