Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Stockholms-besök

Ditte

Ett snabbt inlägg innan jag lämnar hotellrummet.

Jag träffade min bloggvän Ditte igår. Hon guidade mig i Fogelströms fotspår och vi hann med litet annat också. Tur med vädret hade vi, enda regnet som kom var när vi fikade under eftermiddagen. När vi kom ut igen så var det uppehållsväder. Det blev en jättetrevlig vandring, många steg, min stegräknare visade på drygt 20.000 steg när jag kom hem igen. Tack Ditte för en fin dag som startade i solsken som märks på bilden ovan.


Stockholm har mycket vackert att skåda, någon har tagit bästa utsiktsplatsen! 🙂

Under vandringen kom vi förbi Katarina kyrkogård och då önskade jag förstås se Anna Lindhs begravningsplats, Det är många kändisar som hade samlats där utmed en grusgång. Som Ditte sa ”det kunde blivit ett intressant samtal mellan dem om de kunnat tala”.

Cornelis Vreeswijks grav är väldigt vacker, det tyckte både Ditte och jag.

Det blev ett inlägg som inte handlar om själva Fogelströmsspåret, men det kommer nog en annan dag. Nu ska jag packa ihop och dra iväg så jag kan kolla runt litet mer innan jag lämnar vår vackra huvudstad.

Kommentarer till: "Stockholms-besök" (13)

 1. Vilken trevlig dag i huvudstaden!

 2. Stockholm är en vacker stad med massor av fina promenadstråk och naturområden. Fint att du fick så bra guidning och en trevlig dag med din bloggvän 😀
  Väldigt vackra foton och om jag inte vore så höjdrädd skulle jag gärna ha en utsiktsplats bredvid måsen.

  • haha, ja lätt att få svindel där uppe om man är höjdrädd. Jag skulle också vilja ha en ordentlig soffa att sitta på där uppe… Stockholm är alltid intressant att vandra i, med en bloggvän som känner sitt Stockholm blev det extra intressant!

 3. Tack, för en jättetrevlig dag och promenad här på ”mitt” Söder. Så roligt att ses! Och tur med vädret hade vi också. Många steg blev det och många upplevelser. Tycker du fick till jättefina bilder och visst hade måsen bästa utkiksplatsen. Men vi såg ju bra vi också.
  Hoppas dagen idag blev bra och att du fick en fin resa hem igen.
  Välkommen tillbaka!

  • Det är du som ska ha ett stort tack för att du tog dig tid och delade med dig så generöst Visst var det en vacker utsiktsplats även för oss, utan tvekan! 🙂

   Jag vandrade lugnt fram mot centrum, Gamla Sta´n och Drottninggatan innan jag svängde ned mot Centralen. Fick tid att både äta lunch och läsa ganska många sidor i min bok, innan det var dags att påbörja resan hem mot Jönköping. Tack jag kommer gärna tillbaka!

 4. WOW … vilken trevlig dag … lite avis faktiskt 🙂 Fast inte på något elakt vis, utan bara för att det skulle vara så trevligt att bli guidad av Ditte någon gång 🙂

  • Ja, väldigt trevligt var det och Ditte kan ”sitt Stockholm”. Jag tror säkert att även du får en sådan chans om ni finner någon dag som passar er båda.

 5. maria65a sa:

  När jag bodde i kvarteren nedanför Cornelis grav gick jag ofta förbi där på väg till Slussen. Om somrarna låg det om dagarna folk och solade toppless intill och på kvällarna samlades man och drack vin vid graven. Kändes ju lite så där… Det stod en del om det i lokaltidningarna och somliga hävdade att det var precis i hans anda. Jag är lite trist för jag ser det som en kyrkogård och ingen park.

  • Visst det var i ”Cornelis anda”, men det fanns ju fler gravar där. Å andra sidan tycker inte jag heller det känns OK att ligga och sola på en kyrkogård, för visst är det en kyrkogård, i vart fall gravplats.

 6. paulamerio sa:

  Jag ser att du haft bästa Stockholmsciceronen på din vandring. Ditte är ju så duktig. Och så kul att ni träffades! Min erfarenhet av att träffa bloggkompisar är 100 procent positiv jag har aldrig blivit besviken.

  • Ja bättre cicefon kunde jag varken önskat eller haft. God service på alla sätt, hämtade mig vid mitt boende och lämnade av mig på samma plats igen 🙂

   Att träffa bloggkompisar känns litet som att träffa ”gamla vänner” igen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: