Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Trots coronarestriktioner så har jag inga problem att förströ mig. Det har funnits dagar som känts ”tråkigare än vanligt” i vår, men nu när solen tittar fram känns det helt OK. Det sägs att det är vackrast mellan hägg och syrén, visst är det så, men vi har mycket vackert att se fram emot innan höstrusket sätter in igen. Med andra ord blommar syrénerna här i norra Småland för fullt. Doften är ljuvlig när jag passerar syrénbuskar.

Natten tills igår läste jag ut den ”sista” låneboken jag hade hemma, så ett biblioteksbesök planerades in. Dels var en bok jag reserverat inkommen, dels hade jag kollat ett par boktitlar så de fanns för utlåning – en av dem fanns i två ex. En som skulle finnas i Hc hylla, den andra i bokcirkelhyllan. Hittade ingen av dem. Bad om hjälp, tjejen kollade i bokcirkelhyllan, fann den inte, så gick hon till Hce-hyllan, där hade jag inte kollat, hon letade….. jag fick syn på den…. den låg på hyllan för att synas och locka läsare till sig! Tänk vad bra det är att få hjälp, så jag kan stå och svepa med ögonen litet runtom 🙂 Just nu känner jag mig väldigt förälskad i böcker! Förälskelser hör ju våren till.

Sedan strosade jag runt en del bland bokhyllorna, gillar det. Ibland finner jag inget jag blir sugen på att läsa, igår fann jag många böcker som jag kan tänka mig att läsa. Spännande läsning väntar mig, sex böcker av lika många olika författare som jag inte stiftat bekantskap med tidigare hamnade i min kasse. När jag kom hem upptäckte jag att en av böckerna var 7-dagarslån, det hade jag missat, brukar sällan låna sådana böcker, brukar vänta ut dem i så fall. Den får givetvis bli den första jag ger mig i kast med.

Idag blev det skogsrunda för mig och en vän. Vi pratade så vi missade att svänga av på något ställe – trots att jag visste att just på den markerade rundan var det lätt att hamna fel! 🙂 Men, en kvinna med hund kom och hjälpte oss så vi kom på rätt håll igen.

Efter promenaden smakade vi på vår medhavda fika. Trevligt! Man kan umgås på många olika sätt…

Kommentarer till: "Mellan hägg och syrén" (22)

 1. Utomhus-umgås, det är ju toppen i dessa tider. Vi har återupptagit våra söndagspromenad, här i vår by. De har varit vilande i minst fem år, kanske mer, men nu så lockar dessa promenader fler än någonsin.
  Ska försöka bli biblioteksbesökare, nu när jag ska vara ledig för det mesta. Har varit så dålig på det under många år, eftersom jag är periodläsare och återlämningsglömsk. Ha det fint i vackraste tiden!

  • Ja, alla sätt är bra – utom de dåliga, heter det ju. I dagens läge kan man förstå vad ”de dåliga” syftar på 🙂

   Biblioteksbesök har gått i vågor för mig under årens lopp. Trots allt är jag nog en ganska regelbunden besökare. Idag får man påminnelse några dagar innan lånetiden går ut, så jag upplever inte att det är svårt att komma ihåg återlämning. Går ju att låna om via nätet också… Ha det bra själv…. snart är du sommarledig också…

 2. Ja, vad vore livet utan böcker.
  Tänk om man hade fört räkning på varenda bok man läst genom livet, ända sedan barndomen. Undrar vad den summan skulle bli – till dags dato.
  Och vad vore livet utan naturen.
  Om det här viruset för med sig något gott i slutändan, så kanske det skulle kunna vara att många har fått en vana att vara ute i ”skog och mark”.
  Jag märker i alla fall att det är mycket fler människor ute på stiga/leder nu än tidigare.

  Ha det fint Mia!

  • Ja, du har säkert rätt om att människor drar sig ut i naturen, även om jag inte kan säga att jag märkt den skillnaden. När jag var i Älmås var jag ganska ensam, ett par pensionärspar träffade jag. Där vi gick igår, motionsspår, där brukar det ”alltid” vara folk närjag är där… Våren är en årstid också som lockar ut folk, men visst vore det konstigt om inte folk drar sig ut mer idag än tidigare år, de som inte annars är intresserade.

   Böcker, böcker…. ja vilken underbar underhållning det ger. Jag har börjt på mitt 7-dagarslån. En helt underbar bok!

   Ha det gott själv!

 3. Visst är böcker ett bra sällskap och som kompletterar de mer fysiska träffarna. Fint att ses utomhus.
  Just nu lyssnar jag på böcker och det gör jag både hemma och ute och jag kan göra det när som. men jag har också en annan fysisk bok till hands.
  Fint att du fick hjälp på bibblan att hitta böcker, För egen del blir dte sällan biblioteksbesök, två är under ombyggnad, så det finns inget nära. Men jag har Storytell och har där tillgång itll det mesta. Och sedan blir det en del inköp. Men hade jag haft ett bibliotek nära hade jag givetvis lånat där också.
  Nu lyssnar jag på en deckare av en svensk författare Emelie Schepp; ”Märkta för livet” . och katarina Ewerlöf som uppläsare är så bra. Lyssnade innan på ”Silvervägen” av Stina Jackson. Föll mig också i smaken.
  Önskar dig en fortsatt bra vecka.

  • Av Emelie Schepp har jag läst en bok ”Broder Jakob”, bra, men inte så bra så jag har kollat efter fler böcker av henne. Får kanske göra det. Silvervägen köar jag för, den verkar populär. Ska jag lyssna på böcker ska jag vara i stillhet, annars förlorar jag koncentrationen om innehållet inte är superintressant för stunden. Är det så att jag ska vara i stillhet vill jag ha boken i handen 🙂

   Ha en fortsatt bra vecka du också! 🙂

 4. En härlig tid nu … och såå skönt att det blivit lite behagligare temperaturer. Böcker är alltid trevligt – men jag är en usel biblioteksbesökare. Jag köper billiga böcker på Erikshjälpen i Skärblacka, för omkring 5 -10 kr – en del blir kvar hos mig och en del lämnas tillbaka så de kan säljas en gång till 🙂
  Ha det gott!

  • Åh så bra, jag visste inte att Erikshjälpen o.dyl organisationer tar emot böcker. Vårt samhälle är översållat med böcker och många vill rensa i sina bibliotek. Det vill jag också, men vet inte riktigt vart jag ska göra av dem. Känns inte riktigt bra att mala ned den i återvinningens kvarnar.

   Ha det gott du också!

   • Nu vet jag ju inte hur de gör nere hos dig, men här i Skärblacka tar de gärna emot böcker – och det känns bra att inte bara kasta dem 🙂

   • Jag får kolla upp det – innan jag kör dit för säkerhets skull!

 5. Perioden mellan hägg och syren är fantastiskt fin och många av oss uppskattar nog blomningen och grönskan extra mycket då. Men även sommaren och den tidiga hösten bjuder på underbara dagar.

  Ett besök på biblioteket är alltid givande för utan böcker, det vill jag inte vara. Just nu väntar jag på en del beställningar men det är många före. Blir det skarpt läge så funderar jag på att köpa en av dem.

  • Det brukar inte bli så långa väntetider. Den mest populära boken var lång kö, drygt 60 tror jag det. I annat fall var det drygt 80. Hur som helst blev det min tur fortare än jag trodde. Det finns ju flera ex av populära böcker… Så håll ut!

 6. Jag gjorde en snabb resa från varken hägg eller syren, mellanlandade bland häggen och är nu i syrenernas rike 😀 En resa från Östersund till Örebro med andra ord. Kanske kommer jag tillbaka hem lagom tills häggen blommar och då får jag uppleva allt igen, i ett långsammare tempo.
  Härligt att böckerna ger sådan glädje. Då är det bra att det finns bibliotek.

  • Mmm det stämmer nog det de utläser de som kollar vad vi fotfolket gör – reser mer! Men jag har sett på din blogg och tycker det är helt befogad resa för dig. Det måste finnas undantag…. så länger det inte blir förbjudet! Ha det gott!

   Ja utan böcker vore livet betydligt tråkigare för mig.

 7. Härligt med böcker att sjunka ner i. Jag läser också, men inte så som du tror jag.
  Och mitt lösenord till biblioteket har jag glömt… de kan säkert hjälpa mig med det bara jag tar mig dit. Jag har läst Silvervägen. Den var bra.
  Just nu har jag ingen bok på gång.

  Alla loppisar som jag besöker säljer böcker. Både Röda Korset, Erikshjälpen och PMU. Men i ärlighetens namn så får de nog in så många så de slänger nog en del också, skulle jag tro. Och ibland säljer de 4 st. för en tjuga.

  Här väntar vi både på häggen och syrenen, men tänk att jag såg smultronblommor vid vägkanten när jag letade checkpoints idag. Det gjorde mig glad.

  • Våren är på gång även hos dig, ni har allt det spirande vackra framför er.

   Nu läser jag väldigt mycket, men det går litet periodvis.

 8. Karin Eklund sa:

  Böcker är glädje på så många sätt. Och ibland vill man läsa samma bok en gång igen och kanske även en tredje gång. Så fin bild av eklöv och maskros som är beredd att resa ut i världen. Skönt att vi går mot varmare tider, utetider då vi kan umgås mera på ett naturligt sätt.
  Ha det bra Mia!

  • Bilden, ja, höstfärger samtidigt som det är en vårbild 🙂

   Nu ska sommaren komma till mina trakter, enligt progoserna. Ser fram emot en varm och behaglig helg! Ha det gott du också.

 9. Jag har fullt upp trots nästan isolering. Finns så mycket att göra.
  Har fått några böcker av grannen. Kan ju inte köpa några eftersom alla affärerna är stängda här.
  Trevlig pinsthelg!

  • Ja, hur har ni det? GB är hårt drabbat har jag hört. Ni bor i hus vad jag förstått så ni har väl en trädgård som ni får försöka njuta av. Är det endast matbutiker som är öppna?

   Trevlig pingsthelg till dig också i er isolering.

 10. Blir ju till 90% ljudböcker här men en bok är ju en bok oavsett format 🙂

  Blir mycket balkonghäng här, nu är sommaren här, hopas jag 😉
  Då är det ju trevligt med en bok oavsett format.

  Ha det fint nu.

  • Ja, man väljer det media som passar en bäst. Jag kan också lyssna på böcker, men då måste jag vara i stillhet. Om jag ändå ska vara i stillhet så kan jag lika gärna ha boken i handen 🙂

   Önskar dig en trevlig pingsthelg med eller utan boklyssnande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: