Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Kraft i nyporna

Dammsugare a la 2020

Igår köpte jag ny dammsugare. Min f.d dammsugare hade sett sina bästa dagar..

Ny, fin, blänkande… men ack… att allt tekniskt ska bli mer besvärligt. Jag har aldrig haft problem med att sätta ihop delarna slang, mellandel och ned till golvmunstycket. Det fanns TVÅ golvmunstycken, men det såg jag snart i anvisningarna hur det ar tänkt. Det ena till golv och släta mattor, det andra för lurvigare mattor.

Det som beredde mig störst problem var att två delar var inte så lätta att få ihop. Jag skulle trycka in två spärrar samtidigt som jag förde in det på rätt ställe i metallröret. Spärrarna var tröga för en kvinna som mig, jag är svag i nyporna. Svor litet för mig själv, tyckte det var tusan med om jag skulle behöva få hit en karl för att kunna använda min nya glänsande dammsugare. Skam den som ger sig, jag lyckades efter många försök, vet inte om det var skicklighet eller tur 😉

Jag upplever att prylar görs mer och mer besvärliga. Är det tekniska prylar räcker det inte alltid med att vara läskunnig för att få det att fungera. Bara att ställa in TV-kanaler på TV:n är inte det enklaste. Bruksanvisningen jag har till TV:n, ja, den texten är så liten så den kan jag inte läsa.

Åter till dammsugaren. Jag har provkört den och den har väldigt effektiv sugförmåga – bra. Vi ska nog bli kompisar tänkte jag och skulle ställa undan den. Hur få in sladden? Jag kände och letade efter någon knapp, men icke. Jag kunde inte lösa problemet förrän jag läst innantill! Visst är livet underbart? Har dammsugit i många herrans år vid det här laget, ändå så ska det vara så svårt ibland….

Jaha, det går att göra blogginlägg av det mesta om energin finns.

Kommentarer till: "Kraft i nyporna" (24)

 1. Jag har problem med att få isär de två delarna i dsmmsugarslangen. Lyckas knappast aldrig trycka tillräckligt hårt på isär-tagar-knappen. Men den går in i städskåpet ändå.
  Tv:n och Jag är heller inte bästisar. Det händer lite då och då – vid de sällsynta tillfällen- då jag sätter på Tv:n, att jag får som enda program ” ingen signal”. Alldeles för mycket olika ikoner att trycka på, och jag har tränat alldeles för lite. Ha det fint i den vackra försommaren.

 2. Bra jobbat att du både fick ihop den så att den kom till användning. Har liknande tankar som du har när det kommer till alla tekniska prylar. Tur du fick in sladden. Log när jag läste ditt inlägg för jag kände igen mig. Väldigt väl.

  • Ja man kan undra varför allt ska ändras, t.o.m det som varit lätt och självklart. Ett städverktyg ska vara lätt att sättas ihop snabbt…, kan man tycka i alla fall.

 3. Ler igenkännande … varför är alla ny saker så krångliga – och varför är det såå liten text på prylarna? Om det ens finns en bruksanvisning i papper – en del får man leta efter på nätet 🙂
  Önskar dig en ny fin vecka!

 4. Karin Eklund sa:

  Jag känner igen mig i det du beskriver. Inte blir moderniteterna enklare precis…man ska vara tusenkonstnär för att få igång dem ibland och att få ihop dem senare. Grattis till dammsugaren hur som helst. Här skulle också behövas lite nytt under den solen.

  • Ja, det är ett köp jag inte kommer att ångra, trots vissa igångsättningsproblem. En himla skillnad på effektiviteten hos denna mot min gamla. Kanske kan jag inspirera dig till att slå till med nyköp, det blir roligare att dammsuga 🙂

 5. Precis så känner jag det med inför nya tekniska prylar. Det verkar som de görs för att irritera. Jag avskyr att läsa instruktioner så jag chansar alltid först, men det brukar klart inte bli så bra. Varför kan det inte skickas med en instruktionsvideo i stället? Kram

  • Bruksanvisning på papper är dock fler som kan ta till sig. Alla har inte datorer, alla har ingen aning om hur man söker information.

 6. Igenkänning Mia.

  Jag har också en svaghet i händer och handleder och upplever att mycket är onödigt dumt konstruerat, för oss som inte har styrkan.
  Inte ska man behöva be någon om hjälp för att få upp/sätta ihop olika attiraljer, kan man tänka.

  Får se hur jag lyckas eller misslyckas nästa gång jag ska köpa ny dammsugare. Den nuvarande är gammal som gatan.

  Barbro

 7. Jag låter husse sköta det tekniska och sedan får han ge mig lightversionen!

 8. Hoppas min dammsugare håller ett tag till. Den sög faktiskt mycket bättre och blev smidigare när jag köpte ett nytt munstycke. Det hade jag inte väntat mig, så det var en positiv överraskning. Nu är det nästan roligt att dammsuga.

 9. Åh, vad jag känner igen mig 😂 Jag har haft flera liknande upplevelser och det är då envisheten kommer fram. Det brukar oftast lösa sig och det var ju skönt att du fick ordning på grejerna 😊

  • Jo, sant, men jag känner att envisheten är inte lika uthållig nu mot tidigare i livet. Men tillräckligt för att få det att fungera i alla fall…

 10. Jag dammsuger aldrig, tycker inte om ljudet, det stannar i öronen och jag mår fysiskt dåligt av det.
  Däremot dammsugs det här ibland, men det får mannen stå för och jag går ut ur huset. Bra lösning.
  Ha det bra!

 11. Grattis till din nya snabeldrake. Min dotter tyckte jag skulle köpa ny till stugan, kanske detta vore något för mig nu när du löst alla detaljer. Jag tänkte på det där med krångliga prylar nu för tiden för några dagar sedan då jag skulle hjälpa min mamma med en pryl hon köpt. Så när min mamma bad mig köpa henne en ny bänkspis så köpte jag den som var enklast att förstå sig på. Hon blev lite besviken men jag vet hur det hade blivit annars.
  Önksar dig en finfin fredag!
  Kram

  • Ja, enkelhet är inte att förakta, tvärtom. Jag har haft min så kort tid, men än så länge kan jag rekommendera en sådan jag har 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: