Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Favoritjeansen

Mitt bloggande haltar, funderar över varför jag bloggar? Är det kul? Vad ger det mig? Vad ger det läsarna? Nåja, än så länge hänger jag med!

Idag blev det adjö till mina favoritjeans även om det tog emot! Det känns riktigt, samtidigt så känns det ganska förfärligt – trots att jag har garderoben full med kläder!

Slitna, mjuka, sköna men trasiga, så det senaste halvåret har jag endast använt dem här hemma, inte riktigt bara inom lägenhetens väggar, ned till postfacket också… 🙂

Kommentarer till: "Favoritjeansen" (40)

 1. Intressanta funderingar. Läste just igår att ”bloggen är död” (det var skrivet 2014) och lite ligger det i det. De flesta skriver på Instagram istället.
  För mig är bloggen som en dagbok, jag skriver vardagligheter för att det finns i mitt huvud – modernt eller inte.

  • Bloggandet var säkert mer poppis för 10 år sedan, men inte är blogglivet dött. Det vet vi som bloggar… Men mina funderingar finns där…

   • Mer 20 år sedan 😀
    Men jag tycker att det är ett bra forum att kommunicera i

   • Ja, kanske det t.o.m. Det var vid den tiden jag drogs in i bloggvärlden i så fall.

    mmm… dagbok vill jag inte föra officiellt. Även om vissa inlägg kan ses som dagbok, men för mig är dagbok något mycket mer privat. Absolut är och har det varit ett kul sätt att kommunicera med andra.

 2. Tankar som kommer och går … men jag tycker fortfarande det är kul att blogga och gillar kontakten med andra bloggare 🙂
  Så vacker bild … underbara färger och fantastiskt ljus!

 3. Blogglusten går upp och ner som allt annat, känner jag, men jag tror nog jag hänger kvar ett tag till. Våndan av att behöva slänga ett älsklingsplagg är svår många gånger. Men när man inte ens vågar öppna dörren för någon som ringer på om man har plagget på sig, då är det nog dags för återanvändningen.

 4. ”Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som ”huvudkontoret” levererar” , står det längst upp när jag kommer in på Miatankar. Precis det gillar jag med bloggen.

  Instagram i all ära, men det ger inte alls samma kontakt och möjligheter att sätta igång tankeverksamheten, tycker jag. Även om jag inte känner alla personerna bakom de bloggar jag läser så ger det mig utbyte i alla fall.

  Inspirationen går i vågor…

 5. Karin Eklund sa:

  Blogglivet går i vågor. Många gånger har jag också funderat på min fortsättning vad gäller bloggandet men jag trivs med det mycket mera än med facebook. Instagram ids jag inte ens tänka på, har förstått att där om någonsin kan man få otrevliga intrång som man inte vill ha. Jag hoppas att du fortsätter Mia. Vi är nog alla lite vankelmodiga nu och då i den här sfären, men sist och slutligen är det rätt fint att finnas här i alla fall. Din bild är väldigt vacker och vad gäller favoritjeans/kläder förstår jag dig fullständigt. Du skulle se den t-skjorta jag har på mig just nu. En Marimekko som har tappat formen för längesen, sömmarna är vita och allt bara hänger och slänger men den är så sköööön. Den har flera gånger varit på väg att bli en trasa att använda i städningen, men icke sa Nicke, här hemma duger den hur bra som helst ännu. Jag har inte ens vett att skämmas om det kommer någon oförhappandes och hälsar på men när jag vill gömma mig så då …ja, då är det dags för avsked.

  • Även du vet vad slitna, sköna plagg är uppskattade. Jo, till sist får man se sig om, om man inte kan finna något annat plagg som kan bli lika populärt. Facebook, där är min närvaro och aktivitet inte stor. Instagram, där är jag aktiv mer periodvis.

 6. Fint foto! Jag håller mest till på Instagram numer men tänker ge bloggandet en chans i höst

 7. Vacker bild Mia! Dina funderingar kring bloggandet är du inte ensam om! Alla vi som bloggar funderar nog då och då. Ibland kan det vara bra med en paus, för att få lust igen. Jag tror allt att det finns och kommer att finnas utrymme för bloggvärlden även i framtiden. Men olika alternativ finns ju. Jag använder Facebook, väldigt lite., trivs inte där, men brukar uppdatera då jag gjort inlägg på bloggen. Instagram, gillar jag – det är ett snabbt forum och jag har många ”vänner där” som har samma fotointresse som jag. Bloggen tycker jag om. Finns helt klart mer utrymme för själva skrivandet där och komplettera med fina bilder. Bloggen är ingen dagbok för mig heller, men ibland väljer jag att vara mer personlig, men ändå inte för privat!
  Som du kanske minns skriver jag också dagbok. Eller rättare sagt skriver i dagboken, då vi gör något eller att något händer utöver det vanliga! Som att bli farmor igen eller om resor och utflykter! 🙂
  Trevlig helg!
  /Gunilla

 8. Om du visste så många gånger Tony och jag har diskuterat det här.
  Vi har bloggat runt 10-12 år och haft en många olika bloggar med olika inriktningar.

  Efter alla funderingar om våra bloggars vara eller icke vara, så har vi kommit fram till att vi fortsätter och ser det som minnes”anteckningar” över alla platser vi besöker.

  Ha det gott Mia!

  • jag förstår att många har sådana här tankar… Jag har bloggat sedan 2003, den bloggen ligger faktiskt kvar, många tankar har hunnit presenterats genom åren! 🙂 Bloggen är bra om jag funderar över när jag var på en viss plats. Söker i bloggen och finner väldigt ofta svaret där! Så visst finns det fördelar med bloggen. Det är mer känslan att jag tuggar om saker och ting. Till vilken glädje för mig och för andra?! 🙂

   Ha det gott du också!

 9. Många har nog övergivit bloggandet och håller sig till Facebook och Instagram men jag envisas med att hålla mig kvar. Än så länge i alla fall för vem vet om man ångrar sig…

 10. Anna-Lena Larsson sa:

  Jag bloggar numera för att det är kul att läsa de tankar man haft, det man varit med om…om ett år, om två år…. Så länge Inga fanns, så var det kommunikation med henne…. och även med andra. Tycker också det är roligt att spara bilder på bloggen. Alla bilder är inte bra, men de som ligger ute på dagens blogg, de är jag nöjd med. Så jag bloggar för min egen skull. det blir inte så ofta, men det blir….
  Det där med att slänga favoritjeans, det är inte kul. Det är väl jeans och tröjor som jag sliter mest. De som man gillar bäst är svåra att ersätta. Ha det så gott!

  • Jo, det är svårt att finna så ingångna och sköna jeans! 🙂 Det är sällan jag går tillbaka och läser i min blogg, om det inte handlar om att kolla när jag besökte en viss plats eller träffade några vänner. Då är bloggen väldigt bra!

   Önskar dig en fin helg, även om regnet ska knacka på dörren i våra trakter!

 11. Visst går inspirationen i vågor! Och att fundera över varför man gör något tror jag är viktigt. Sen kan ju svaren man får av sig själv kan skifta en del beroende på…Bloggen är ju en ventil, dagbok i viss mån (även om jag inte är särskilt ”privat”) berättande och även något som knyter kontakter på olika sätt.
  Trist med dina jeans men jag förstår att om de åkte ut fanns inget hopp för dem.
  Trevlig helg

  • Nej, jag fick tacka jeansen för lång och trogen tjänst! 🙂

   Jag har följt din blogg 1-2 år tror jag, och du är en av de mest trogna, upplever jag. Vet inte om du missar någon dag då och då, mer kan det inte vara .-)

   Trevlig helg!

 12. Jag älskar min blogg och jag tycker det är väldigt givande och intressant att besöka andras bloggar. Ibland när jag har mina barnbarn så går vi in på min blogg och läser gamla inlägg och de skrattar åt foton och annat som jag skrivit. Ibland när jag jobbar och har en stund över så går jag tillbaka i mina inlägg och läser. Jag tycker du ska fortsätt att skriva även om det bara handlar om dina gamla jean som sett bättre dagar så väcker det en tanke hos mig. Jag borde också slänge ett par som hängt med lääääänge kom jag på när jag läset ditt inlägg.

  Härlig lördag!

  • Vissa plagg i garderoben använder jag sällan och skulle inte sakna om de försvann. Men sådana här jeans är svåra att ersätta, som någon skrev i sin kommentar! 🙂

   Får ge mig ut och se om jag finner några jeans jag tycker är värda att satsa på. Jodå, jag har två andra par men de är litet för varma, än så länge.

   Trevlig helg till dig också!

 13. Det kan vara riktigt svårt att göra sig av med favoritplagg, eller skor som man gått in, som är så sköna men blivit slitna. Förstår dig 🙂

 14. När jag dagligen går in på min blogg och ser inläggen jag skrivit för ett år sen, två, tre, upp till tolv tretton år sen, då tycker jag bloggeriet är superkul. Mitt minne sviker mig i mycket numera, och jag får faktiskt kickar av att läsa om vad jag gjorde tidigare år. Men, sen gillar jag också kontakten med andra bloggare som har blivit goda vänner, och nya som kanske blir goda vänner. Även om vår skara krympt genom åren för att facebook, twitter, instagram och annat tagit plats så envisas jag med att vilja fortsätta uttrycka mig både i ord och bild, och det är ju du så duktig på! Visst får man svackor, dagar man inte har något vettigt att säga, men om man då väntar några dagar så dyker oftast nya ämnen upp igen! Så snälla, lägg inte av!

  • Du tillhör dem som regelbundet går tillbaka i din blogg och läser!? Sådant imponerar på mig. Det gör jag endast när jag vill ha svar på någon fråga, något jag vet att jag skrivit om. Tack för dina fina ord Paula om min blogg. Just nu är blogglusten väldigt låg, men det får bli en öppen fråga hur jag gör framöver.

 15. Kill your darlings har varit mitt ledord när jag rensat garderoben. Nu är dock den ganska tom.

 16. Rubriken leder mig långt längre mer än bara slitna jeans som måste skrotas! Jag läste här då ditt inlägg och kommentarerna – och finner en stor gemensamhetsfaktor i det att blogga, tvivla och inte blogga alls. Men fortsätter …
  Min bloggtid är inte så lång, 6 år om någon månad här. Jag har testat 3 olika modeller, riktigt kul, med domän och utan. Ingen av de finns kvar i nätet då jag av delvis av ren okunnighet/typiska misstag och medveten närvaro råkar radera.
  Jag pausar ofta, det har följt mig alla mina bloggar genom åren. I våras startade jag upp en hemsida för mina tavlor i första hand, skrivet hade jag i stort sett tappat bort tyckte jag. Men skrivet fanns där och så får det bli , Det blir när det blir. Jag kom också i en tidsbrist att läsa andras bloggar på det sätt jag önskade läsa samt att följa upp en kommentar vilket jag tycker bloggaren förtjänar … så jag kör mitt nu; läser då jag läser och då ägnar jag mig åt det .
  Utan tvekan berikar mitt bloggliv med andra bloggare mitt liv på riktigt.
  Men tiden ska förvaltas tänker jag.
  Lång fartstid har du Mia och det tycker jag är bra; du ser vad ett inlägg kan leda till; visst har det sin tjusning?
  Må gott bloggvän som jag träffat på riktigt också, det gör allt något med relationen tycker jag 🙂
  Har fortfarande kvar att läsa dina inlägg om din Berlinresa …

  • Absolut känns det än mer som ”vän” när man träffats face mot face och det kändes bra. För det tyckte jag verkigen det gjorde när vi sågs, dessutom hade du så mycket vackert att visa. Litet bloggpaus ibland skadar nog inte…

 17. Kina Hellquist sa:

  Tror jag är inne i samma fas som dig Mia. Känner inte lusten längre! Försöker hålla den igång med elisamatildas frågor Fem en fredag, så kanske den återvänder. Ha det bra!

 18. De där funderingarna känner jag igen och några gånger har det blivit längre uppehåll. Men jag kommer tillbaka eftersom jag saknar gemenskapen här och kanske för att jag både får se och bli sedd 🙂
  Det är sorgligt när älskade plagg inte håller ihop längre. Oftast är det de lite slitna och mjuka kläderna som är skönast och hemma kan de få leva kvar länge. Men till sist funkar det inte längre och då finns inte mycket att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: