Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Våren är snart här

Inte verkar det bli någon vårflod från snösmältningen i år. Snö har vi ingen, längre. Hörde på radion att vattenståndet är betydligt lägre än brukligt vid den här tiden på året. Sommaren, hösten kan med andra ord bli besvärlig med tanke på vatten till hushåll och kanske framförallt till lantbruket. Ja inte för att jag kan påverka så vi får mer nederbörd – det jag kan göra är att inte slösa med vatten.

Gav mig ut på en promenad, som brukligt. Styrde kosan till rosariet på området då jag fått veta att vintergäcken blommade där. Mycket riktigt fann jag både snödroppar som vintergäck. De första riktigt ”goa” värtecknen för min del i år. Så ljuvligt, lika härligt varje år!

Köpte semla med mig hem, så nu sitter jag och dricker kaffe och äter semla. Det är ju helg! 🙂 Önskar er alla en trevlig helg!

Kommentarer till: "Våren är snart här" (12)

 1. Det var vår i luften idag men jag ser på prognosen att vintern kommer tillbaka

 2. Den promenaden var säkert en riktig glädjeboost. Fina, härliga vårblommor och dessutom ett hjärta på vägen. Jag skulle i alla fall ha känt mig väldigt glad efter de synintrycken 😀

 3. Det där rosariet får jag se till att besöka. Helst i rosblomningstid. Härligt med vårkänsla, men oroande med vattnet. Tänkte på att spara vatten under den torra sommaren. Hade t.o.m en spann i duschen, där jag samlade vatten innan det blev tillräckligt varmt för att vara duschvänligt, Använde snålspolningen vid nr ONE på toaletten. Så gör jag inte längre. Får tänka om.
  Mer snö blir det med största sannolikhet. Men nu har ljuset kommit tillbaka. Det är ljust strax efter sju på morgonen, det är ljust till halv sex på kvällen. Så underbart!
  Ha det gott!

  • Visst kan det komma mer snö, men trots allt brukar januari och februari oftast vara de mest vintriga hos oss.

   Om du bara kissat finns det ingen anledning att använda den största spolningen! Det är ju ett väldigt enkelt sätt att spara litet på vatten. Hur mycket det skiljer i vattenmängd har jag ingen aning om, men ”många bäckar små…”

   Nu ser man inte mycket i rosariet, vänta med ett besök till framåt juni-juli då det är som vackrast. Då tror jag inte du blir besviken.

 4. Härliga vårtecken! Av rapporterna jag fått hemifrån så ser det ut som att det mesta av snön ligger kvar där hemma, jag kan nog inte förvänta mig några vårtecken när vi kommer hem. Men men, de kommer med tiden 🙂

  • Jag förstår att ni är borta nu, Teneriffa om jag minns rätt. Tyvärr får jag inte upp din blogg i Bloglovins flöde och glömmer ofta bort att titta in till dig. Hur som helst så är det väldigt skönt att vi fick barmark igen, litet vårkänsla i luften vissa dagar t.o.m.

   • Jo vi är på vift – är helt korrekt.
    Det borde gå att få upp bloggen i flödet eller i din WP läsare (om du följer mig på WP) men det är kul att du kommer ihåg att kika in ibland i alla fall – betydligt trevligare än om du aldrig kikade in 🙂

   • Vissa bloggar är svårare att fånga upp i mitt Bloglovin-fläde, vill helst ha alla samlade där. Jag kanske lyckas någon gång i framtiden att även fånga din… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: