Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Litet om varje

Jag har inte riktigt bestämt om jag ska låta blogga vila helt och hållet eller försöka åstadkomma något inlägg då och då. När jag ikväll såg att jag fått flera kommentarer idag, då fick jag litet att skriva.

Visst är det härligt med våren och all den fina grönskan vi har, åtminstone i södra delarna av landet. Hörde att Härjedalen och norröver hade det kommit en massa snö igen. Jag väntar på kommande veckas värme, betydligt roligare att ge sig ut i skogen eller på utflykter när solen skiner och värmer oss. För ett par veckor sedan gjorde jag utflykter, två dagar efter varandra. Tänk att det genast gav utslag på mätningen av hur vi svenskar rör oss. I vart hade folkhälsomyndigheterna snappat upp att vi var ute och rörde på oss mer än tidigare:-) Nåja, det var nog inte bara jag som rörde på sig. Vårvärmen lockade ut folk. När jag körde iväg hade jag inte ens någon tanke på att det inte var något önskvärt beteende. Jag var ju ensam i bilen, var ensam på mina vandringar på de platser jag begav mig till. Som tur är så krockade jag inte, eller blev sjuk så jag belastade inte sjukvården.

Ju mer som kommer fram om hur Covid-19 angriper människokroppen, desto mer otäck blir sjukdomen, tycker jag. Måtte både jag och alla andra slippa den. Ja, alla andra slipper den inte, det vet jag, men önska måste jag förstås få göra.

Kristina Lugn var en person som många gillade, andra var inte så förtjusta i hennes framtoning. Jag tillhör de som gillar henne och hennes sätt att fundera och formulera sig runt livet. Ikväll har jag tittat på ”Min sanning” med henne på svtplay. Programmet är från 2012, väl värt att se!

Kommentarer till: "Litet om varje" (20)

 1. Inte finns det någon smittospridningsrisk av en ensamutflykt till platser där inga folksamlingar finns. Det är säkert väldigt bra med slla restriktioner, men sunt förnuft måste få råda. Härligt tid att vara ute i skog och mark just nu. Fast visst önskar man mest av allt att det ska bli som vanligt igen. Ha det fint!

  • Nej, ingen risk för smittspridning. Det Folkhälsomyndigheten motiverar det med är att varje regionsområde är hårt utsatta, alltså intensivvården främst. Ju mer bilåkande, desto fler olyckor som kommer att belasta sjukvården. Det är det som de vill förhindra ska drabba sjukvården.

   Det är som vackrast i naturen nu.

 2. Jag ser gärna att du skriver vidare 😀. Tycker om dina betraktelser o funderingar.

 3. Fortsätt att blogga i den takt du har lust. Det är alltid trevligt att läsa dina inlägg.

 4. Kina Hellquist sa:

  I början på året kände jag precis som du Mia, när det gällde bloggandet. Efter ett uppehåll går jag mest in och svarar på elisamatilda.se Fem en fredag, och sedan skriver jag lite till samtidigt. Det känns alldeles lagom. Däremot går jag gärna in och läser andras inlägg.

  Det pratas mycket om den pågående pandemin. Känner mig lite trött på det, men nog har det påverkat våra liv. Min granne och vän blev smittad av sin ögonläkare för en vecka sedan, så jag försöker avhålla mig från alla kontakter eftersom hon och jag har haft nära kontakt med varandra. Så nu är det bara att vänta och se!

  Det lär vara bra med D-vitamin, så vi får ta vara på den underbara naturen. Var rädd om dig!

  • Jo, helt dött är det inte här i miatankar. Ser att jag har läsare som hänger kvar också! Kul!

   Pandemin är vi nog trötta på alla, mer eller mindre. Den styr oss mer än vi vill…. Det störsa problemet är att det är ett nytt virus som vi visste så litet om och då är det bättre att vara litet för försiktig, tycker jag, än tvärtom. I alla fall för oss som är rädda om livshanken 🙂

   Du får vara rädd om dig också!

 5. Här, i våra trakter på Söder och längs vattnet, ser vi dagligen många som är ute och rör på sig. I alla åldrar. Och många har med sig kaffe och ibland en bok och slår sig ner på en bänk. Just att komma ut, stärka lungor och kropp är ju bara av nytta. Tycker de flesta också är bra på att hålla distans.
  Vad gäller turer och utflykter så tror jag bara att de är bra, både för kropp och själ.Och lämnar man det egna länet får man ta sig hem om man känner på sig att man blir dålig.
  Jag tror inte heller att vi kan skydda oss från Corona men att vara varsam är en bra början.
  Vad gäller bloggen så hoppas jag att du stannar kvar. Jag läser den gärna.

  Vad gäller Kristina Lugn såg jag reprisen av ”Min sanning”. Jag är nog ganska nollställd till henne men har läst en del och sett några pjäser hon satt upp på Allan Edwalls teater ”Brunnsgatan 4″. Men hennes försvar av Katarina Frostensson i Svenska Akademiens gentemot Sara Danius kan jag inte alls förstå. Undrar så varför. Och än mer efter att ha läst boken”Klubben” av Matilda Gustafsson.

  • Just det du pekar på när det gäller Kristina Lugns försvar av KF instämmer jag i. Det förvånade mig mycket, precis som det har har förvånat dig. De sista åren tycker jag inte hennes uppträdande stämmer öveens med den person hon varit 🙂

   Den här tiden på året vaknar vi svenskar till, vill komma ut i naturen. Jag tror det gäller många av oss och precis som du skrivr – det är säkert nyttigt för både kropp och själ.

 6. Jag såg på nästan hela programmet med Kristina Lugn.
  Vilken fascinerande person.
  Intervjuaren kunde bara luta sig tillbaka och lyssna, Kristina var självgående.

  Tankar om bloggens/bloggars vara eller icke vara – hur många gånger har man inte funderat över det där.
  Man kanske inte behöver ta något beslut…har man lust så skriver man och/eller visar bilder från dagen eller från längre tillbaka.
  Jag går mestadels på ren lust – tröttnar jag så håller jag upp.

  Barbro

  • Ja, jag gillar hennes kluriga tankar… Sista åren har hon inte lyst… men under många årtionden dessförinnan. Charmerande, annorlunda kvinna, tycker jag.

   Ja, precis så ska det vara med bloggandet…. (Jag får sluta tjata om det) 🙂

 7. Om vi inte åker långt hemifrån så är ju råden att vi ska gå ut och röra på oss men undvika fysisk kontakt med andra. En frihet som många länder inte ger sina medborgare och som jag är väldigt glad för att vi har. Det är ändå stora förändringar för många, framför allt äldre, som nu mår dåligt av isoleringen.
  Blogga när du känner för det och då är vi många som vill läsa 😀 Bloggen ska ge glädje och det ska kännas lustfyllt att skriva. Jag har också försökt sluta några gånger men nu tillåter jag mig ibland att ha lite uppehåll utan att tänka att jag ska sluta blogga.

  • Jag tycker också att den svenska hållningen i pandemitiden har varit bra…. Jag hoppas vi lyckas ta oss ur den också, även om det tar tid.

 8. Hoppas du fortsätter med bloggen – alltid trevligt att titta in till dig!
  Kristina lugn var en alldeles speciell person och jag tyckte om henne. Såg programmet när det gick och det var verkligen bra.

 9. Jaha … även du kommer i de där tankarna kring bloggandet. Verkar som de flesta är där och nosar ibland. Jag har varit där själv, men ändå fastnat i att det är trevligt att ha den möjligheten när andan faller på. Och jag använder bloggen av olika skäl. Inte minst som sökbart arkiv för att hitta bland minnen från livets händelser. Även om alla följare skulle försvinna tror jag att jag skulle använda bloggen på det sättet, och då finns ju även möjligheten att lägga den som privat.

  Vi kan ju inte sluta leva för att Covid-19 dykt upp. Samhället måste också försöka överleva på något sätt, så jag att Sveriges agerande i det här är rätt … och tycker att vi ska vara glada åt möjligheten att röra oss ute i samhället, och förvalta den förmånen vi fått jämfört med andra länder genom att följa restriktionerna så långt det är rimligt.
  Att många är ”olydiga” och reser iväg till ensamhet kan naturligtvis få en viss följd, men det är inte rimligt att det skulle vara till något större besvär. Det är värre att reglerna inte följs gällande avstånd ute på stadens gator, i butiker och restauranger. Att se uteserveringar krylla av tätt sittande folk gör mig väldigt irriterad.
  Genom att lyssna till rekommendationerna, och sedan använda sunt förnuft, tror jag vi kan komma väldigt långt.

  Visst hör man mycket otäckt om viruset, men jag tror att man ska lyssna till det … fast med objektivt filter. Man får inte glömma att det inte slår lika hårt på alla, och att viruset i stort fungerar som en vanlig influensa … bortsett från den raska spridningen. Det är fortfarande så att många knappt märker något … eller inget. Problemet är att man inte vet vilken kategori man själv tillhör, dem som far riktigt illa eller dem viruset sveper över utan märkbar åverkan.
  Mitt i rädslan och hänsynen mot sig själv och andra … för att inte tala om hela samhället … måste vi tillåta oss att leva som det går … så ta du din bil för att komma ut i naturen. Det är en av de saker vi kan göra i den här situationen, som ändå måste vara sundare än att inte göra något alls 🙂

  Kram, och en fortsatt fin ”Kristiflygarhelg” till dig ❤

  • Absolut, jag håller med dig i det allra mesta! Jag är inte speciellt rädd, men försöker leva utifrån rekommendationerna. Jag gör det inte fullt ut, men med ansvar, tycker jag själv. Trevlig helg till dig också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: