Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Var sak har sin tid

Jag brukar i regel resa på tidsmässigt kortare semesterresor än vad jag gör nu. Nästan alltid har jag tyckt att de tar slut alldeles för fort. En gång tror jag att det var tre veckor vi reste runt, men det var en gruppresa i Peru, där vi hann se och uppleva väldigt mycket.

Jag börjar faktiskt längta hem nu. Glädjen över att se och insupa olika nya saker har dämpats betydligt den här veckan. Det blir skönt att komma hem till Sverige,. När jag ser väderleksrapporterna för Sverige och Jönköping blir jag kluven, gillar inte snö och halka, älskar när jag kan sitta ute och läsa som idag. Väldigt behaglig temperatur, inte mycket blåst, litet solsken, men mest mulet faktiskt.

Ikväll när jag var och handlade skulle jag endast ha ett par, tre saker så jag tog ingen korg. Upptäckte ganska snart att jag hade en som förmodligen var kontrollant, eller vad de kan kallas, som kollade in mig. Inte precis smart att göra det så iögondefallande. Nu var jag inte där för att stjäla, men även om jag varit det så hade jag förmodligen inte gjort det med dom ögonen på mig 🙂

Får se vad jag gör av dagen i morgon. Det finns ett par saker till jag hade tänkt att se, men lusten måste förstås infinna sig, annars får det vara.

Kommentarer till: "Var sak har sin tid" (18)

 1. På något sätt härligt ändå att var borta så länge att man börjar längta hem. Allt som oftast känner man sig inte riktigt färdig med den plats man åkt till.

  • Precis så som du skriver brukar jag känna! Här finns i och för sig flera utflyktsmål jag är intresserad av, men jag känner mig ”mättad” just nu!

 2. Ja, det är skönt att komma hem till sig själv, där man har allt som behövs inom räckhåll och där man kan känna att man är i sitt eget. Känna sig hemma helt enkelt.
  Även om vädret i Sverige just nu kanske inte är njutbart på samma sätt som hos dig. Snö och halka i söder och kyla ( – 19,9 grader) i norr. Alltså här hos mig just nu kl 21:53.
  Brrr….

 3. Att känna sig mättad är ju bra- . Man kan ju bara ta in en viss mängd och sen tar det tid att smälta det som upplevts. Intrycken måste ju få sjunka in också. Här hemma är det inte direkt utesittarväder men att komma hem är ju skönt det också. Så brukar vi tycka efter en månad i den spanska sommarstugan.
  Önskar dig en trevlig morgondag.

  • Nej,jag har förstått att det förmodligen blir till att klä sig varmare och kanske även ta på broddarna när jag ska promenera där hemma. Jag hoppas den perioden inte ska bli så lång i alla fall. Våren får gärna komma tidigt i år 🙂

 4. En vecka känns oftast för kort och två veckor lite för långt. 10 dagar tror jag är en ganska lagom lång vistelse om man stannar på samma plats. Min och min sons bilsemester i Europa varade i tre veckor och den kändes nästan lite för kort. Men då hade vi väldigt mycket på programmet. Det bästa för din del är kanske att ta det lugnt och bara njuta av att kunna sitta ute i värmen och läsa de sista dagarna. Du har sett och gjort mycket och om inte lusten att hitta på något mer komer till dig, så är det ju inte nödvändigt. Det är det som är semester 😀

  • Två veckor hade nog känts bäst för mig. Här finns så mycket jag vill se, finns än mer egentigen. Men jag är väldigt nöjd med mina veckor här, den har varit innehållsrik och fin. Men just nu känns det inte riktigt lika roligt längre. Men, vädret är toppen mot hemma. 🙂

 5. Du har helt rätt alt har sin tid. Tänk hur mycket du hunnit med på din semesterresa.
  Många härliga promenader o mycket kulturellt som du bevarar i minnet. Njut av de sista
  dagarna o ta in värmen o solljuset, för här hemma är det dåligt med den varan.
  Broddar på jämt .

  • Ja. det blir inte till att sitta ute i trädgården och läsa på än ett tag, förstår jag 🙂 Broddar, ja, dom har inte varit så mycket använda hittills den här vintern så det är bara att acceptera läget.

 6. På samma sätt som min hjärna stänger av veckan innan en semester så stänger den av ett tag innan semestern är slut. Lixom anpassar sig till hemresan och tycker att den fått nog.
  Du har hunnit med mycket dessa veckor och haft mer fart än hemma kanske? Välkommen tillbaka till kylan 🙂

 7. Borta bra med hemma bäst … på något vis är det ju så när man varit hemifrån en tid och hunnit se det mesta av det man tänkt sig.
  Minns när vi var förföljda av en lite läskig butikskontrollant i en affär i Budapest … han gick runt med handen på sin pistol och såg riktigt farlig ut …

  • Den här såg snäll ut i alla fall och hade ingen pistol vad jag såg. Men det förvånar mig att de spejar så synligt, då är det väl ingen de lyckas ta för snatteri. Å andra sidan kan de kanske förhindra snatteri.

   Borta bra, men hemma är bäst, så är det absolut!

 8. Det är väl skönt att man längtar hem efter en tid borta. Man blir mätt på nya upplevelser.
  När du kommer hem har du mycket fint att se tillbaka på.

 9. Jag tror det finns en gräns för hur mycket man orkar se och ta in. Sedan längtar man efter att bara vara i vardagen men det kan man unna sig på bortaplan också. Förr fanns det charterresor på tio dagar vilket var perfekt. Oftast tyckte jag att en vecka gick för snabbt medan två veckor på samma ort var för lång tid. Numera är det enkelt att skräddarsy sin egen resa vilket kan kännas skönt.

  • Jag brukar tycka att två veckor också är för kort tid när jag ändå är på resande fot… men tre veckor utan att ha någon att snacka svenska med blev onödigt långt. Två veckor blir för långt, tycker jag, om det mest handlar om sol- och bad. Numer vill jag ha ut litet annat, även om jag gillar när solen är framme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: