Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Frukost är viktigt!

Vad är det för fel på mig? Jo, utlänning är jag förstås här och vill ha det som i Sverige. Åtminstone med några saker… 🙂

Nåja, så illa är det inte, ganska anpassningsbar, men idag blir jag riktigt förvånad och irriterad. Går ut för att köpa mitt bröd för dagen. varenda liten butik är stängd! Förvånad tänker jag – är det helgdag? Gick även till en litet större butik, tänt där inne, men stängt.

Går hem och kollar på internet. Nej, ingen helgdag. När är butikerna öppna? Kanske sov jag länge förra onsdagen, minns inte. Det här finner jag:

”At what time do shops and businesses open?

The most common business hours are Monday through Saturday, from 9.30 h to 13.30 h, and from 16.30 to 20.00 h.Big shopping centres and department stores open from 10.00 h to 21.00 or 22.00 h uninterruptedly. These big stores open sometimes on Sunday.In coastal cities, in high season, shops are usually open passed 22.00 h.Pharmacies open from 9.30 to 13.30 h, and from 16.30 to 20.00 h. In all major cities you can find pharmacies that open 24 hours. Pharmacies follow a rolling late-hour schedule, which is published in the newspapers, and is posted at all pharmacies.”

Jag har varit ute och köpt bröd innan 07.30 här, sovit litet längre de flesta dagarna, men jag tror inte jag varit senare än 09.30 någon morgon! Cathrine, lägenhetsägaren, sa också att butikerna öppnar 07.00 här och har öppet till 22.00.

Nu blir min fråga: Tar alla butiksanställda sovmorgon samma dag? De tänker inte på mig, här sitter jag jättehungrig och har inte mycket hemma. Inga skorpor eller annat som mättar. Endast ett par minicrossianter och det är jag inte det minsta sugen på.

Får se hur den här dagen artar sig. Får vänta en hel timme till innan jag kan äta något. Värre saker har inträffat, men känns knepigt och inte alls vad jag räknat med. I fortsättningen får jag skippa dagsfärskt bröd och se till att jag har hemma så jag kan äta frukost när jag vill.

Kommentarer till: "Frukost är viktigt!" (31)

 1. Jättekonstigt!

 2. Det jag har noterat under mina resor är att öppettider är relativa – man gör lite som man vill. Dock lite märkligt att alla väljer att öppna senare samma dag 🙂

 3. Hoppas du snart får lite frukost så du är redo för nya äventyr.

 4. I Spanien är det lite hipp som happ, det som sker, det sker.
  Har många gånger läst på skyltar att något ska var öppet, men det är det inte.
  Irriterande ibland, men också avkopplande att allt inte måste vara så perfekt. Man vänjer sig.
  Jag befinner mig inte alls långt från dig.
  Ha det bra!

  • Jag har just skrivit på din blogg!

   När jag kom ut vid 9.30 så var närmaste butiken fortfarande stängd, min favoritbutik, liten, var också helstängd. Puh, nu började jag undra om jag skulle behöva gå ut och äta frukost! Men den lite större butiken var det full rush i…

 5. Konstigt om alla butiker är stängda, då känns det om att det är något … Ibland kan ju någon enstaka stänga tidigare eller öppna senare. Men alla samma dag? Mysko.

  Ett tips är ju att se till att alltid ha något hemma, en brödbit i frysen att ta fram utifall att det är stängt eller man inte orkar. Eller ingredienser till att baka själv. 🙂

  • Jag förstår att du skrev kommentaren i all välmening, men du ska veta att jag är turist här en kort period. Inte köper jag på mig en massa grejer som sedan måste kastas. Dessutom har jag inte varken mikrovågsugn eller vanlig ugn. Jag har lärt min läxa och vet hur jag löser det Jag tänker med andra ord inte vara brödlös fler morgnar 🙂 Tack för ditt besök hos mig1

 6. Haha! Så det kan bli. I Sverige så har vi ju alktid lite knäckebröd hemma iaf. På semestern förväntar man ju sig också en god frukost.. Hoppas att du fått i dej lite mat nu. 🙂

  • Precis, och en del att plocka fram från frysen om det kniper. Ja nu så här dags på dagen har jag även fått i mig lunch. Så det går ingen nöd på mig!

 7. Det är så där det är i Spanien. Det insåg vi rätt tidigt då vi var i Santa Pola och senare i Malaga med omnejd. De stora affärerna har öppet men annars så kan man vänta sig lite vad som helst. Undrar vad som skulle hända om man gjorde likadant på våra breddgrader? Skönt att du fick frukost så småningom.
  Ha det bra Mia!

  • Det är många år sedan jag var här i landet senast, tyckte det verkade att ”manana” inte var lika påtagligt. Det kändes mer som svenska lunken, men kanske hade jag fel. 🙂

 8. Stackars dig, hungrig och besviken. Jag hoppas att du nu har hunnit äta massor av gott frukostbröd och både lunch och middag efter det. Det är inte kul att vara hungrig och det var ju jättekonstigt att allt var stängt.

 9. I vissa länder är öppettiderna inte heliga men visst är det irriterande. Vi är ju vana vid vår svenska ”ordning och reda”! Hoppas att dagen blev okej ändå!

  • Visst är det så, seder och bruk skiftar. Men oftast brukar jag ha något vettigt ätbarat om det kniper. Men idag var det extra knapert i mina förråd här.

 10. Låter verkligen märkligt! Butikerna/bagerierna i Torrevieja öppnar vid åttatiden (morgonen) om det inte är lokal helgdag eller så.) Vi kan också gå in på en bra/cafeteria och köpa färskt bröd. Vi har alltid bröd i frysen och lägger jag in det i ugnen några minuter så är det som färskt. Men oftast finns ju färskt bröd att köpa på morgonen. Hoppas du kommer till någon klarhet.

  • Jag bryr mig inte längre, jag kommer alltid ha bröd hemma till nästa morgon. Så är det problemet löst. Har dock ingen mikro eller ugn här så det får duga som kallt. 🙂

 11. Det där har jag varit med om en gång, fast det var i Turkiet. Fick gå flera kilometer för att fixa frukost, tråkigt nog var det på min ”fixa frukost dag” det hände på. Vad jag fick till mig var det något speciellt som alla var på, typ möte eller något religiöst.
  Frukosten kanske smakade extra bra denna morgon 🙂

  Kram

  • Vet inte vad det var. Byggnadsarbetare och vägarbetare var i full gång, plus trafiken som den är på vardagar. Helgen var det lugnt och tyst när jag var ute och letade frukost!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: