Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Målet var Solna

All mat på ovanstående bild hamnade i min mage

När jag började min resa idag med tåg från Jönköping var målet Solna. Fick en telefonsamtal under resans gång, jag fick stanna i Stockholm och resa vidare till Solna i morgon på morgonen. Det är alltid skönt att kunna bo samma hotell hela tiden, i det här fallet två nätter, men jag accepterade. Det finns fördelar med att vara i centrala Stockholm också.

När jag accepterande av att bo på olika hotell så var min tanke att jag skulle kunna träffa en väninna som bor här. Men ev. är hon bortrest eller så missar hon telefonen fullständigt idag. Jag får ingen kontakt och hon brukar svara snabbt.

Hur som helst, jag har varit ute och rört en del på mig här i närområdet. Var och åt på krog, minns inte ens vad den heter…. Helt OK, var och handlade litet, bl.a en liten flaska rött vin, något ”kul” skulle jag förstås ha ikväll. Just nu sitter jag med både kaffe och ett glas rött. Ska ägna mig åt kaffet en stund.

I Stockholm har jag svårt att planera tidsåtgång. Tunnelbanan till Solna ska endast ta cirka 10 minuter fick jag information om. Nåja, jag hinner säkert fram, annars får jag skylla på att det är inte jag som strulat med rummen. 🙂 Jag ska på en tvådagarskurs av och med Brottsofferjouren centalt.

Håller Sverige på att bli trevligare? Jag har aldrig hört så trevliga meddelanden från konduktören eller vem det nu var som intormerade litet ibland. Hälsade oss välkomna, vi som var nypåstigna…. Han informerade också när vi reste på Sveriges längsta raksträcka. Nu minns jag inte riktigt hur han la upp det, men jag misstänker att det var just raksträcka för tåg. Från Skövde till Töreboda ungefär om jag inte minns fel. Jag satt och läste så jag lyssnade endast med ett halvt öra.

Vid ett par tillfällen informerades det också om att tåget höll tidtabellen! Ja, jag borde nog resa mycket med tåg, för tågen brukar hålla tidtabellen när jag är med. Endast en enda hemresa från Stockholm blev utdragen p.g.a att vi var tvungna att vänta på mötande tåg.

Till våren vill jag resa hit igen och ”bara vara turist”, för visst fick jag några timmar till godo i Stockholm, men då gällde det att ge kroppen energi. Dessutom var det inte speciellt skönt att promenera idag. Uppehåll, men ganska kyligt. Kanske var det jag som hade för tunna kläder på mig.

Jag mår dock gott, Kaffe och som sagt ett glas vin och en bok. Kommer att läsa ut den ikväll, hann läsa många sidor på tåget under resan.

Tillönskar alla en skön torsdagskväll!

Kommentarer till: "Målet var Solna" (21)

 1. Det verkar ha varit en trevlig resa trots lite strul med hotell. Jag åker inte tåg jätteofta men tycker att det alltid är trevliga och upplysande meddelanden från både lokförare och annan personal. Kanske har det blivit bättre än förr 🙂

  • Jag tycker det finns mer servicekänsla idag. Kan bero på att jag är äldre och tror jag lägger märke till sådant mer än som yngre. Då var målet siktet… 🙂

 2. Den där maten ser ju helt delikat ut. Trots att jag ganska nyligen ätit chili con carne, är det inte utan att man blir sugen när man ser bilden.
  Stockholm låter ju också trevligt. Länge sedan jag var där, nu när yngsta dottern med familj numera bor på Österlen.

  • Det var gott och jag har sovit gott på maten.

   Stockholm är alltid trevligt, men trevligast under varmare årstid då man kan flanera, sitta ned och njuta. Men säg, vilken ort är inte trevligare när vädret känns behagligt!?

 3. Tack det samma! Tänk så glad man kan bli av lite vänlighet. Eller trevlighet. Det kostar så lite men betyder så mycket.
  Är det M. Allings bok du läser? Den kunde jag nästa inte slita mig från.

  • Nej, jag har inte börjat på Allings bok än, jag ska läsa ut #Kvinnofrid först. Kanske jag återkommer till den här boken. Tycker den är värd att nämna i bloggen. De flesta böcker som jag läser hamnar inte här, men en del. Tror den här platsar.

 4. Så härligt att du brukar ha tur med tågen. Senast jag åkte blev det tvärstopp efter en kvart och vi blev stående ganska så länge. Men visst, alla färdmedel kan drabbas av förseningar. Hoppas det blir givande kursdagar.

  • När folk började klaga på tågförseningar var jag ganska oförstående. Då reste jag betydligt med tåg, men hade inte märkt någon skillnad. Men ju längre tiden gick och klagolåten på SJ fortsatte, förstod jag att jag måste ha stor tur när jag reser. Nu verkar till och med SJ (eller vilka de är som ”äger” tågtrafiken) har insett och vill påtala när tågen går i tid! 🙂

 5. Karin Eklund sa:

  Vid det här laget har du kanske läst ut boken redan?
  Stockholms centrum är fint att vara i men kanske inte precis i dag när vädret är murrigt och inte särskilt gulligt. Gott ser det ut det du åt!
  Jag tycker att folk överlag alltid är väldigt vänliga i Stockholm. Livet brukar kännas lätt när man är där men det händer i och för sig sällan så jag kanske inte är att lita på.
  Ha det bra, sov gott!

  • Nej, #Kvinnofrid är ingen bok man läser fort, i alla fall inte jag. Ett tungt ämne. Skriver om boken senare. Somnade gott igår kväll, nu på morgonkulan tycker jag det är olidligt varmt här på rummet. Jag är van att sova med litet, litet öppet fönster. Kanske är det därför jag har ont i huvudet, för det kan ju inte bero på ett litet glas vin igår kväll!?

 6. Egentligen är det inte så kallt sett till temperatur men fukten o lite vind gör att det liksom äter sig in i märg o ben.

 7. Jag är ingen flitig tågåkare precis. Det blir mest i Danmark för min del och där fungerar det jättebra. Det är bland det bekvämaste transportmedel jag vet. Jag kan bara koppla av och sträcka ut benen när det behövs och jag slipper tänka på trafiken runt ikring. Det såg mycket gott ut det du har på tallriken. Trevlig helg.

  • Nej, jag är ingen flitig tågåkare numer heller, men när jag gör det funkar det bra. Även hemresan gick utan problem, inga förseningar, ingen konduktör som berättade om saker och ting heller. Men så var det sen kvällstid så folk ville kanske vila öronen. 🙂

 8. Välkommen till huvudstaden! Fint att resan gick smidigt. Är ju inte alltid så.
  Bra att bo centralt i stan och ha gångavstånd till det mesta. Och som du skriver, till väninnan i Solna tar det ca 10 minuter med tunnelbanan. Än kortare om hon bor vid Solna station för då är det pendeltåg som gäller.
  Lite struligt att bo på två olika hotell på två dagar men som sagt att bo i stan, Stockholm , är ju ganska trevligt.
  Hoppas du haft det bra och idag, fredag, var det ju riktigt skönt väder. Men kanske hade du fullt upp och inte hann njuta av det.
  Nästa gång, om du hinner och har lust, så hör gärna av dig.

  • Ja, jag gillar att bo centralt, ha nära till det mesta. Dessutom den väninna jag hade tänkt träffa, hon bor centralt i Stockholm. Hotellet i Solna hade svalt på natten, det mådde jag bättre av. Det andra var väldigt varmt nattetid och gick inte att öppna. Fredagen och lördagen hade jag fullt upp, men jag var ute en promenad i höstmörkret i alla fall sen kvällstid. 🙂

   Jag visste ju att du var hemma i Stockholm, men du hade jobb den dagen så valet föll inte på dig. 🙂 Tack i alla fal, en annan gång kanske jag hör av mig.

 9. Du skulle kunna ha det som yrke att åka med olika tåg så de håller tidtabellerna…hade uppskattats av andra resenärer tror jag 😉
  Tycker mig ha märkt vid stockholmsbesök att folk faktiskt är trevligare…fast jag kanske inte märker av det här hemma…vet inte…men någonting är det ju i luften där.

  Maten där fick mig att önska att jag inte redan börjat med middagen…såg så gott ut.

  Ha det bäst nu.

  • Ja, varför inte. Är problemet att de saknar mig, så går det lätt att lösa 🙂

   Det kanske är möjligt att vi är mer öppna för att lägga märke till hur trevliga folk faktiskt är på hemmaplan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: