Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Fler Stockholms-bilder

Under söndagen blev det hemresa, men innan dess hann jag med att både flanera, fotografera och litet annat smått och gott.

Stockholm är vackert, funderar litet över varför det är så mycket roligare att fotografera på andra platser än i min egen stad. Hemmablind? Njaee, tror inte det. Jag tycker Jönköping är vackert, vi har mycket vatten, många vackra promenadstråk, utsiktsplatser. Kanske dags att börja dokumentera min stad här i bloggen!

Vatten har en dragningskraft på mig, på mer än ett sätt. De båda ”vatten-bilderna” är tagna strax intill Centralstationen, vet inte varken vad gatan heter jag stod på, eller själva vattnet. 🙂

Det här trädet var det fler än jag som stannade till vid för att fotografera. Det gällde bara att finna en bra vinkel. Den här bilden blev jag förtjust i, färgkombinationen tycker jag är läcker. Jag är inte det minsta duktig på blommor, träds m.m namn, är det här en Rosenmagnolia? Någon som vet? Den finns i Gamla Sta´n i alla fall.

Med dessa bilder sätter jag punkt för det här Stockholms-besöket.

Kommentarer till: "Fler Stockholms-bilder" (8)

 1. Nu dök plötsligt det här inlägget upp men det verkar som om du skrev det för några dagar sedan. Underligt men bättre sent… 😀
  Underbara bilder från ett vackert Stockholm. Jag vet inte vad det vackra trädet heter men tjusigt är det. Jag dras också alltid till vatten och det är nog därför jag gillar städer vid sjöar eller hav. Det vore kul att få se lite mer från Jönköping. Det är en stad som jag har åkt igenom många gånger men jag har bara besökt den en gång för över trettio år sedan. Jag har gjort så mycket reklam för min stad och jag gillar att se hur andra har det 🙂

  • Japp, det blir nog ett och annat inlägg en gång ibland från Jönköping med omnejd. Här finns mycket att se, precis som det nog gör på ”alla andra” platser om man har korpgluggarna öppna 🙂 Tack för responsen i den tanken!

 2. Stockholm är ju omgiven av vatten och det tycker jag är en av tjusningarna med stan. De båda vattenbilderna kommer från den del av Mälaren, vid Klarastrandsleden, som just heter Klara sjö innan den övergår i Barnhusviken och Karlbergssjön.
  Jag tycker det skulle vara jätteroligt att få veta mer om Jönköping som stad och trakten runt om. Så hoppas på att du kommer att berätta om den.
  Så fina bilder du fångat och jag känner verkligen igen mig.

  • Tack! Då fick jag klarhet i namnen på vattnen. Inte visste jag att Mälaren smyger in i Stockholm med så smala stråk. Vackert är det i alla fall. Jag instämmer i att vatten ger liv och gör platser vackra. Litet detsamma med Jönköping. Vi omgärdas inte av vatten, men vi har mycket vatten i alla fall. Jo, jag ska skriva ett inlägg om Jönköping då och då. Bra tips!

 3. Karin Eklund sa:

  Jag brukar tänka som du gör Mia, att jag borde ta bilder från de egna trakterna mera än jag gör. Hemmablindheten? Förmodligen är det så att gräset känns grönare på andra sidan staketet. Jönköping vill jag gärna veta mera om. Jag har varit där men bara på hotell en natt och sedan åkt buss dit och buss därifrån via en stor mässhall. Med det vet man ingenting i princip, bara var en stad ligger på ett ungefär. Tack för ljuvlig magnolia, vackra vattenbilder och Stockholm. Så skön.

  • Jag kommer att göra litet ”reklam” för Jönköping framöver…. Har inte kommit till skott än. Kanske något för dig också, att presentera din ort för oss!?

   • Karin Eklund sa:

    Absolut ska jag göra det på något sätt. Jag är sällan till vår ”huvudstad” Mariehamn, bara någon gång per månad, för affärerna de jag handlar i ligger utanför i förorterna, men givetvis, Mariehamn är min stad från barnaåren. Det gäller att komma ihåg att ta kameran med.

   • Det ser jag fram emot. Du får gärna berätta om Åland i stort också… Jag vet egentligen inte så mycket om Åland mer än var den ligger och att jag har varit där ett par gånger. Ibland är det nog så att vi inte tycker det är så mycket att berätta om vår hemtrakt som är intressant för andra – men det är absolut fel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: