Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Dagen igår regnade det i stort sett all tid jag satt i bilen och även när jag var ute och promenerade. Blev förstås genomblöt då jag inte hade några regnkläder med mig.

I natt vaknade jag av att det åskade och regnade, började tvivla på att vädrets makter ville hålla sig torra under den här dagen. Vet inte, men det var uppehåll när jag körde mot Arvika och det var uppehåll när jag kom tillbaka, men mulet. Nu när jag sitter och skriver det här vid 19-snåret, då kommer solen på besök. Kanske har den semestrat färdigt 🙂

Endast en-två mil under min resa mot Arvika var det uppehålldsväder, för övrigt regnade det ett lätt duggregn, emellanåt litet mer. Regnade den allra mesta tiden under hela resan tills jag kom tillbaka till Karlstad, där var det mulet men uppehåll! Nu vid 19-tiden när jag sitter och skriver det här tittar solen fram. Kanske har den semestrat färdigt! 🙂

På bilden ovan är det Tove, konstnären bakom alla färgsprakande färger på utställningen jag besökte idag. Tillika bloggvän. Den tavla hon pekar på är en av de jag mest fastnade för. En av två favoriter!

Vi hade så trevligt, pratade i mun på varandra ibland, utbytte tankar, så jag tog faktiskt inte fler foton på hennes utställning! Men jag gillade det jag såg, i sådan abstrakt konst finner man mycket. Mycket dansande par, ett hästhuvud fick jag syn på innan jag gick, fåglar och diverse annat. Jätterolig och vacker utställning som gör mig sugen på att ta fram staffliet igen. Tror jag t.o.m har en duk som finns i inköpspåsen, inte ens upplockad! Med andra ord – bara att köpa nya penslar och färger och sätta igång! Just nu känner jag det så… Får se hur det blir när jag väl är på hemmaplan. Ett stort tack till Tove, en trevlig och lättsam kvinna som bjöd på sig själv.

När jag kom tillbaka till Karlstad vilade jag en kort stund, gav mig sedan ut på vandring i Karlstad, har inte sett mycket av sta´n. Har fortfarande inte gjort det, men jag var inne i centrum en runda och har pejl på vilket håll jag ska gå i morgon då jag ska till Sandgrund, Lars Lerins utställning. Konstrunda kan man kalla den här resan! Helt koncentrerad på konst. På väg hem i morgon har jag tänkt stanna till vid Gustaf Frödings föräldrahem, väl skyltat, strax utanför Karlstad mot Mariestad.

Kommentarer till: "Jag har inte tur med vädret!" (20)

 1. Vilken trevlig roadtrip! Du är verkligen en levande pensionär och en förebild!

 2. Här mullrade det lite inatt och det kom lite regn. Men inte så som det har varit på många andra platser runt om i Sverige! Ja, det är en trevlig konstrunda du är ute på! Ska bli kul och läsa om vad du tycker om Lars Lerins utställning.
  Hälsningar, Gunilla

  • Ja, Sandgrund har jag tänkt flera år att jag ska besöka, utan att det blivit något besök. Men nu hade jag en extra anledning. Jag ser väldigt mycket framemot morgondagen. Det kommer helt säkert att bli ett inlägg om morgondagen också.

 3. Intressant. Att du målar. Eller har målat. Jag väntar på fortsättningen och vill förstås se bilder på dina alster.

  • Nja, det är inte så intessant. Ett par år i början av 2000-talet försökte jag litet. Men la av ganska snabbt när det inte belv som jag ville. Ett av mina alster kan du få se, den har jag faktiskt framme, även om den inte är upphängd. 🙂

   Men att se Toves tavlor gär kanske att jag börjar testa litet… Man behöver ju inte visa dem, det räcker om man har kul under tiden!

 4. Så kul att du åkte och besökte Toves utställning. Hon gör verkligen tavlor man blir glad av.

  • Jättekul var det! Inget jag ångrar. Hade velat när hon ställde ut i Skellefteå, men tyckte det var litet väl långt bort. Dessutom tror jag att jag arbetade på en tiden och med andra ord inte så mycket ledighet. Ja livsglädje sprider de och tänk så mycket ”man ser i tavlorna”, andra kanske ser helt andra saker. Visst är det spännande!?

 5. Trist med regnandet men det verkar ha regnat på många ställen nu i landet. Men desto roligare att du besökte Tove och hennes fina utställning. Förstår att ni hade mycket att prata om.
  Jätteroligt att läsa att du också målar. Och kanske tar du fram staffliet igen.
  Ja, en konstrunda blev det och att komma till Sandgrund är ju också en upplevelse. Även jag ska dit i morgon. Räknar med att vara där vid 12-tiden. Kanske vi ses.
  Önskar dig en fortsatt fin resa.

  • Nej, jag målar inte. Jag försökte litet ett par-tre år, men det blev inte som jag ville. 🙂 Men det går ju testa igen… göra som Tove säger att hon gör: Har ingen tanke om vad det ska bli, utan bara målar.” Vet inte om jag klarar just det, men jag kan ju testa.

   Ja, kanske vi ses om ni inte blir alltför sena… Det skulle vara kul även om jag förstår att du inte har tid mer än att heja. Du måste ju ägna dig åt ditt arbete 🙂

 6. otur med vädret, men i övrigt verkar det som en väldigt lyckad resa 🙂
  Så kul att du kunde träffa Tove också! Härliga färger i hennes tavlor!
  Ha en bra dag idag – hoppas solen i Karlstad skiner som den ska!

  • Ja, en mycket lyckad resa. Bara torra vädret som saknas! Jag skulle velat vandra mer i naturen runt Rackstadmuseet t.ex och även sett mer av Karlstad. Å andra sidan har det inte funnits så mycket tid för Karlstad. Det hade varit i onsdags em när jag kom – då hade jag säkert gått ut en runda om det varit uppehållsväder. Just nu skiner inte solen, men tror den letar sig fram innan jag lämnar sta´n 🙂

 7. Bortsett från vädret så blev det en bra och givande dag förstår jag. Jag tycker mycket om Toves tavlor och all den färg som de innehåller.

  • Visst är det fantastastiska färger och livsglädje i hennes tavlor. Ja, en mycket lyckad resa hittills. Dagen idag tror jag också blir väldigt bra.

 8. Du verkar kunna roa dig trots regnet och flera sinnen blir påverkade. Kul att din bloggvän och hennes fina tavlor inspirerar dig till att, som jag förstår det, återuppta ett intresse.

  • Ja, jag har haft underbara dagar och idag sken solen stundtals i alla fall. Några regndroppar fick jag faktiskt på mig också, men det var inte många… Hemkommen nu, trött, mycket trafik fredag eftermiddag men allt flöt bra. Lerin är helt fantastisk. Kommer att skriva om det besöket i morgon om inget kommer emellan. För trött nu för att författa något 🙂

 9. Anna-Lena Larsson sa:

  Har tänkt åka till Karlstad och kolla Lars Lerins utställning länge. Svårt att bli av.Tokigt… tar ju inte så många timmar att köra. Sola borde väl finnas i Karlstad…. eller är det bara en skröna….eller var det en servitris som alltid var glad. Ha en god tur hem!

 10. paulamerio sa:

  Hej, jag var i Sandgrund för ett år sedan med PRO, helt fantastisk dag! Och jag förstår att dagen med Tove målaren också var superduper. En glad tjej med mycket fantasi och underbart färgspråk. Jag törs inte måla som hon, jag är på tok för tyglad, tar helt enkelt inte ut svängarna. Avis är bara förnamnet. Jag har också paus i mitt lilla skapande rum. Vet inte riktigt vad som kan få mig att komma igång igen..
  Vilken trevlig tripp du fick, o du, självklart ska du gräva fram silverskatten. Min mor gick bort 1982 så det var ungefär lika länge sen. Ett tag trodde jag att jag skänkt dem vidare till dottern precis som jag gjort med mycket av serviser och glas men så var alltså inte fallet. Men nu kommer hon hit i midsommar och jag ska nog kränga iväg ett gäng skedar! Problemet är att hon använder diskmaskin, vet inte hur de mår med det?

  • Nej, jag tror inte jag heller tillåter mig att ”bara” måla utan att försöka skapa något motiv. Önskar att jag kunde… måste ta mig en funderare om jag ska skaffa färger och försöka måla litet igen… Det blir en ”annan femma”

   Varit borta tre dagar och hunnit uppleva så himla mycket vackert! Plus att naturen är helt underbar nu, så det är en fröjd att köra bil också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: