Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Vilka böcker det finns! Det här är en väldigt bra roman, jag tror att många, många skulle hålla med mig – men då måste man förstås läsa den. 🙂

Ömsint, helt fantastiskt har Tayari Jones skildrat de tre huvudpersonerna.

Roy och Celestial personifierar den amerikanska drömmen och bilden av det nya svarta Södern. Han är en ung affärsman, hon en lovande konstnär. Men precis när de ska inleda sitt liv tillsammans, händer något som sliter dem isär. Roy blir anklagad för ett brott som Celestial är övertygad om att han inte har begått och han döms till tolv års fängelse. Trots att Celestial alltid varit självständig känner hon sig vilsen och övergiven, och när domen efter fem år upphävs och Roy kan återvända hem, är den kärlek som en gång fanns inte lika självklar. Går det att rädda ett äktenskap som berövats sitt fundament?

Ett amerikanskt äktenskap är berättelsen om en kärlek som aldrig tillåts mogna. En drabbande och insiktsfull roman om ras och klass i dagens USA.

Alla lässugna människor – LÄS DEN, tror inte ni ångrar er. Boken tilldelades ”Women´s Price for fiction 2019”. Om någon funderar över varför jag skriver att det finns tre huvudpersoner i boken så beror det på att Roys barndomskamrat Andre är en viktig person i berättelsen.

Betyg: 10 / 10

Sidor: 322

Bok: 21 / 2020

Kommentarer till: "Ett amerikanskt äktenskap" (10)

 1. Tack för tipset Mia!

 2. Tack för tips. Får bli sommarläsning! Låter väldigt läsvärd.

 3. Nu MÅSTE jag besöka biblioteket.

 4. Tack för tipset! Ska ta mig an denna när jag är klar med ”Det första chiffret” av Denise Rudberg. Tre kvinnoöden i Stockholm. Tre unga kvinnors liv förändras här under andra världskriget. Har just börjat lyssna på den så jag vet inte ännu vad jag tycker. Men ok. så här långt.
  Önskar dig en trevlig pingst.

 5. Tack för tipset! Alltid trevligt med nya böcker. Just nu så lyssnar jag på Ödesmark med med Stina jakson, nyss börjat, men den verkar bra.
  Trevlig Pingstdag!

  Kram

  • Då får du berätta vad du tycker om den, när du läst klart. Jag har Silvervägen hemma av samma författare, men har inte börjat på den än.

   Trevlig pingstdag till dig också! Strålande solskensväder, men jag misstänker att du sover efter nattpass…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: