Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Sista boendet

Det är vinter i Kuba har jag fått berättat, men riktigt, riktigt hett. Vi svenskar vill antingen vara i vattnet eller inomhus, i vart fall i skuggan. Säkert en bra bit över 30 grader C. Jag undar hur det är under deras sommar, jag har inte fått något tillförlitligt svar på det. Guiden har aldrig varit här under den kubanska sommaren!

Jag hade tänkt mig en promenad med sikte på några geocacher. De finns inte så långt ifrån min bungalow, men jag var förstås tvungen att gå genom hotellets infart. Vi är nu på Cayo Sainta Maria (tror det stavas så, orkar inte kolla), en ö, Var nyss ute för att få litet mat, eftermiddag och jag hade endast ätit frukost dessförinnan, dricker ordentligt förstås, VATTEN.

Ovanstående filur såg jag under min promenad, trodde det var en träfigur, ända tills jag skulle fotografera, då vände den på sig, så jag fick inte riktigt den bild jag hade räknat med, men bilden får pryda inlägget i alla fall. En profilbild duger gott, tycker jag. 🙂

Ska vila en stund nu, sedan blir det havsbad. Alla svenskar jag träffar här idag, vi är drygt 30 st i vår grupp, frågar ”har du badat”, det börjar bli tjatigt att säga nej… 🙂 Alla andra har badat och slappat idag. Ett par jag träffade berättade att ett gäng amerikanare hade kommit till stranden tidig em, kraftigt berusade och skulle bada. Snacka om omdöme. Men vad svenskarna sa kom de alla upp från vattnet. Amerikanarna utmanar ödet, minst sagt.

Geocacher, jo, jag hittade två, orkade inte gå längre. När jag promenerade iväg var det molnigt, men solen kom och stekte riktigt ordentligt. Är uppe i drygt 25.000 steg, trots att klockan endast visade på tidig eftermiddag.

När jag kommer hem kommer jag förmodligen att berätta vissa saker jag tycker är intressant här från Kuba. Bland annat besöket på Che Guevaras masoleum, men en del annat också.

Det negativa jag kan säga om den här resan är att vi bytt boende för många gånger. Det gör att jag, med mitt dåliga lokalsinne, hinner bara lära mig var jag bor. Då är det dags att packa ihop och dra iväg hemåt igen. Min hand-GPS är guld värd, den har räddat mig många gånger, men den går mot sitt slut, på/av-knappen är så sliten så det är en tidsfråga innan den lägger av.

Något annat jag inte kommer att sakna är allt ljud. Biltrafiken är ringa, inte speciellt många som har råd med bil, däremot musiken flödar i stort sett överallt, högt! Bakgrundsmusik gillar jag, men inte högljutt dukande 🙂

Litet rörigt inlägg, hoppas det går att tolka mina tankar, ids inte lägga mer energi på detta. Trodde jag skrivit ett för ett par dagar sedan, men hade varken sparats eller sänts. Vad jag skrev om? Ja, jag minns inte 🙂

Kommentarer till: "Sista boendet" (10)

 1. Rundturer har sina för och nackdelar. Man hinner se lite av mycket. Jag skulle nog tycka att det var lite stressigt att byta boende hela tiden för jag vill, som du, vandra omkring och upptäcka lite där jag bor. Du pinnar på bra – 25000 stag WOW!!

 2. Det låter varmt! Inte lätt att gå runt i.
  Som reseledare har jag lagt upp många program för olika företag och alltid tänkt på passagerarnas kommentarer, bra med inte för många förflyttningar mellan olika hotell, det är stressande på många sätt, men ibland är det oundvikligt.
  Hoppas du fick ett skönt dopp och njuta av Cuba!

 3. Låter som en härlig resa…fast ett fasligt packande. Men man behöver väl inte så mycket kläder med sig, närd et är så varmt… Roligt med geocacher från olika länder., du måste ha många sådana vid det här laget. Ha en fin hemresa! Inte mycket att komma hem till tråkvädret- men det har iallafall blivit betydligt längre dagar de senaste veckorna,. Och det är ju positivt.

 4. Du får se mycket kul och intressant men det är klart att hettan påverkar. Alla flyttar blir säkert också extra påfrestande när det är så varmt. Men du gör det bra som går så mycket i alla fall och hade du inte gjort det så hade du ju missat den fina långhalsade pippin. Om du tar ett dopp så hoppas jag att det är ett riktigt skönt och avsvalkande sådant 😀

 5. Jag förstår precis vad du menar så dina tankar framgår klart. Hoppas det blev ett riktigt skönt dopp! Imponerande många steg 😀

 6. Ja, att byta hotell alltför ofta är kämpigt. Man hinner inte riktigt installera sig. Förstår vad du menar. Och vad gäller inlägget förstod jag det utan vidare.
  Och 26 000 steg. Imponerande i denna hetta.

  • Ja, det blev drygt 28.000 steg innan dagen var slut. Rörde mig dock inte mycket mer än nödvändigt efter den rundan, den dagen… 🙂

 7. Det blir många steg varje dag förstår jag – såklart vill du hinna se så mycket som möjligt 🙂 Oj – den värmen skulle jag ha svårt med! Jag trivs bäst när temperaturen håller sig runt 20-22 grader 🙂

  • Jag tycker om värme, men det finns en gräns då det blir jobbigare än skönt! 🙂 Dessutom är min hud väldigt känslig för för mycket solstrålning i början av säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: