Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Pusslande

Jag har länge funderat över att köpa ett pussel, men känt att jag inte haft någon plats där det kan ligga i lugn och ro tills det är färdiglagt. Köksbordet används till en del annat, bl.a vid frukostdags.

Så fick jag tips från Znogge om att det numer finns fiffiga pusselmattor där man kan rulla ihop pågående pussel för att senare ta fram och rulla ut mattan. Pusslet ska då ligga kvar som när man lämnade det. Än så länge har jag inte rullat ihop pusselmattan. När jag väl lagt ut alla bitarna igår kväll var klockan mycket och så länge jag inte ”måste” använda bordet till annat får det ligga kvar. Eller om jag får besök, då vill jag ha undan det förstås.

Det här kommer med all säkerhet att ta tid. Dels är det länge, länge sedan jag pusslade, förutom barnpussel. Dels har jag ganska mycket inbokat närmaste tiden, får se hur mycket tid jag lägger på pusslet.

Hur många bitar det är? 1.000 bitar ska placeras på rätt plats. 🙂 En utmaning som känns kul. 1.000 bitar, nog trodde jag att jag skulle få en plats där jag kunde äta frukost och även andra måltider – alltså att pusslet inte skulle kräva hela bordet. Men… det blev inget med det, jag äter vid soffbordet. Inte helt bekvämt, men antingen får jag rulla ihop pusslet eller finna mig i nya ordningen. Bara att välja.

Har man inget att pyssla med så skaffar man sig ett pussel 🙂

Kommentarer till: "Pusslande" (18)

 1. Ungefär så ja 😀 Jag väljer att leta upp alla kantbitarna och låter övriga bitar ligga i asken. Min pusselmatta har rektangulära ramar som visar hur stort pusslet blir så då är det ganska så enkelt att lägga ut dem på ungefär rätt plats efter hand som man hittar dem. Lycka till med pusslandet!

  • Några rektangulära mått finns inte på min, om jag nu inte har baksidan uppåt 🙂 Men det står cirkamått på färdigt pussel, så det har jag litet i tankarna där i mitten. Nu finns det många bitar även där, men de ska läggas på plats innan jag går vidare – är tanken i alla fall. Det går förstås börja på många sätt, men jag vill ha upp alla bitarna, se helheten… lade kantbitarna åt sidan… men jag missat en hel del kantbitar så de får jag leta efter. Litet kul är det, några bitar faller på plats varje gång jag går förbi.

 2. Pusselpyssel är trevligt, men det tar lite plats, helt klart. Vad är det för motiv på ditt pussel?

 3. 1000 bitar! Det skulle jag inte ge mig på. Jag lade ett pussel med 500 bitar senast, det var tillräckligt klurigt. Jag lade märke till att jag faktiskt blev lite frustrerad av det…
  Jag handarbetar istället. Att sticka barnkläder med mönster ger också lite huvudbry.

  • Handarbete, det har jag helt slutat med. Handarbetade jättemycket i ungdomen, sedan började jag måla litet…. blev inte så mycket av det…. nu blir det pussel, får väl se när och om jag blir klar. Jag tror absolut det blir klart, men det kommer att ta tid. Det FÅR ta tid, tror det är viktigt jag tänker så. Ingen stress, mer ett nöje.

 4. Det där låter mystiskt… rulla ihop?!

  • Sök på nätet så finner du nog. Jag har inte vågat testa att rulla ihop än, men det kommer säkert sådana dagar då jag måste få rent på köksbordet igen 🙂

 5. Många bitar är det! Lite tålamod kommer nog att krävas, men visst är det kul med pussel! 🙂

 6. Jag gillar att lägga pussel och någon gång ibland får jag för mig att köpa ett. Då tar jag god tid på mig och lägger bara några bitar i taget när lusten faller på. När jag bodde i Mjölby beställde jag fyra pussel med motiv från egna foton och de hänger inramade på väggen längs trappan. Men fler pussel vill jag inte ha upphängda och eftersom jag tycker att det är synd att bara ha isär ett pussel som jag har lyckats få ihop, drar jag mig lite för att köpa fler. Det har dock blivit ett pussel till sedan jag flyttade hit 😀
  Jag har haft en pusselmatta för länge sedan och jag tyckte att det fungerade bra. Om du vill ha tillbaka ditt frukostbord kanske du ska försöka lite försiktigt 🙂 Lycka till med pusslandet 😀

  • Vi får se hur jag gillar det här i längden. Men pusselmattan gör ju att jag kan lägga undan det om jag tröttnar och ta fram det senare. Får se när jag ”vågar” testa pusselmattan. 🙂

 7. Pussel är avkopplande . Jag tror att det är riktigt hälsosamt att pussla och roligt är det.
  Lycka till med bitarna!

 8. Vad roligt med detta stora pussel. Och jag säjer som du att det var länge sedan jag ägnade mig åt annat än barnpussel. Men visst är det säkert avkopplande att lägga pussel och man rensat huvudet och har fokus just på att hitta bitarna. Önskar dig lycka till. Och en pusselmatta låter ju jättebra.

 9. Hade mycket pussel på kneget för med en av eleverna jag hade fritids med…fin och ganska så avkopplande syssla, har man dessutom elever som behöver något att fokusera på är det guld.
  En sådan matta måste man väl nästan ha numera, ja, om man har husdjur såsom fyra katter alltså 😉
  De river ner allt om de får chansen.

  Ha det bäst nu.

  • För oroliga eller stökiga personer, oavsett ålder, tror jag att pussel kan vara ett sätt att ”samla ihop” sig. Om oron inte är alltför påträngande, vill säga, för då kan nog pusslet stressa dem, misstänker jag. Bra grepp du hade där med ungdomarna på fritids.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: