Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Guldbaggegalan

Guldbaggegalan är inget för TV längre!? Ja, jag tycker inte det i alla fall. Inbördes beundran och framförallt tråkigt!

Finns det någon/några som gillar programmet?

Jag instämmer fullständigt i Aftonbladets Karolina Fjellborgs recension. Efter halvlek stängdes TV av hos mig.

***

Från det ena till det andra så hoppas jag innerligt att det blir slut på sprängningarna i Stockholm, ja, i hela vårt land, förstås. Helst i hela världen. Det är bedrövligt att det finns människor som inte har respekt varken för mänskliga liv som för materiella ting.

Det finns mycket att reta sig på eller oroa sig för. Det är en orolig värld vi lever i. Bränder, tsunamis m. fl naturkatastrofer och ovanpå det så krigar människor, bråkar och skadar varandra. Inte nog med att skada varandra, de har som syfte att skada eller döda varandra!

Ur led är tiden! Visst är det lätt att tänka och tycka så? Frågan är om inte människor under alla tider tänkt och tyckt så?

Nu skall jag ta tag i den här dagen och göra det bästa av den 🙂

Kommentarer till: "Guldbaggegalan" (27)

 1. Som jag tidigare skrev om det här med höga ljud och hysteri, så hade jag inte en tanke på att vare sig se eller lyssna på spektaklet. Jag erkänner att jag blivit för gammal 😉
  Ja, nu ser vi fram mot en ny dag 😀

  • Än så länge hänger vi med…. behöver inte gilla allt!

   Den här dagen bedrivs med en hel del pyssel inomhus. 🙂 Det känns bra!

 2. Jag har aldrig kollat på Guldbaggegalan men tydligen inte missat något. Jag har även missat bombningar var jag bor – än så länge. Tycker att det kryper närmare och närmare. Numera kan man inte tänka att det händer någon annanstans 😦

  • Nej, du missar ingenting när du avstår Guldbaggegalan. Angående bombningarna funderar jag över om det är kriminella gäng som vill spränga ihjäl motståndare, eller om det ”bara” är dumskallar som vill visa makt och förstöra för andra.

   • Jag tror på hämndaktioner eller mot företag som inte betalar för beskydd eller liknande men jag är inte i de kretsarna *pust* så jag bara killgissar

   • Ja, det ligger nära till hands att tro så. Kanske får vi klarhet i vad det handlar om någon gång.

 3. Efter nattens två sprängningar så blir mitt inre frågetecken ändå större.
  Jag förstår liksom inte vad det är som pågår.

  Är verkligen alla sprängningar utförda av kriminella eller finns det andra som vill skapa oreda, för att kanske på något sätt tjäna på det. Politiskt?
  Har som sagt ingen aning…

  • Sådana ”misstankar” uttalades när kyrka efter kyrka brann, men vad jag minns så upphörde kyrkbränderna utan att någon togs eller blev åtalad. Visst kan det vara så, men ingenting vi vet. Narkotikapåverkade tror jag dock de är, tror alltså. 🙂

 4. Vi testtittade ffg lite på Guldbaggegalan, tänkte bara: Tackolov att man inte behöver vara där! 😉

  Vid nio-tiden såg jag på FB att man i vår BRF hört en sprängning, men det var tydligen vägbygget. Vi hörde inget då, men 3.30 kom en jävla smäll – och sen en till. På FB svor man över vägverket, men här var det explosioner i bostadshus, ett i Husby o ett i vår grannförening här i Kista. (Där man verkar se risk för ras.)
  Varför o vilka? är nog öppet för gissningar. Skjutningarna är väl gängrelaterade, men explosionerna undrar jag…

  • Hmm… det var så nära ert hem! Förstod ni först när ni hörde på radio/TV att det var sprängningr? Hur var det, är det i Kista en person hade förts till sjukhus? Kista köpcentrum har jag varit i, ligger dessa skadade hus i närheten av det? Obehagligt, måsste det kännas, antar jag eller känns det mest overkligt?

 5. Jag tror också att man tänkt så i alla tider. Skillnaden mot nu är att vi får nyheter nästan innan de hänt. Mycket skrämmande spekulationer dessutom.
  Såg Guldbaggegalan. Inte mycket att se. Dessutom verkade filmerna vara lite konstiga. Jag vill ha underhållning då jag går på bio eller teater. Elände finns det tillräckligt av i andra medier. Mycket verklighetsbaserad elände. Ser också på en hel del verklighetsbaserat i TV. Ibland önskar jag mig en riktigt romantisk gammaldags film.

  • Ja, vi matas av nyheter från hela världen! Brottslighet har alltid funnits, men den ändrar karaktär. När ska det vända och begå ”snällare” brott 🙂

 6. Otroligt tråkigt med guldbaggegalen. Jag tröttnade också och lämnade tv:n efter en stund. Inte ens de som var på plats verkade uppskatta arrangemanget, tyckte jag mig se. Det kanske blev roligare senare när inte tv var med.
  Om bombningarna har jag egentligen ingen teori. Det är bara så helt vansinnigt…

 7. Jag ser inte Guldbaggegalan längre. Jag har helt enkelt blivit trött på dessa olika galor och jag tycker inte att programmen ger mig något.

  ”Ur led är tiden” har människor nog tänkt genom historiens gång. Sedan kan jag väl tycka att den utveckling vi ser med skjutningar, sprängningar, droger och illegala vapen som florerar är allt annat än bra. Har folk helt tappat vettet?

  • Nej, som sagt, jag brukar inte kolla heller. Men får ett infall ibland på vissa underhållsprogram. Men det brukar sluta med att jag stänger av TV:n.

   Utan drogerna tror jag vi skulle få bort mycket av den grova kriminaliteten. Men vad jag förstår så ökar användningen av den hela tiden. Ingen sund utveckling.

 8. Jag brukar aldrig titta på galor. Det har helt enkelt blivit för många. Men av någon anledning tänkte jag att jag skulle göra ett undantag med guldbaggegalan och se om det var något att ha. Det var det inte, konstaterade jag ganska snabbt. Den falsksång i inledningsnumret som aldrig tog slut borde ha fått mig att stänga av tv:n men jag gav det en chans i alla fall. Skämten var inte ett dugg roliga. Det är svårt att skämta på ett roligt sätt om andra människor och här tyckte jag bara att det blev förolämpande. Det blir nog inga fler galor för min del.
  Visst händer det mycket otäckt i världen och jag känner ofta oro, ilska, sorg och förtvivlan. Samtidigt kan jag inte säkert säga att det har blivit värre. Jo, i Sverige har det ju faktiskt blivit ett grövre våldsklimat och klimatpåverkan märks mycket mer. Men beroende på vad man jämför med vet jag inte hur det har förändrats i stort. Ibland kan jag tänka väldigt negativa tankar om hur vi människor kommer att förinta oss själva och att det kanske är räddningen för jorden. Men jag kommer ganska snabbt tillbaka till ett lite mer hoppfullt tänkande 🙂

  • Du snuddar litet på det jag tänker på ibland. Högkulturers uppgång och fall. Kanske grävs det fram rester av vårt samhälle om några tusen år av intresserade arkeologer 🙂 Nåja, jag tror inte vi försvinner så snabbt… men högkulturstanken roar jag mig med ibland.

   Jag håller med dig om de s.k skämten igår i galan – de roade nog inte specielt många. Som tur är så finns det knappar till att få tyst på TV:n när det blir för mycket 🙂

 9. Tror aldrig att jag sett Guldbaggegalan, inget för mig. Kanske sett några minuter, men givit upp.
  Har inte hängt med i samband med sprängningar i Sverige, men har hört att det förekommit en del. Vi hade problem med sprängningar i UK under IRA-tiden och i Spanien under ETA-tiden. Hemskt!
  Man får glädja sig åt det man har.

  • Absolut får man glädja sig över det man har och hur man har det.

   Guldbaggegalan, nej tack, tråkig föreställning, tyckte jag. 🙂

 10. Jag såg Guldbaggegalan och även om jag inte alls gillar vare sig galor av detta slag eller tv-program som är gjorda för att just vara det, så fick jag lite mer hum om olika filmer. Och några har jag sett; ”Jag kommer hem till jul” och ”Hela mitt hjärta” – bra båda två tyckte vi som såg dem. Ska när jag kommer hem se Aniara, har sett operan några gånger och läst boken och sedan ska jag se ”And then we danced”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: