Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Plastproblem i världen

Vi svenskar använder alldeles för mycket plast. Jag kan inte säga att vi är bättre än hur spanska folket lyckas. Däremot så reagerar man på det man ser är så onödigt, där vi är bättre. Ibland ser jag sådant vi skulle kunna ta efter, där vi kan bli bättre på ett enkelt sätt, men jag har inget sådant exempel just nu.

Det kanske finns annan sorts äggförpackning i Spanien än just den jag visar, men det är endast så här jag sett ägg är till försäljning.

I botten står äggen på en formad pappersplatta, bilden ovan.

Sedan läggs ett plastlock på, format, hårdare modell.

Till sist sveps ett tajt mjukplastöverdrag på. Ingen risk att man tappar något ägg, men ganska onödigt.

Som tidigare sagts, jag försöker inte glänsa med hur duktiga vi är i Sverige med minskningen av plastprodukter. Jag vet jag tänker likadant där hemma ibland – så onödigt med så mycket plast.

Plasten är dock ett stort problem för miljön. Haven är fulla med plastprodukter, fiskarna dör!

****

Dagen idag började fel för mig som ni alla vet från föregående inlägg. Butiken närmast mig verkar inte ha haft öppet alls idag. I min lilla favoritbutik fanns en annan kvinna i eftermiddag än den kvinna som brukar vara där. Nu har jag handlat så jag klarar mig åtminstone i morgon med bröd 🙂

Sedan har jag varit ute på sta´n, promenerade andra sidan ”floden”, hittade väldigt få matställen där, inget som passade mig. Tog mig tillbaka till min sida floden och hux flux fanns massor med olika ställen. Jag prövade en ny indisk restaurang, på en liten smal gata där nog inte så många passerar. Supergod mat, fin smaksättning, den bästa middagen jag ätit sedan jag kom till Malaga. Restaurangen var inte lika fräsch och ljus som den jag åt på igår, men måltiden idag var betydligt billigare, cirka 70:- skilde det i pris. Det gäller att finna de små ställena som inte syns och ”alla” turister dras till.

Vandrade hemåt sedan, har jag inte gjort så mycket mer än lyssnat på radio och läst i min bok. Jag laddar inför morgondagens vandring i bergen, vet inte riktigt hur jobbig den blir. Den är beskriven som lätt…, men det som är lätt för yngre medmänniskor kan vara jobbigt för mig. Från att vi samlas tills vi skiljs åt är 5,5 timmar beräknad. Jag hoppas kunna bjuda på vackra bider i morgon.

Kommentarer till: "Plastproblem i världen" (13)

 1. Vilken prisskillnad på maten! Man får göra precis som du gjorde, hitta lite undanskymd ställen. Indisk mat är ju jättegod.
  När jag var på vandringsresa på Kreta tyckte jag att det var ansträngande men de som var 70+ skuttade som gaseller 😊

 2. Jag suckar också över all plast ibland. Ofta en lite resignerad suck. Vi får väl hoppas att största delen av all plast går till återvinning i alla fall.
  Om man kan stå ut med att inte ha den vackraste utsikten vid måltiden så hittar man oftast godare och billigare mat på lite undanskymda platser. Jag och min son följde råden i appan ”happy cow” när vi reste runt och vi åt massor av vällagad och god mat när vi åt på små enkla serveringar utanför turiststråken. Happy cow är en app där veganer och vegetarianer bl a tipsar om restauranger. Funkar i hela Europa och kanske hela världen. Vad bra att du just den här dagen fick en så positiv matupplevelse 😀

 3. Vilken tur att du hittade en sådan pärla till restaurang.
  Hoppas att vandringen i morgon blir bra. 5,5 timmar är lång tid, men ni kanske inte ska vandra hela tiden.
  Plasten till sist… där finns mycket att ta itu med.

 4. Lycka till med vandringen! Jag ser framemot att få ta del av den i ett inlägg senare.
  Precis så är det, man hittar sina små favoritställen en bit bort från turiststråken.
  Ha det gott!

 5. Visst är plasten en stor bov till mycket. Absolut! Just vad gäller ägg har vi i Torrevieja inte detta med en massa plast utan det är oftast papplock. Så även på de större förpackningarna. Så det kan nog skilja en hel del.
  Spännande med din vandring . Ser fram emot att följa med.

  • Där ser man hur det skiljer på några mil. Men å andra sidan så är det förstås även i Sverige. Skiljer från olika bolag, eller vad det kan heta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: