Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Vilodag

Jag har inte känt mig utvilad i kroppen idag, Trött i rygg, ja, i hela kroppen. Det har blivit för många steg, dessutom med en del packning på ryggen. Igår blev det längre än jag tänkt mig. Jag gjorde besök på Stasi-museet, vandrade dit och vandrade runt där ganska mycket. Sedan gick jag till en spårvagnshållplats. Upptäckte ganska snart att jag behövde gå en kurs i hur man vet vilket tåg man ska ta. Jag var ensam på perrongen, såg ingen tidtabell, ej heller någon karta över sträckningen de olika tågen tog. Visste inte ens vilket håll jag skulle åka på. Trött var jag redan och blev än tröttare. Traskade iväg en bit och fann en tunnelbanestation. Tunnelbanan är inga konstigheter, tydliga linjer, bara att kolla och åka. När jag sedan kom hem upptäckte jag att jag hade passerat 20.000-stegsgränsen litet och dagen innan var jag upp i nästan 19.000. Sådant traskande blev för mycket för min kropp.

Nåja, efter en lugn förmiddag, med kolla av datorn, läsning ur min medhavda bok, handlade inför söndagen… vill inte bli utan bröd i morgon bitti som jag blev i Spanien. Jag lär mig av misstagen!

Framåt eftermiddagen promenerade jag iväg på jakt efter några lätta geocacher. Fann dem alla, vandrade sakta, med en väldigt lätt packning, bjöd dessutom kroppen på en vegetarisk måltid, den ni ser ovan. Det godaste jag ätit sedan jag kom till Berlin faktiskt – och billigast! Nu verkar kroppen vara nöjd med mig igen… Jag köpte en flaska rött vin på väg hem och smuttar litet på det. Inte det bästa jag druckit, men gott nog.

Kommentarer till: "Vilodag" (20)

 1. Karin Eklund sa:

  Jag kan riktigt känna hur trött du är i kroppen. Givetvis för att jag har känt så själv ibland. Många steg har du gått, verkligen, duktiga du. Berlin har jag aldrig varit till…även om Uffe påstår att vi har mellanlandat där en gång för längesen. Tror han minns fel men hur som helst så är det ju inte Berlin i alla fall. Så tuff du är som drar iväg ensam på dina resor . Vet ju att du klarar det bra men ändå.
  Din middagsmat ser spännande ut, jag blir nyfiken.
  Ha det bra Mia, ta det lite lugnare med gående imorgon.

  • Jo, jag får ta det lugnare, har hunnit se en hel del på de dagar jag varit här. Sovit gott och det känns bättre, ja, nästan helt som det ska idag.

   På tallriken fanns halloumi, tofu, rostade grönsaker och en del oidentifierat 🙂

 2. Och Fritz cola!

  • Och det ser du! Jag gillar inte coladricka! Trodde det var en öl, såg det inte förrän jag öppnat flaskan, drack inte upp hela…. Så det kan det bli när man inte har ögonen på skaft.

 3. Det kan lätt bli lite väl häftigt när man vill mycket 🙂 Bra att du tog en vilodag och att kroppen verkar återhämta sig. Kollektivtrafik i andra länder är nog inte alltid så lätt att förstå sig på. Skönt att du hittade alternativ och slapp traska hela vägen tillbaka också.

 4. Ibland är det billigaste det bästa! Vi åt på en indisk restaurang och det var otroligt billigt men så gott. Många steg så en vilodag kan vara berättigad. U-Bahn är väldigt smidigt och speciellt om man köpt ett ”tageskart”.

  • Jo, tunneln är smidig, men man ser ju inte så mycket. 🙂 Å andra sidan efter alla de stegen var jag ENDAST intresserad av att komma hem.

 5. Jag är verkligen imponerad av alla dina steg. Inte konstigt att kroppen klagar. Man upptäcker betydligt mer när man traskar runt på egen hand än när man åker med på en guidad tur. Visserligen får man sig mycket till livs då med, men smådetaljer och sådant som kanske inte är några stora sensationer missas. Kram

  • Allt har ju förr- och nackdelar. Det som stör mig mest med guidade turer är att jag inte får någon känsla av var vi är i staden. Jag vill ha sammanhanget. Jag gillar mitt traskande semesterliv 🙂

 6. Det var många steg på två dagar så jag förstår att du blev trött. Själv har jag svårt att gå så långt numera, fötterna säger till… På asfalt är det särskilt svårt, bättre i skogen och på mjukt underlag.

  För övrigt så gillar jag inte heller cola, köper aldrig sådan dryck. Förstår mycket väl att du inte drack upp den. Du kanske fick ett glas vatten också?

  • Usch ha, fötterna tar stryk. Men nu är de glada igen. Var snäll mot dem igår, får se hur det blir idag. Det har regnigt under förmiddagen så jag har sovit och läst däremellan 🙂 Nu är jag duschad och fräsch, regnet upphört, för se hur eftermiddagen artar sig. Igår var det jättekyligt under förmiddagen, sedan kom solen och det blev en riktigt varm och behaglig eftermiddag. Jag hoppas på samma fenomen idag, får se om min önskan slår in.

 7. Aldrig fel med ett glas vin…speciellt inte ett rött vin…smaskens 😉
  Ja du…min stegräknare i mobilen har fått vila under ganska lång tid men på Tisdag sätter vi ju igång igen på kneget…då blir det väl en 10.000 steg innan man återvänder hem varje dag.
  Maten såg ju estetiskt tilltalande ut måste jag säga.

  Ha det fint nu.

  • Jamen, din stegräknare har ju haft semester! Nu rådande andra tider för er båda. Maten var verkligen god… och vinet var inte så dumt det heller. 🙂

 8. Många steg blev det och det är ju hårt underlag och det påverkar ju ryggen på ett annat sätt än om man går i skogen. Bra att ta det lite lugnt. Kul att du hittade några geocacher och då har du ett mål med promenaden.
  Önskar dig fortsatt fina dagar i Berlin.

  • Jo, försöker alltid logga en från varje land jag är i om det inte endast är ett kort-kort besök. Här blev det några fler. 🙂

 9. Efter så många steg behövde du nog en vilodag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: