Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Sol ute,

sol inne, sol i hjärta och sol i sinne! Är det inte så ramsan går?

Äntligen har solen kommit ihåg oss i Småland. Det var lätt att tro att den glömt bort oss.

Litet mer snö än på bilden finns det i mina kvarter – där inte solen kommer åt. Helt acceptabel nivå, tycker jag 🙂

Kommentarer till: "Sol ute," (16)

 1. Härligt med sol och den är efterlängtad av många 😀 Bra att du är nöjd med snötillgången hos dig. Jag gillar när solens strålar får ett lager snö att glittra både i träd och på marken och nu kan vi båda vara nöjda 😀

 2. Även hit har solen hittat vilket är välkommet. Jag tror faktiskt att det är den första soliga dagen i november. Bättre sent än aldrig 😉

  • Då har vi haft mer sol. Vi hade litet sol igår! Sedan tror jag vi hade sol i början av månaden… i vart fall var det sådant väder så jag tänkte att det går an när november är som det var då 🙂

 3. Den där ramsan har jag rabblat några gånger samt även skrivit i poesiböcker. Den var helt klart min favorit. Underbart med sol. Även vi har fått lite snö, precis lagom. Dubbdäcken är på så nu ska du se att det lilla som kom snart är borta. När jag åkte till jobbet i går kväll så visade mätaren i bilen på fyra minus. Underbart skönt ute. Det har ju blåst isande vindar från havet några dagar så jag är mer urblåst än vanligt.

  Håller tummarna för mera sol!

  • Ja fortfarande -4,8 grader här, men solen är på väg upp. Blir helt säkert en läcker dag! Med andra ord så börjar decembervädret bra!

   Jag håller också tummarna för en del sol den här månaden!

 4. Visst är det härligt med lite sol! Vitt och fint med lite snö på marken … och när det inte är mer än så här, så är det helt OK!
  Ha en fin första advent!

 5. Härligt att få se solen ett par dagar.
  Digra dagar, så hinner bara titta in med en hälsning.
  Sköt om dig och ha en fin vecka, denna den första i december. ❤

 6. Ja, så efterlängtat med solskensdagar! Även idag blev det en del sol och då passade jag på att skogsbada! Ljuvligt! 🙂
  Så nu är både hjärta och sinne lite påfyllt med klorofyll! 🙂
  Lite snö är också välkommet – det blir ljusare så! Fast solen kan inget slå! 🙂
  Kram Gunilla

 7. Visst är det både skönt och uppiggande med sol- Och lite snö på maken lyser verkligen upp. En vacker bild!

  • Tack Ditte! Framförallt solen piggare upp mig. Alla ljusen i husen lyser också upp tillvaron i december. Snart går vi mot ljusare tider igen

 8. Hej Mia!
  Länge sedan jag var här, började för någon dag sedan men annat kom före. Nu har jag läst bakåt några inlägg, men samlar kommentaren här.
  Sol ute, nej inte så mycket, men solen i mitt hjärta lyser hela hösten genom. Höstmänniska som jag ju är. Här har jag haft snö ett par omgångar, glashalka, förfärligt regn och översvämning av Glafsfjorden leker med oss i år igen.
  November har varit särs grå i år. Jag är nog lite kärringen mot strömmen jag för jag älskar denna tiden.
  Sover så gott, njuter de ljusa timmarna då jag oftast är ute i rörelse. Har stort rörelsebehov så det sköter sig själv att komma ut. De långa mörka kvällarna med tända ljus är lisa för själen i mitt fall. Jag blir mer rastlös och sover sämre sommartiden. Våren tar jag tidigt redan i mitten januari och är förtjust i den.
  Några dagar blir lata inomhus och det är så skönt det med. Men då anmäler sig rörelsebehovet dagen därpå.
  Många är låga denna månaden, som du säger den svenska melankolin, det är så. Jag tror det är bra en finner sin väg att hantera ”sin form” Acceptans underlättar som du verkar ha.
  Vad gäller depressioner så är många illa däran, men så kan det ju vara på våren för många också.
  Andra gången jag får rekommendationer på Olga Tokazcuk på en vecka här nu. Den första som uppläst på SR p1.Så det finns på listan min…
  Tunn luft kan vara en Tovebok det med.
  Kul å läsa dig.
  Nu önskar jag dig de två sista adventarna fina och en rikigt GOD JUL.
  Ta vara på dig vi hörs på nyåret nån gång 🙂

  • Åh, tack för en underbar och lång kommentar Tove! 🙂

   Det finns fler än du som älskar hösten, men jag tillhör inte den skaran. Snart börjar ”min tid” på året. Runt den 10 januari börjar det märkas att ljuset är på väg tillbaka till oss och luften blir högre o ”torrare”. Sådant gillar jag och börjar känna vårvittring, precis som du gör! Härligt är bara förnamnet!

   Jag tycker också om att röra på mig, i regel. Men i höst har det varit många dagar jag verkligen har behövt ”ta mig i kragen” för att komma ut en runda, När jag väl är ute känns det bra, oavsett väderlek bara det inte är halka och det har vi sluppit i höst, hittills i alla fall. Tokarczuks böcker tror jag passar dig utmärkt, tror jag i vart fall, tror du får dig en del skratt, eller i vart fall stora leenden inombords. Jag har också märkt att den boken jag läste av henne går som radioföljetong nu. Bra för många, men det hade inte varit någon bok jag hade fastnat för efter att ha lyssnat på några avsnitt.

   Depressioner, ja, de kan dyka upp när som helst på året. Som väl är så går jag inte så lågt, det räcker så gott med mörkrets inverkan på mitt humör… Tack för ditt besök! God Jul och gott slut på det här året, jag tror jag förstår vad som är i görningen! Det är lika bra att önska dig ett gott nytt 2020 när jag ändå är i farten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: