Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Slut i rutan

Nu är det slut i rutan från Berlin, åtminstone för den här gången. Igår öste regnet ned stundtals, idag har vi haft ett underbar soligt väder under eftermiddagen och kvällen. Det blev en hel del vandring idag också, utan något större resultat. Jag hade siktat in mig på en båttur, den verkar inte gå måndagar. Andra sidan Spree gick sightseeingbåtarna som vanligt, men jag var helt enkelt för lat att vandra de uppskattningsvis 2.000-3-000 stegen för att komma dit. 🙂 Satt och njöt i solen istället och tänkte igenom min vistelse här.

Sedan har jag ”sovit middag”, slocknade nog nästan direkt. Visste inte riktigt vilken dag det var när jag vaknade… 🙂 Haft en del kontakt med värden för lägenheten, tycker inte riktigt det stämmer med det som utlovas i annonsen mot verkligheten. Dessutom upptäcker jag att han ljuger, vi svenskar är nog litet speciella där med att klassa människor som ljuger som opålitliga. Men hur kan man lita på människor som ljuger?

Nu till packningen…. hör ni inget mer från mig försvann jag väl någonstans på vägen hem…. 🙂 I annat fall återkommer jag innan veckan är slut i alla fall. Ha det gott och tack för alla era kommentarer under min resa, ni har varit mitt sällskap!

Kommentarer till: "Slut i rutan" (26)

 1. Tack för att jag fått vara med på resan via bloggen 😊

  • Ni medresenärer är säkert piggare än vad jag är. Trött i kroppen, när ska jag inse att kroppen orkar inte lika mycket som viljan vill!? Gumman har fått några år på nacken 🙂

 2. Det är trevligt att få följa med på dina resor via bloggen. Samtidigt tror jag också att det är en slags trygghet att på det viset liksom meddela sig med omvärlden när man, som du gör, reser ensam. I alla fall skulle jag känna så.

  Får välkomna dig hem till Sverige igen. Här är det ljuvligt sommarväder. Inget regn!

  • Jo, så är det och även en bra ”dagbok” över vad jag gjort. Det har det inte blivit alla dagar, dokumenterat allt, men i stora drag.

   Tack för välkomnandet! I Berlin är det en solskensglad dag idag. 🙂

 3. Karin Eklund sa:

  Tack från mitt håll också Mia! Skönt att sitta här och läsa allt vad du håller på med och alla strapatser/steg och liknande som du har tagit innan du har skrivit dina blogginlägg och delat med dig av från Berlin till oss andra . Nu ska du bara sätta dig ner och låta andra transportera dig hem igen och låt bli att försvinna på vägen!

  • Ja, det ska bli riktigt skönt med att sitta stilla idag. Blir än skönare när jag ligger där hemma i min egen säng. Just nu är jag väldigt trött i kroppen, ska inte semeter vara att vila upp sig under? Huvudsaken är att jag är väldigt nöjd med resan och det är jag! Berlin. Tiden här har varit både trevlig och givande!

 4. Tack för att du gett oss chansen att följa med – det har varit trevligt!

 5. Gerd Berggren sa:

  Tack för allt vi fått ta del av från din resa. Välkommen hem

 6. Det har varit jätteroligt att vara med dig i Berlin. Mycket har jag känt igen och en hel del var nytt. Förstår att du haft det bra. Men visst är det stundtals jobbigt att vara turist. Trist med smolket i bägaren vad gällde lägenheten och än tristare med någon som inte håller sig till sanningen.
  Hoppas att din resa hem gått fint.
  Välkommen hem!

  • Som helhet har det varit en toppensemester. Jag önskar att man skulle kunna köpa lokalsinne, för det är något som stör mig att jag inte har något av den varan. Men jag har sett mycket, fått mer kött på benen i vissa saker…. njutit, ätit gott oftast och hunnit reflektera över livet. Det låter stort, det sista, men behöver förstås inte vara så märkvärdigt.

 7. Det är alltid lika irriterande när login inte överensstämmer med vad som utlovats så bra att du påtalat det. Nu önskar jag dig en trevlig och behaglig hemresa!

 8. Allt roligt har ett slut men när det gäller resor finns det oftast massor av minnen att tänka på. Du har säkert även många foton att sortera och titta på. Vilken fin vecka du har haft i Berlin. Det väckte tydligen mersmak också så du lär nog återvända 🙂 Välkommen hem igen. Det är ganska skönt att komma hem också 😀

  • Så sant, allt kul har ett slut, annars skulle det förstås int kännas så roligt. En vädigt bra resa har det varit, trots endast 4-5 timmars sömn i natt så har jag en väldig energi idag. Redan gjort ”dagens goda gärning” 🙂 Det är en del efterarbete, både mindre kul som tvätt o dyl och kul som att kolla foton och försvinna bort i minnenas värld litet.

 9. Ja du…ljuger de så ljuger de ju…finns väl inget att tillägga antar jag.
  Sova middag ska man göra varje dag tycker jag fast ibland blir det ju inte så även om det kanske hade behövts.
  Tack för resan…den var fin. 🙂

  • Det här med att ljuga, jag ifrågasätter det mesta personer jag vet ibland utan anledning. Så dumt och så mycket förtroende de tappar 🙂

   Sova middag är inte alls dumt, allra helst vintertid gör jag det inte varje dag, men ganska ofta.

 10. Tack för trippen! är så glad för att du är ute och reser lite så att jag också får se annat än jobb och jobb nu när tiden är knapp. Passar på när det är lungt på jobbet 🙂
  Välkommen hem!

  • hehe… men du reser väl en del, fast kanske mest inom Sverige!? Men jobbet begränsar förstås…. Det blir din tur att förvalta din tid också, hoppas jag…

 11. Hoppas verkligen att du inte försvinner på vägen hem.

 12. Så härligt att få följa med dej till Berlin. Fina bilder och trevlig text.
  Ha det bra!

 13. Under kategorin Berlin fann jag din resa och kommenterar den här;
  Uppskattar din personliga medegna uppfattningar och tankar du delar med oss av din resa. Tankarna, reflektionerna och att du ger dig iväg gillar jag!
  Så mycket historisk förflyter och finns!

  • Jag hade inte lagt alla under kategorin ”Berlin”, men nu har jag ändrat. Därför finns några fler inlägg att läsa om du har lust 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: