Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Volontärarbete

Att Missing People gör en viktig insats, det har känts självklart för mig även om jag aldrig funderat närmare på deras insatser.

Så känns det som de kom betydligt närmare när de sökt efter en försvunnen person i den trakt där jag växte upp. En person anmäldes försvunnen, polis sökte intensivt ett par-tre dygn tror jag det var. Missing People fanns med redan då. Polisen avslutade sina sökinsatser, medan Missing People fortsatte sökandet.

Efter ytterligare några dagar så fann de mannen avliden. Det kan tyckas att det ”var för sent”, men jag är övertygad om att det var värdefullt för de anhöriga att få veta var hen fanns, kunna göra ett värdigt avslut.

Jag funderar starkt över att anmäla mig till deras kontaktnät. Funderar ett varv till. Sommartid, eller rättare sagt när det är snöfritt kan jag tänka mig hjälpa till, men smällkallt och snö, det blir för jobbigt för mig. Det får yngre förmågor fixa i så fall. Skulle jag orka? Jag förmodar att man som enskild kan avbryta sin insats för dagen om man tappar energi. Sådant går förstås att ta reda på. Å andra sidan kanske det är bättre att låta yngre krafter sköta det. Har de nytta av pensionärer? Jag funderar några ytterligare dagar innan jag bestämmer mig.

Kommentarer till: "Volontärarbete" (20)

 1. maria65a sa:

  Jag tror säkert att det är många pensionärer som är med. Du är ju en aktiv kvinna som är ute i naturen så jag kan inte se att du skulle vara för ”gammal”

  • Det kan förstås vara jobbig natur ibland, men visst, jag är van vid skogsvandringar. Tiden får utvisa hur det blir.

 2. Missing people gör verkligen ett bra arbete. De behöver säkert all hjälp de kan få, ju fler ögon ju större chans att hitta den försvunne.
  Vi får ser vart du landar när du har fått svar på alla frågor.

 3. Karin Eklund sa:

  Jag tror att alla krafter behövs när det gäller Mia. Och säkert kan man avsluta när man känner att man inte orkar vara med längre. Den stunden man kan vara med är säkert till stor hjälp.
  Jag är övertygad om att det är bra att få besked, även om dödsfall, så man inte behöver undra. En bekräftelse är altlid bättre än att inte veta, hur grym den än är.
  En ljuvlig bild visar du! Tack för den!

  • Tack för responsen på bilden!

   Tid har jag oftast, att gå i skog och mark är jag van vid och tycker om. Kan jag då vara till nytta för någon, ja, jag ska tänka på saken. Man kan ju också komma vid ”upprop” de gör, alla behöver ju inte vara registrerade hos dem som frivillig

 4. Jag beundrar alla som engagerar sig och hjälper till. Jag tänker ibland som du men vet med mig att jag har svårt att sätta gränser för mig själv om jag deltar. Det fungerar inte så jag har accepterat att piggare och friskare personer får sköta den delen. Missing people gör en jätteinsats och det måste betyda massor för familj och vänner att få vetskap. Det är bara att gå till sig själv och fundera på hur det skulle kännas att inte få klarhet.

  • Sant. Ovissheten är svårast. Att få dödsbesked är svårt och tragiskt, men då kan man bearbeta beskedet så gott man kan och slippa alla undringar.

 5. Jag har hört talas om missing people och har hört att de gör en fantastisk insats.
  Tror absolut inte åldern är en nackdel, snarare tvärtom, behövs säkert alla åldrar med olika tänkande. Lycka till!

  • Tack för lyckönskningen. Ja, jag får se, prövar nog på att gå med på någon sökning. Kan ju vara en nyttig erfarenhet.

 6. Missing People gör en viktig insats och de ger sällan upp. Mitt i sorgen måste det ändå vara en lättnad för anhöriga att få veta. På deras hemsida anger de bara ålderskravet på 18 år så med normal kondition är nog åldern inte så viktig.

  • Jo, hemsidan har jag kollat in, tror nog att jag kommer att anmäla mig. Ni peppar mig och ju mer jag funderar så tänker jag att jag kan ju testa en gång. Känns det inte bra av någon anledning, behöver jag ju inte fortsätta.

   • Eva Hammarbro sa:

    Hej .
    Tror som de flesta här att du säkert kan göra nytta!
    Lycka’till med beslutet.

    Kul att du bloggar lite igen, förresten.

   • Tja, riktiga blogglusten är borta, men ibland glimtar jag till 🙂 Mmm jag kommer nog gå med i någon sökning Missing People gör här i trakterna.

 7. Vilken god tanke! Missing People har ju en så viktig funktion att fylla. Ett väldigt bra komplement till polisen.
  Och kanske kan du vara med på prov för att känna efter. Jag tror också att allas olika erfarenheter och kunskaper är värdefulla i sammanhanget.
  Fundera på det och kanske testar du.

  • Ja, dom gör ett fantastiskt arbete. När polisen slutar sökandet så fortsätter de även om de vet att möjligheterna är små att finna vederbörande vid liv. För de anhöriga känns det säkert bra.

 8. De gör en fantastisk insats även om utgången inte alltid är som man hoppas….har också haft funderingar då jag förr arbetade mycket ideellt för olika organisationer.
  Inget sådant alls idag.

  Vore nog nåt att satsa på.

  Ha det bäst.

  • Arbetar man heltid behöver man sin ledighet på ett helt annat sätt än när mam blir friherrinna som jag är numer.

   Tack! Ha det bäst själv.

 9. paulamerio sa:

  Hej, så roligt att du är tillbaka i bloggvärlden. Jag tappade bort dig när jag läste att du pausade. Missing people är en otroligt viktig organisation. Jag är övertygad om att alla kan medverka efter förmåga,. Ingen kräver mer eller mindre. Så känns det rätt för dig så anmäl dig och gör det du orkar och kan.

  • Bloggandet går litet i vågor för mig just nu. Inte rätta känslan för att läsa bloggar heller. Just nu, efter Stockholmsbesöket, har jag vaknat till liv igen 🙂

   Jo, jag har bestämt mig nu efter att funderat några dagar, jag ska anmäla mig som sökarhjälp eller vad det nu kallades. Jag var inne på deras hemsida så sent som i eftermiddags och läste på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: