Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

En snok fick åka polisbil

Har polisen inget att göra i Jönköping, kanske någon undrar? Jodå, vår stad är en fredlig plats i världen, men visst har polisen fullt upp. 🙂 Senast i går eftermiddag fick de rycka ut för att fånga en snok och bjuda den på en bilskjuts.

Det här låter säkert helt knasigt… Det började med att en kvinna i utkanten av sta´n kallade på hjälp. Hon hade upptäckt att hon hade fått in en orm i sitt hem. Hon stängde in den i ett rum och ringde polisen!

Som bekant så ska ju polisen vara samhällets väktare och att göra intrång i någons hem anses inte lagligt. Därför blev det utryckning av polisens långa arm, de fångade in snoken och snoken fick åka med en bit i deras bil för att komma långt bort från kvinnans hem. 🙂

Kommentarer till: "En snok fick åka polisbil" (16)

 1. Karin Eklund sa:

  En riktig solskenshistoria egentligen. Är inte sällskapet som kommer oväntat värre än en snok får man vara glad och att sällskapet får poliseskort är stort. Toppen!

 2. Trodde att snokarna vintrat in sig nu. Kanske var det så den tänkte göra. Kul story!

 3. Haha! Det här ska jag visa min ena son som arbetar i kåren! Undrar just om de hade ryckt ut i Storgöteborg!? 😉 Ja, en solskenshistoria! Kvinna och snok väl omhändertagna! 🙂

 4. OM jag levde ensam är jag tveksam till att ha fått ut snoken. Så vad göra? Jag hade npg ringt polisen och frågat om råd. Helst önskat att de kunde komma till undsättning.
  Och snoken hamnade nog där rden trivdes bättre.

  • Jag tror inte ens jag kommit på tanken att ringa polisen. Däremot, hade jag inte fått ut den lätt, hade jag nog försökt få hit söner och bekanta för att hjälpa mig. Men visst är det en söt historia! 🙂 Funderar på hur den åkte i polisbilen. Säkerhetsbälte måste väl alla ha 🙂 I påse, väska eller fick den sitta i någons knä? Min fantasi går igång lite t:-)

 5. Härligt! Antar att snoken var minst lika nöjd som damen som blev av med den objudna gästen!

 6. Säkert ett lite roligt inslag i polisernas vardag 🙂 Ormen hamnade säkert både på fb och andra sociala medier och det är lite synd att den inte är medveten om att den plötsligt blev en kändis 😀

 7. Då får vi hoppas den inte blev åksjuk. 😉

 8. Snokig historia 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: