Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Fascism

Ett program jag vill rekommendera: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1316830?programid=3839

Jag fick det här tipset av en deltagare i dagens Ring P1 och letade upp programmet. Lyssnade. Ju mer man läser eller lär om fascism, nazism desto mer kan man fundera över en hel del likheter med sådant som växer fram i vårt samhälle idag.

Jag har länge sagt att jag tror J Åkesson är påläst om Hitlers metoder för att fånga folkets uppmärksamhet. Tar sedan efter sådant som kan gå hem i vår tid. Hitler var duktig som agigator som bekant. Lyssna på hela programmet och fundera själv över likheter med SD och NMR:s budskap, uppförande. Ja, det blir mitt budskap.

Ni är förstås ”fel grupp” att vända sig till, det borde läggas fram inför de som gillar sd:s politik t.ex. Risken är förstås att de uppenbara likheterna skulle viftas bort som inte intressanta eller tillfälligheter.

Min tanke blir: Hur många gånger ska historien behöva upprepa sig? Går det stoppa? Hur i så fall? Jo, jag vet att jag återkommer till detta ämne, men jag tycker det är superviktigt, att vi ser och reflekterar…

Dystert inlägg, men nog så viktigt med andra ord.

PS: Lägger till ännu en länk att fundera över när jag ändå är igång. Det är en tänkvärd artikel i tidningen Paragraf. https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/112614-den-nya-missunnsamheten/?fbclid=IwAR0coc7XGInjRJuTE3U__CEVxKoDSzjXADpo5N_Z0g0I0u1wDHsRGGd-cuc

Kommentarer till: "Fascism" (7)

  1. Oj, har du redan hunnit lyssna på programmet. Så bra. Det känns som om det är viktigt att ta del av detta. Jag hörde också på Ring P1 och fastnade för den inringaren. Ska absolut lyssna.

  2. Jag har inte lyssnat än. Det sparar jag till senare. Men jag vill ändå skriva att jag tror inte att det finns en målgrupp som inte är rätt. Även vi som inte har de åsikterna behöver prata och diskutera och inte minst lära oss mer och på så sätt kan vi kanske argumentera och övertyga någon att se saken på vårt sätt. Jag tror tyvärr att de som egentligen borde vara målgruppen är så inskränkta och övertygade att det är svårt att påverka dem. Men vi måste försöka.

    • Det är förstås riktigt det du skriver, att det borde diskuteras mer. Det svåra är att få till sakliga, lågmälda diskussioner i ämnet, vinklat från olika håll. Känslomässigt, hård argumentation för eller mot blir ofta fallet och då blir det låsningar och båda parter tycker att den andra har fel. Det är min erfarenhet, fast enträgen kanske vinner!?

  3. Tack för tipset! Lyssnar ju mycket på P1 men i dessa vackra dagar är jag ute en hel del också. Ska lyssna i kväll. Ett viktigt budskap är det. Och viktigt att tänka efter. Var står vi själva. Jag vet helt klart var jag står. Och där står jag stadigt. Men jag funderar också över att det blivit ett sådant missnöje med den svenska politiken som bedrivs. Många är väldigt missnöjda och detta borde man lyssna på. För det är ju tyvärr många LO medlemmar som lämnat S och gått till SD. Och sedan står ju både SD och V för sina åsikter och ändrar sig inte.

    • Blev fel bloggadress. Ska vara https://dittemitti.

    • Ja politiken är orolig både här och i Europa, tycker jag mig förstå. Precis som du vet jag var jag står och ser tecken som skrämmer mig litet. Jag vill inte tro att något sådant kan hända igen…. men varför skulle det inte kunna göra det? Det har ju hänt tidigare. Därför tycker jag det är så viktigt lyssnar till och läser sådant som för fram fakta från den tiden… och funderar över dagens budskap som sprids…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: