Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Vättern runt

Den här helgen har år efter år varit vikt till ”IRL-träff” i ”vårt gäng” från i stort sett hela landet, Samtals-gänget s.k. Men det infann sig en viss trötthet i gänget på mer än ett sätt. Åldern tar ut sin rätt, ett par av de ursprungliga medlemmarna har avlidit. Ja, jag la ned listan. I år är första gången på många, många år jag är hemma i Jönköping den här helgen när cyklisternas ”Vättern runt” pågår. Egentligen har jag tyckt det varit ganska skönt. På den tiden jag arbetade i sta´n och bodde i ett samhälle utanför Jönköping mot Hjo-hållet så gällde det att se upp när jag körde hem. På den tiden i alla fall cyklade de i stort sett utmed samma väg som jag körde under ett par mil. Det gick bra, jag var yngre…. men man fick se upp, stressade cyklister håller inte alltid på kant.

Idag under min förmiddagspromenad så gick jag en stund utmed deras cykelgenomfart i Jönköping. Klungvis eller tv-tre stycken kom de oftast, men ibland någon ensam cyklist också.

Allt har sin tjusning… 🙂 I år har de haft bra väder än så länge i alla fall.

Kommentarer till: "Vättern runt" (6)

 1. På ett sätt är det lite synd att traditionen inte fortlever men saker och ting vi inte rår över förändras. Härligt i alla fall för cyklisterna att de hade tur med vädret.

  Ha en härlig lördag!

  • Ja, jag tror att det var ganska behagligt att cykla i år. Det är säkert jobbigt nog ändå Livet förändras över tid, går nog litet i perioder.

 2. Karin Eklund sa:

  En bekant stockholmare var med och cyklade Vättern runt idag. Han har tränat hur mycket som helst för att klara av det, med hjälp av dator och vänner som själva är med och cyklar, fastän de kommer från andra länder än Sverige. Jag har förstått att de tävlar mot och med varandra den vägen långt innan riktiga loppet körs. Intressant utveckling . De fick tur med vädret, förstod jag.

  • Jag måste ha lyssnat ”för litet” på nyheterna igår för jag hörde inte ett ord om cyklisterna. Det brukar alltid kommenteras om många bryter, olyckor, osv. Men, som sagt, i år hade de nog bra väderförhållande – kanske hela sträckan. 30 mil är mastigt.

 3. Jag vet bara att ”Vätternrundan” varit och kan tänka mig att det är ett rejält pådrag i trakterna. Fint att det goda vädret var på plats.
  Lite trist känns det som om när det gäller ert ”samtalsgäng” . Men tiden har ju sin gång. PÅ mer än ett sätt.

  • Det är mycket planering och många människor engagerade runt pådraget. Men i år verkar det som gått helt efter planerna. Konstigt nog har jag inte hört någonting om loppet eller hur många som kom i mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: