Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Underbar fredag

Det var godare än som det ser ut.

Idag känns det som jag inte har något att skriva om, inga dramatiska eller kulturella upplevelser. MEN, jag har haft en underbar dag. Jag tror det varit minst 20 grader varmt idag.

Började dagen med att tvätta kläderna jag hade igår för de kändes inte fräscha .-) Tog mig ut vid lunchtid och var glad att jag hade valt en kortärmad klänning och tights. Jag vandrade litet olika gator i gamla sta´n, kul att upptäcka nya kvarter, klarar mig ganska bra utan GPS om jag inte promenerar alltför mycket utanför min invanda rutt.

Åt en god fisklunch utmed vattnet. En snygg och supertrevlig man som serverade och såg till att jag hade det bra. Sådant har betydelse. Vandrade sedan vidare bort mot stränderna, där några solade, ja, inte jättemånga, men några här och var. Några badade till och med. Själv satte jag mig i skuggan och läste i min bok. Efter en stund var det för varmt så jag drog av mig tightsen för öppeån ridå, men ändå litet diskret! Vadå, här är det ju ingen som känner mig ändå… 🙂

Så började återvandringen, tyckte att efter gårdagen var jag värd litet kaffe och glass. Beställde en okänd variant för mig och den var inte alls illa. Kaffet var OK, men inte alls lika gott som jag drack någon av mina allra första dagar. Det caféet hittar jag inte tillbaka till!

Inte så vackert foto, men solglittret i vattnet gillar jag.

Så promenerade jag vidare, satte mig i en ”stol”, enmanssoffa, kan man kanske också kalla det. Kollade folk. Trots att det var så varmt som det var så gick en del i både tjock tröja och täckjacka. Jackan var uppknäppt så jag såg tröjan… Många gjorde det, eller med knäppta tjocka jackor. De flesta hade dock litet lättare klädsel, men som jag barbent, vi var inte så många! Är vanans makt så stor? Det vi tycker är en härlig svensk sommardag är kallt och ruggigt för spanjorer! Otroligt… Ja, jag förstår det inte riktigtl. Men här säger de faktiskt att det är vinter! Man kan inte förstå allt här i världen. Några få gick i shorts och linne, så jag var inte den som hade mest ”utmanande” klädsel 🙂

Även i morgon är prognosen sol. Jippie.

Kommentarer till: "Underbar fredag" (21)

 1. Det är rätt lustigt att gå på stan i t.ex Malaga och möta vinterklädda människor, dunjacka, halsduk, kängor och mössa. Vi var där i februari samt halva mars och gick i shorts, topp och solhatt många dagar. Spanjorerna tittade långt på oss. Undrar hur de skulle klara av en vanlig vinter här hos oss?
  Det är skönt att bara vara också som du har varit idag. En bra mellandag efter din vandring i bergen.
  Ha en fin helg Mia!

  • Tack! Visst är det fascinerande hur vi uppfattar temperaturen. Spanjorer, och förmodigen andra i varma länder och vi. Vi tycker det är jätteskönt, t.o.m varmt, medan de fryser eller åtminstone klär sig ”ordentligt” 🙂
   Tack, jag tror min helg blir fin!

 2. Mysigt! Det låter sannerligen som en alldeles underbar dag!

 3. Vilken bra och behaglig dag på alla vis! Vädret är som mycket annat relativt och vår svenska sommar klassas nog som tidig vår eller vinter hos många. Men jag hade njutit ändå!

 4. Ja, detta med olika klädsel känner jag så väl igen från Torrevieja. Nu är det vinter och då klär man på sig. Oavsett temperatur. Vi skandinaver ser lite annorlunda på detta. Men jag vet att i Peking tog man på långkalsongerna den 1/10 och då sattes värmen på i vårt hus. Även om den inte alls behövdes och vi svettades och fick vädra. Och den 1/4 slogs värmen av och långkalsonger åkte också av.
  Skönt att du fick en skön försommardag och kunde vila dig i form efter gårdagens strapatser.

  • Hehe jag skrattar när jag läser din kommentar. Jag tror att vi skandinaver är härdade vad gäller kyla, även om vi inte alltid har stränga vintrar så har vi alla upplevt det ibland. Kineserna och spanjorerna m.fl borde bli genomsvetta där innanför alla tjocka kläder! 🙂

 5. En riktigt behaglig och skön dag med andra ord 🙂 Härligt!

 6. Ja, det är viktigt att servitören är snygg 😉
  Låter som en riktigt skön dag. Själv ska jag ta på broddarna på dagens promenad.

 7. Så gott det låter! Bästa senestervädret enligt mig är när det är tshirt och shorts/kjol som känns mest behagligt. Inte för varmt, inte för kallt. Och att sitta i en stol och titta på folk, det är ju också en perfekt semestersysselsättning.

 8. Det är kul att titta på folk och hur olika vi beter oss inom många områden 🙂 De som kommer från varmare klimat till Sverige undrar nog hur vi är funtade som klär av oss när det är vintertemperaturer för dem 🙂 Det var ju bra att du hade en klänning och inte bara en t-shirt till dina tights. Det hade kanske varit lite mer uppseendeväckande att du gick barbent då 😀
  Efter gårdagens strapatser så måste en lugn och skön dag vara perfekt.

  • Ja, många invandrare undrar vad vi ser för himlaföremål när de första gången (innan de fått förklarat) ser oss vända mot näsan upp mot himmelen när de första solstrålarna visar sig på vårkanten. När vi står utmed väggar och vänder upp ansiktet mot solen. 🙂 Om det är en skröna eller om det är sant vet jag inte. Vet någon av er?

 9. Min kollega åker ensam till Alicante två gånger per år en månad i taget. Jag tycker att det är beundransvärt att resa själv så länge men jag är bra sugen att testa att resa själv för som du säger – hellre ensam än med fel sällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: