Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Ensemble Tre

Så här i sommartid är det mycket utflykter, kompisträffar, olika evenemang m.m jag ägnar tiden åt. Det finns mycket att göra om man vill ha något att göra 🙂 Det är förstås skönt att ”bara” slappa också!

Tidigare i veckan var jag på Kvarteret Ödlan här i Jönköping som jag aldrig hade hört talas om tidigare. Kanske inte så konstigt, för om jag förstått det rätt så är det ett natur- och kulturhus utomhus som håller på att byggas upp. Men det finns även lokaler där så de kan ägna sig åt inomhusaktiviteter. Ser i en folder jag fick där att de kommer att satsa mycket på aktiviteter för barn mellan 6-12 år. Bra!

I foldern finns inget nämnt om aktiviteter för vuxna, men det jag var passiv åskådare till var för vuxna! Sökte på deras hemsida… , ”Scenkonst Jönköping är en ideel förening som vill stärka den fria professionella scenkonsten i Region Jönköpings Län.” Kvarteret Ödlan är nog bara en del i deras verksamhet. Kul när man finner sådant, jag funderar på medlemsskap eller åtminstone köpa biljett till något evenemang.

Ensemble tre

Ensemble Tre spelar Monica Z, somriga jazzhits och en del annat ” var titeln på föreställningen. Jag var där och blev väldigt imponerad. Utomhusscen, trots att litet moln seglade upp på himlen emellanåt. Instrument och högtalare utan något skydd, ja. även de levande musikerna och publiken! Inget inträde, kaffe och kex bjöds på. Och det bästa av allt – en väldigt bra föreställning med mycket ”go musik!”. Eventuellt dyker jag upp även på reprisen! 🙂

Jag ska kolla deras hemsida litet mer, finner kanske än mer som känns intressant! Jönköpingsbor – jag ser att det kommer en repris på Ensemble Tre i slutet av augusti! Passa på att titta in i vårt nya ”kulturhus” 🙂

Kommentarer till: "Många nöjen av olika slag" (14)

 1. Monica där har alltid tyckt är ok…även om jag inte lyssnar så mycket på sådan musik så var hon ju väldigt duktig.
  En och annan låt var ju ganska bra till och med 😉

  Fint med sådana sammankomster med musik och mat…inte fel alls. ( ja, jag gillar ju mat, så även kex)

  Ha det bäst nu.

  • Jag tyckte hon var jätteduktig, jag har t.o.m två-tre cd-skivor med henne. Sådant är snart antikt, men jg lyssnar fortfarande på mina cd-skivor.

   Absolut bra att det blir ännu en arena för olika aktiviteter och evenemang. Mat är förstås gott 🙂

 2. Vilken pärla du hittade 😀 Det är alltid kul när det satsas på billiga eller t o m gratis men bra evenemang.

  • Ja, det ska bli spännande att se vad det blir av Ödlan framöver. Det ligger i ett f.d område där industrier funnits, nu börjar det byggas hus däromkring… funderar hur det är tänkt med Ödlan, får det bli en oas mitt i? Det kan man hoppas på…

 3. Vad trevligt! Och roligt att du hittade på det. Hoppas detta får spridning.
  Här i huvudstaden går jag ofta på Parkteaterns föreställningar och gärna på min hemmaarena, Vita Bergsparken, där du och jag var uppe.
  Hoppas du nu kan se fler evenemang här på Ödlan.

 4. Ser verkligen trevligt ut!

 5. Låter ju suveränt bra. Ja, sommar”aktiviteterna kan överraska en i en positiv riktning.

 6. Så trevligt med en utomhusscen. Det är så somrigt. Minns att det fanns gott om det när jag var barn, men sen skulle allt flyttas inomhus. Synd!

  • Jo, sant som du skriver. Men nog kunde de få ha ett tak över scenen kan jag tycka. Hur skyddar man instrument och högtalare om det kommer en skur? 🙂 Vi människor kan ju förflytta oss snabbt…

 7. Verkar vara ett trevlig ställe och Monica Z hade en bra repertoar.
  Ser att du också besökt Råshult och Åsle Tå, för mig kända platser, fast det var ett tag sedan jag var där.
  Fortsatt trevliga sommardagar och kvällar!

  • Kanske har de förändrats sedan du också var där? Råshult var sig likt på ett sätt, men så mycket bättre i år än förra gången som jag tror var i slutet av 1990-talet. Åsle Tå är sig likt, bara jordbruksmuseet som har fått betydligt mer prylar än när jag var där senast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: