Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

September

Jag har varit mest inomhus idag, men framåt kvällen gick jag ut på en promenad. September är en höstmånad och det har banne mig vädret koll på. För visst var det höstluft jag mötte. Tunn täckjacka och inte alltför tunna jeans var helt perfekt för promenad.

Hm, jag är inte redo för hösten, än! Är du?

Kommentarer till: "September" (24)

 1. Ja, jag är redo och jag välkomnar den 🙂 Jag längtar efter alla vackra färger och den sköna luften. Helst ska det vara soligt så klart men även dimma är mystiskt fint 🙂

 2. Tänkte samma sak nu när jag gick hem från yoga, det var en smula kyligt ute och det luktar lite höst ute. Jag är redo!

 3. Jag är redo. Hösten är skönare, rent klimatmässigt, tycker jag. Men jag tycker också att somrarna går för snabbt numera.

 4. Jag är klar med värme och sol, hösten får komma och helst skall himmeln vara täckt med regnfria moln.

 5. Karin Eklund sa:

  Si så där-redo. Jag upplever att hösten börjar tidigt i år men förmodligen är det senaste åskvädret som har laddat ur alla värme som fanns innan. Räknar med att det kommer flera solskensdagar med skön värme ännu innan frostigare tider är här. Men visst är hösten här, det märks på allt i naturen.

  • Jag känner mig inte redo än. Hösten kan vara väldigt vacker och behaglig, men det är förstås ingen garanti att det blir så. Ser att du liksom jag står litet tvekande, vill helst vända åter in i sommarvärmen och sommarljuset 🙂

 6. Jag är redo! Hösten är min favoritårstid … soliga dagar med hög, klar luft och vackra färger i september … och disiga grå dagar i oktober och november … njuter av bägge alternativen. Lugnet infinner sig och inga måsten finns – ja, inte fler än de vanliga då förstås … 🙂

  • Ojojoj, du är en riktig höstdiggare! Tur att sådana också finns. Du är nog den första jag hört som gillar november. Mörk, mörk, trist ofta väldigt fuktig, ibland även halkig…

 7. Jag är absolut redo, älskar hösten!
  (å de andra årstiderna är inte så dumma heller)

  • Jag trodde inte det fanns så många höstälskare. Men det här inlägget, eller rättare sagt svaren på det, har fått mig att förstå att många längtar efter hösten – också! 🙂

 8. Nej, det är jag inte men det blir jag nog aldrig. I dag bjöds det på höstväder här så jag var för tunt klädd.

  • Väldigt varierande väder nu, minst sagt. Varit uppehåll det mesta av dagen här, men nu är det sannerligen mörkt och hotfullt över mitt hem.

 9. Sommar är underbart och jag är nöjd med min sommar, både beträffande innehåll och väder. September är en av två favoritmånader. Så jag välkomnar september med sitt lugnare tempo och krispigare luft. Just själva inledningen av månaden har ju känts höstlikt, som idag med regn, blåst och betydligt svalare luft. Men jag gjorde som du, gick ut i den sköna kvällen, hade vindjacka på och det kändes riktigt skönt.
  Gunilla

  • Höstens lugn, så känner inte jag, trots att jag är pensionär. Från och med nu har jag bokat upp mig en hel del. Juni, juli och augusti har varit de lugna månaderna faktiskt. Men det är nog så jag vill ha det, annars skulle jag inte boka upp mig.

   Våren är min favoritårstid. Men september och oktober är helt OK, sedan blir det dystrare, tycker jag 🙂 Å andra sidan så är det bara att ”gilla läget”, inget jag kan påverka. Mörkret är nog det som stör mig mest, faktiskt.

 10. Vacker bild! Och vad gäller om jag är redo eller ej så vet jag inte. Här tror jag det förblir sensommar några dagar till. Men jag har börjat tänka tanken att september är en höstmånad. Jodå, jag vet att det är så- Sen vet jag ju att innerst inne tycker jag om att vi här har olika årstider. Att jag sedan inte är så förtjust i perioden från mitten av oktober till mitten av mars är en helt annan sak- Men då har jag ju vår spanska sommarstuga.

  • Jo, ni får sol emellanåt när ni är i er sommarstuga.Mörkret är nog det jag gillar minst, men även att kunna gå ut utan att klä på mig en massa plagg! Men jag brukar anpassa mig ganska bra när det väl gäller.

 11. I det längsta går jag i bermudas och sommartop för att ”betvinga” hösten. 😀

 12. Känns inte riktigt höstlik här i Wales. Denna vecka slutar de flesta elever sina sommarlov och vi har fortfarande sommarväder, men snart kommer nog också våren hit.
  Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: