Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Besök på Sandgrund

Lars Lerin, ja, vad ska jag säga? Jag är helt överväldigad efter att vandrat i utställningshallen och beskådat dena ena vackra tavlan efter den andra. Bilderna talar för sig själva.

Ljuset i den här tavlan fastnade fler än jag för. Vädigt vacker, om ni frågar mig.

Lars Lerin målar inte endast vemodiga, ödsliga motiv. Här fångar han två män i arbete…

… och här stillasamt lantlivsliv från första hälften av 1900-talet, tolkar jag in. Jag gillar hans återgivande av mulliga kvinnor från den tiden. Ser en humoristisk sida i de tavlorna. 🙂

Visst är han en fantastisk konstnär och även som människa. Tänk vad världen skulle vara sund och varmhjärtad om alla vore som Lerin.

Hur som helst, efter allt detta vackra behövdes en kaffetår. När jag höll på att betala mitt fika så kom många damer in, misstänkte att det var bussresenärer. Kanske var det Dittes gäng? Jodå, när jag litet senare satt och fikade och tittade upp, ja, då stod Ditte och snackade med ett par andra kvinnor bara ett par-tre meter framför mig. Ditte och jag fikade tillsammans, så trevligt med ett spontant, oplanerat möte. Blev inte så långvarigt, Ditte hade sitt arbetsuppdrag att sköta och jag skulle vidare till Gustaf Frödings barndomshem. Så himla trevligt att få en stund tillsammans med dig, Ditte! 🙂

Kommentarer till: "Besök på Sandgrund" (8)

 1. Några av Lars Lerins konstverk har jag bara sett på bild. Inte i verkligheten. Men hans konst tilltalar mig verkligen och jag blir helt uppslukad av alstren. Så hans utställning är verkligen något som jag också skulle vilja besöka. Och tänk om man kunde ha en av tavlorna på väggen hemma. Men gissar att en vanlig plånok inte riktigt har möjlighet till det.

  Så trevligt att du träffade en bekant vid fikat. En riktigt bra dag, känns det som.

  • Priserna tror jag inte är något för den ”normale” pensionären 🙂 Kanske inte ens för den med normallön, vad det nu kan vara. Men läckert, jag är glad fortfarande. Så många vackra tavlor, betydigt fler än jag visar som du förstår 🙂

 2. Åh, det ser fantastiskt ut Mia! Vilka motiv… och ljuset! Ja, helt enkelt underbart! 🙂
  Så kul att träffa på en bloggvän… sådär oplanerat!
  Kram Gunilla

  • Visst är det fantastiska tavlor jag visar, fanns massor, svårt attvälja vad jag la ut. Jag var rädd för att fylla min mobil med Lerin-bilder 🙂 Jag kommer säkert göra fler besök där.

   Jag skrev dagen innan att jag skulle till Sandgrund, på morgonen fick jag veta att hon som reseledare var dit under dagen. Så litet förberedd var jag, men jättekul!

 3. Jätteroligt att ses en stund här på Sandgrund och tämligen oplanerat var det ju.
  Jag är så glad att jag via mitt resejobb kommer hit några gånger per år. och det finna alltid några ”nya tavlor” att se. Lars byter ju ut tavlorna då och då. En del åker på utställningar och han målar nya. Och även de som hängt ett bra tag upplever man på olika sätt vid olika tillfällen. Jag uppskattar också variationen i hans måleri och imponeras alltid av ljuset och hans sätt att måla.
  Din bild nr 2 fastnade jag också för Hade inte sett den tidigare.
  Du fick ju till en riktig konsthelg och med stor variation.
  Roligt att se dina bilder.
  Mina kommer i veckan.
  Ha det gott!

  • Jag ser fram emot dina bilder. Kanske visar du någon tavla jag inte reflekterat så mycket över… för det fanns mycket att se och njuta av!

   Sandgrund och Karlstad ska jag absolut besöka fler gånger. Såg endast litet av Karlstad och gillade staden mycket. Vill se mer. Förmodligen återvänder jag även till Alsters Herrgård som jag gillade mycket. Vill gå på stigarna däromkring litet mer. Jag ville inte stanna alltför länge med tanke på att jag hade några mil hem 🙂 De tre dagar jag var borta känns verkligen som kvalitetsdagar, de gav mig så mycket i utbyte. Alltifrån Toves utställning och sedan det jag redan nämnt i kommentaren.

   Förstår att jag borde satsa på fler utflykter mot ”okända platser” för mig, alltså platser jag inte besökt tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: