Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Knepigt

Så såg jag ut i väntan på bussen i Berlin 🙂

Visst är det märkligt att jag vaknade och kände mig utsövd efter drygt fyra timmars sömn. Jag var hemma i lägenheten kl 04.00 idag. Steg upp och varit väldigt aktiv under förmiddagen. När jag kommer hem från semestrar med flyg som transportmedel så brukar jag vara skittrött dagen efter. Kan det vara så att jag vilade kroppen i form under den långa bussresan!? Litet märkligt känns det allt, men det kan givetvis komma ett bakslag.

När jag var ute på min förmiddagspromenad så såg jag något ligga ”kastat” på en parkering, kollade litet noggrannare, det var en mobiltelefon i ett fodral av god kvalitet. Tog den med mig. När jag kom hem började jag undersöka den närmare, fann ett par kort i den så jag kunde ”identifiera” vem som ägde den. Den personen kunde jag förstås inte ringa, telefonen var hos mig! Av namnet att döma ringde jag en person som jag misstänkte vara nära släkting, inget svar. Funderade ”ska jag verkligen behöva åka ned till polisstationen” och lämna in den när jag vet vem personen är till namn och adress. Ett annat sätt vore att köra hem till denne….

När jag satt här hemma och funderade som bäst…. så ringer den upphittade telefonen… Jag svarade med mitt namn och det blev litet hummande som svar… men hon presenterade sig. Efter de uppgifter jag sett på nätet förstod jag att det var hustrun! Så bra… Bara 15-20 minuter senare var de hos mig och hämtade telefonen och lämnade hittelön via presentkort! För min del hade det gått bra utan present, ett tack hade räckt. Men jag förstår dem också, både telefon och bankkortet var värt att få tillbaka… det andra var kanske inte lika viktigt. Så var ”dagens goda gärning gjord”. Nåja, jag gör inte goda gärningar varje dag! Jag känner mig dock väldigt nöjd och glad när jag kan vara behjälplig i ett sådant här fall. Det kan bli mycket bekymmer med telefon och bankkort som kommer i orätta händer.

PS! Kul att så många verkar ha tyckte om ”att vara med under min Berlin-resa”! Hänger ni med nästa gång också?

Kommentarer till: "Knepigt" (14)

 1. Vilken tur att det var rätt person som hittade den
  en gång för några år sedan när vi var i Skövde och var ute och cachade i ett friluftsområde
  hitta de vi en telefon under ett vindskkydd och tog med en hem och lyckades spåra ägaren och skickade den efter att jag lyckats få kontakt genom Facebook med rätt person
  han var väldigt tacksam
  det är roligt att kunna glädja folk
  följer gärna med på nästa resa också förresten

  • Ja tur att det var en ärlig person och att jag fann den som jag gjorde. Endast 5-10 minuter öste regnet ned. Jag blev blöt, men telefonen var torr. Vet inte hur tåliga telefoner är om de blir genomblöta. Visst är det kul att med så enkla medel kunna glädja folk, ja, det är alltid kul när man gläder någon annan.

 2. Jag kan mycket väl förstå deras tacksamhet. Det är bara att tänka sig in i situationen och hur glad jag själv skulle ha blivit. Bra att de kom på att ringa till sin telefon 🙂
  Självklart hänger jag med på de resor som blir i framtiden.

 3. Vilken tur att det var du som hittade den för alla hade inte varit lika ärliga. Vår som tappade sin mobil två gången och båda gångerna kom den till rätta. Vi gav också en liten hittelön för vi var tacksamma över deras ärlighet.

  • Dom flesta är ju ärliga som väl är. Det är andra plånboken jag funnit under min levnad. Den första var för länge sedan, ett körkort låg i plånboken och även den gången var det med ett ganska ovanligt efternamn så jag ringde upp. Fick leta i telefonkatalogen efter hans tel.nr, litet annorlunda idag…. Mannen hade inte ens hunnit sakna plånboken. Kom också ganska omgående och hämtade den…. Den gången fick jag ett ”Dagens ros” i lokalpressen! 🙂 Det räckte så gott…

   Visst värdesätter man om man får något förlorat tillbaka. Vad jag minns har det aldrig hänt mig…

 4. Det var väldigt roligt att följa med dig till Berlin och givetvis hänger jag även med på nästa resa. Absolut! Och så fint att du kände dig pigg och utsövd efter bussresan hem.
  Vilken god gärning det blev när mobiltelefonen och bankkortet kom tillbaka till sin ägare. Och ett presentkort var ju en fin hittelönspresent.

  • Jo, men tröttheten kom förstås. Efter middag och kaffe på maten då var det dags för en tupplur och nu är jag också väldigt trött. Det brukar jag inte vara vid den här tiden. Så kroppen säger ifrån hur den vill ha det, det är helt OK.

   Kul med era kommentarer… Fint du hänger med även i fortsättningen.

 5. Karin Eklund sa:

  Självklart så hänger jag med igen till Berlin eller någon annan resa som du bestämmer dig för att göra. Om inte genast så när jag kan, hänger med gör jag. Jag antar att du var lite ”ur led” när du kom hem och därför inte kände dig trött. Jag har själv varit med om det. Man är trött men kanske övertrött och blir lite hög på något sätt. Efteråt kommer tröttheten, den riktiga.
  Lycka är att det finns ärliga människor som du, ännu. Vilken glädje det måste ha varit att den som hade tappat telefonen fick den tillbaka utan att något eländigt hade hänt med bankkort och annat som man har i telefonerna. Dagens goda gärning kan säkert bli hela veckans goda gärning.
  Ha det gott Mia!

  • Tack Karin! Då säger vi att det var veckans goda gärning, då kan jag glädja mig åt det hela litet till! 🙂

   Idag har vi kanonväder, ska göra undan litet här inne nu på förmiddagen, sedan ska jag ge ut igen. Hoppas solen håller sig på plats hela dagen ut.

 6. Fin insats Mia! Underbart för dem och visst känns det gott även i det egna hjärtat! Förstår att du inte förväntade dig ngn present, men så fint att du fick det! 🙂
  /Gunilla

 7. Solskenhistoria 🙂 jag har inte varit med på din berlinresa men jag ska kolla lite, men hinner inte mer idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: