Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Älmås naturreservat

Härliga tider, trots corona 🙂 Naturen vaknar till liv, solen skiner, blommorna blommar, fåglarna kvittrar – vad mer kan vi begära? Jo, att corona förpassas till historien.

Men, nog går det att njuta av livet trots omständigheterna. Igår besökte jag Älmås naturreservat utanför Borås efter tips från bloggkompis. Ett område jag aldrig hört talas om innan jag läste om det i en blogg. Ett väldigt vackert område.

Kuperad terräng, stenigt och knotigt som i ”gammal bevarad Smålands-natur”, inte så konstigt jag kände mig hemma.

Idag blir det en ny utflykt i det gröna. När naturen vaknar till liv och solen värmer våra sinnen älskar jag att vandra runt i vackra miljöer.

Kommentarer till: "Älmås naturreservat" (27)

 1. Så kul när man kommer till ett nytt ställe med ”nya ögon”. Första gången är ofta den bästa tycker jag.
  Vi var där tre gånger förra året och vid första besöket så valde vi att gå grusvägen bortåt, längs med ängarna och några få bostadshus – för att sedan vika in mot vänster och senare komma in i barrskogen.
  Längre in i skogen finns en tjärn med grillplats och ett timmerskydd där man kan pausa.
  Kom du/ni till den platsen?
  Coronasituationen märks faktiskt i skogen/på lederna nu – jag har väl aldrig sett så mycket människor där, som nu. Verkligen positivt, trots allt…

  Fast personligen så vill jag helst känna mig ensam i den stora, stora skogen. 😉

  • Jo, jag kommer att återvända. Jag vill gå den långa leden. Igår hade jag förstås kameran hemma, endast mobilen med och den är full, måste tömma en del i den, så jag kan använda den vid behov igen. Tog massor med kort i Kuba, de ska jag förpassa till annan plats. Med andra ord så kom jag aldrig till tjärnen. Alla foldrar på svenska o engelska var slut, jag antar att det funnits. Fanns endast på tyska, men jag såg ju bilderna och rutterna så den var till hjälp i alla fall.

   Tack för tips från i fjol som jag sparat i mitt minnesförråd! Ibland fungerar det, minnet alltså 🙂

 2. Så trevligt, hoppas du hittade några fina stigar i skogen.

  • Det var vackert där jag gick, lyssnade på fåglarna, de sjöng vackert fört mig. Fjärilarna har verkligen vaknat till liv, ljuvligt var det. Men finns mycket mer att upptäcka.

 3. En utflykt till naturen är aldrig fel! Jag går mest hemma i ”min” skog och det är också trevligt 🙂

  • Naturen är underbar och skogen gillar jag. Igår var det mest öppna lanskapet jag vandrade i… Du har naturen inpå knutarna, så det blir inte lika ”märkvärdigt” när du ger dig ut, men säkert lika underbart.

 4. Där har jag inte varit, trots att jag sett skylten så många gånger. Har inhämtat en geocacher infotavlan för länge sedan. Får kolla lite närmare det reservatet. Tack för tips!

  • Nemen, du kan väl inte bo alltför långt därifrån… Jag kan inte vägarna sträckning där, men när ni åker till Borås passerar ni kanske, t.o.m? Geocachen, klart jag loggade den när jag ändå var där.

 5. Tack för turen hit! Jätteroligt att nu när jag inte själv kommer så långt (ingen bil) att få följa med och se lite nytt. Fina bilder och omgivningar. Och visst är det en ynnest att vi kan komma ut och njuta av den vackra vår som är här.

  • Nej, ni vet väl inte när ni kommer tillbaka till Spanien igen. Å andra sidan brukar ni vara hemma i Sverige under sommarmånaderna. Naturen är underbart vacker den här tiden på året.

 6. Det ser härligt ut. Senast jag var i skogen, på ett elljusspår, så var det fortfarande mycket snö/is kvar. Men det var för närmare en vecka sedan… kanske det är dags för ett nytt besök. Hoppas då på mera barmark.

  • Ni har allt det vackra framför er, vi här i södern står mitt i det. Å anda sidan, alla årstider har sin charm sägs det… Hembygdsgårdar och naturreservat gillar jag att utforska… ja, ”bara” att vandra i skogen också, förstås.

 7. Våren är en härlig promenadtid och att hitta nya stigar piggar alltid upp. Vi är inte riktigt framme i den där sköna tiden ännu men snart blir det nog sköna utflykter här också 😀

  • Visst är det så, ni väntar fortfarande på den tid vi står mitt i nu. Naturen är hälsofrämjande, uppiggande, ja allt vad jag kan önska mig.

 8. Vackert och härligt tid i naturen nu!
  Trevlig helg!

  • Ja, visst är det. Grönskan skiftar väldigt i mina trakter, men grönskar gör det överallt 🙂

   Trevlig fortsättning på söndagen till dig!

 9. Naturen har verkligen vaknat till liv, här närmast i form av frugans nya växter till ballkongen, fast hon tar in dem under natten tills det blir lite varmare på natten.

  Vackert där du var, man behöver sådant i dessa tider för att se att det faktiskt trots allt är liv i planeten våran.

  Ha det fint nu.

  • Nätterna är fortfarande kalla, t.o.m frost ibland så nog behöver vissa blommor komma in i alla fall.

   Ha ett fint slut på helgen! 🙂 Snart stundar sommarlovet för dig!

 10. Naturen är fantastiskt vacker just nu och i tider som dessa är det perfekt att vistas i den!

  • Nere hos dig är det förstås än mer utslaget. I fredags var jag cirka 15 mil söderut och där var det betydligt mer utslaget än här. Kul att se vad några mil söder eller norrut gör vid den här tiden på året.

 11. Karin Eklund sa:

  Jag tror att naturen om något är en kraftkälla som inte ska underskattas när livet runt omkring en är mera eller mindre kaotiskt på grund av pandemin vi alla har hamnat i. Vi berörs ju på något sätt av den alla men precis som du skriver så är livet härligt ändå när man kan gå ut i naturen och njuta av den vackra årstiden.
  Ha det fint Mia, var rädd om dig!

  • Visst är det så. Att vandra i naturen är en lisa för själen.

   Hur har ni det på Åland med pandemin? Har den lyckats ta sig till er också? Du får vara rädd om dig också.

 12. Tony Danninger sa:

  Kommenterat om platsen till Kröklings naturreservat och lagt till en platslänk i slutet av inlägget.

 13. Låter underbart 🙂 Ser lika underbart ut 😀
  Kram

 14. Jag hajade till när jag såg ditt sista foto. Det är nästan en avbild av ett träd som står vid sidan av vägen jag alltid tar till skogen. Tur att man har möjlighet att gå där inne och strosa. Ha en fin söndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: