Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Så la sig mörkret

Söndag eftermiddag, övernattnigsgästen har rest hem och mörkret la sig tidigt utanför mina fönster. Vintertid, ogillas, men det gäller att lida sig igenom mörkertiden. Nåja, så farligt är det inte, men jag ogillar vinertiden starkt.

Helgen har varit desto bättre. De som gästade mitt hem, vi har alla känt varandra sedan någon gång på 1970-talet. Tänk om vi då vetat att vi skulle fortsätta att träffas som pensionärer. Hisnande tanke.

Ätit och druckit gott! Så här på söndagskvällen känns det att jag inte är van att ha folk runt mig alla dygnets vakna timmar, trött, sömnig, hade egentligen velat gå och sova middag. Upptäckte då att det var för sent för sådant nöje, kl var för mycket. Jag vill kunna sova i natt och komma in i den nya dygnsrytmen, en enda futtig timme ska nog inte vålla några större problem.

Så har jag börjat läsa en bok. De första två-tre sidorna funderade jag över vad det var för konstig bok, sedan har jag blivit fascinerad. Om den håller vad den lovar just nu kommer jag nog att berätta mer om den senare. För det är en annorlunda bok, för mig i vart fall.

Snart, om några få timmar går vi in i oktober månads sista vecka, ja, det känns som att ”gå in i dimman”! Litet överdrivet kanske, men litet ditåt i alla fall. Snart knackar vintersolståndet på, får längta dit, sedan ”går vi på rätt hål” igen.

Kommentarer till: "Så la sig mörkret" (23)

 1. Håller med. In i kolkällaren. Hoppas på lite ljus i mörkret då och då. Vintertiden är lång…eller bara fem månader. Något att se framemot, tiden då vi får ställa om klockan igen. Men innan dess så ska vi ner till botten på kolkällaren! Ha en fin vecka!

  • Jo, den ärlång, men det är november och december jag tycker är jobbiga, sedan går det mot ljusare tider och då har jag lättare att acceptera läget. 🙂

 2. Roligt att helgen blev lyckad och att ni forsätter att ha kontakten år efter år 😀 Men efter några dagar med trevlig samvaro är det ganska skönt att få vara bara med sig själv ett tag och ta det lugnt.
  Jag vet att många inte gillar mörkret och jag förstår dig och alla andra. Men jag hör till den skara som är glad när höstmörkret gör kvällarna mysiga och sedan blir jag lika glad när vårsolen ger oss ljuset tillbaka. Alltid glad med andra ord. Nej, så är det ju inte men att årstider och ljuset växlar har jag inget emot 🙂

  • Som väl är så finns ni som gillar det mörka ”höstpasset” också 🙂

   Ja det är skönt att vara ensam nu igen, hur trevligt vi än har haft. Att ha gäster här jämt och ständigt skulle jag inte gilla. Vardagslunken är ganska behaglig 🙂

 3. Karin Eklund sa:

  Ja, så mörkt det blev med en gång. Bara för att vi ändrar timme, skuffar den bakåt.
  Håller med om att vi snart går in i dimman. November är november men nu för tiden vet man inte något alls. Mitt i så blir november ljus och vacker! Nähä? Nå, snart är den månaden också över. Vi längtar Mia, till vintersolståndet till att börja med.
  Sov gott!

  • Ja, skit. Tack, sovit gott har jag gjort men Idag vaknade jag 04.30 och kunde inte somna om. Ätit frukost, läst tidning innan kl 06.00, ja, det har jag nog inte gjort sedan jag arbetade dagtid! 🙂 Jo, idag!

   Ja, vi längtar till våren, men först längtar vi efter vintersolståndet, jag hänger med på den längtan!

 4. Ser ut som en fin helg i alla fall!
  Idag solsken från en blå himmel och termometern står på -1 … ganska behagligt väder 🙂

  • En fin helg var det. Igår sken solen här också och så verkar det bli idag med, så än är vi inte riktigt inne i dimman. Kyligt utanför dörren i alla fall, men jag har ju kläder att avhjälpa det med! 🙂

 5. Ja, nu vore det bästa att gå i ide ett tag.

 6. Ja nu går vi verkligen in i den mörkare årstiden och vilken skillnad det blev på kvällen. Själv föredrar jag ljusa vår och sommarkvällar men där är vi inte än på ett tag. Trevligt med besök av gamla goda vänner.

 7. Jag tycker inte som du. Angående normaltiden alltså. Och mörkret. Och dimman. 😀

 8. Visst är det mörkt nu och jag är tacksam över att jag inte måste ge mig ut tidiga morgnar längre eller mörka kvällar! Jag går ju helst ut i dagsljuset. Fast det är mörkt när jag går till gymmet – mina pass ligger så, men det gör inget. Hösten har varit underbar med sina vackra färger och nu när det snart är ett minne blott, ser jag fram emot advent med alla ljusen.
  Spännande vad det är för någon bok du läser…
  Så trevligt det är med lång vänskap… ni verkade ha det mysigt tillsammans!
  Kram Gunilla

  • Det är det allra bästa med att vara pensionär att man behöver använda väckarklockan väldigt sällan – och de gånger jag gör det, då har jag bestämt det själv! Jag går gärna promenader när det är mörkt, men det är betydligt trevligare när det är ljust och man bättre ser var man sätter fötterna!

 9. Vintertid hade väl gått an. Om det bara inte hade varit för mörkret. Men det är väl bara att gilla läget och stå ut tills det ljusnar igen. Tiden går trots allt ganska snabbt, så snart finns det tussilago igen i dikena.

  • Mörkret hör vintertiden till så det blir svårt att ändra på det… Jo, jag gillar ljuset, snart har löven på träden försvunnit helt så man kan inte njuta av färgprakten heller!

   • Så är det.
    Här i nordvästskåne finns det fortfarande löv på träden, tja inte på alla. Beror på sorten. Till och med en del gröna. Men inatt har det uppenbarligen varit lite frost, och bara 0,7 grader när jag masade mig upp vid 8-tiden. Så fortsätter det så här, blir de kvarvarande löven inte långvariga.
    Härligt väder här i alla fall. Sol och klarblå himmel så långt jag kan se så här från min fönsterhorisont.

 10. Vad trevligt med en fin helg med vänner. Och visst är det då full fart. Vänner , god mat oc dryck är en bra kombo. Men sedan när alla lämnat blir det tomt. Mörkret smyger sig inpå. Ibland alldeles för nära.
  Önskar dig en bra vecka och med sol även om mörkret är tungt ute.

  • Absolut full fart, men sedan är det faktiskt skönt med mer lugn och ro igen! Fin helg blev det. Sol har vi så än så länge är det mest mörkret på kvällarna som känns trist. Du får också ha en fin vecka!

 11. Så kul att ha hållit kontakten i så många år. November känns som en lite onödig månad, nästan så jag skulle velat gå i idé, men december däremot gillar jag. Då blir det ändå ljust av alla adventsstakar och dessutom gillar jag julen. Ha det bar-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: