Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Braås hembygdspark

Ingången till hembygdsparken eller hembygdsgården, jag fann båda benämningarna

Igår var det utflyktsdags igen. Färden gick till Braås hembygdspark och Sjöåsa naturreservat som ligger strax intill hembygdsparken. Vackert, men kunde varit bättre. Trots att det var söndag eftermiddag var inga av husen öppna, inget café öppet, tyvärr. Endast en privat fest och de bjöd inte på något kaffe till en törstig 🙂

Ett vackert hus utan några bekvämligheter

När man ser huset så här en solig, varm dag under sommaren känns det mysigt och vackert, men om jag försöker tänka mig in i en blåsig, kall dag med snöstorm så känns det inte lika mysigt 🙂

Snickarkonst
Mycket slit var det med steniga marker förr i Småland. Kanske symboliserar gubben det, det är min tolkning i alla fall.

Kommentarer till: "Braås hembygdspark" (8)

 1. Vad trevligt med en tur hit. Jätteroligt att vidga vyerna och extra för mig som inte alls är bevandrad här. I Småland har jag varit en del, men ändå begränsat.
  Ja, ett himla slit var det förr. Men man hörde aldrig att någon var stressad eller utbränd. Fanns nog inte tid till det.
  Tänker ibland på min farmor som med farfar runt 1920 bodde på ett litet torp och med ett litet jordbruk och några kor. Och 10 barn blev det efter hand- Hörde aldrig farmor klaga. Dessutom jobbade hon senare som ysterska på ett mejeri. Ett stycke historia.

  • Stressade var de säkert för att få in skörden, att skörden inte skulle slå fel, att ha foder till djuren osv. Utslitna kroppar, utbrändsbegreppet fanns inte, men många var kanske utbrända av andra orsaker. Stressen ser ut på annat sätt i dagens samhälle…

   Visst är historia och människoöden intressanta… Tack för din vinkling!

 2. Hoppas att du hittade lite kaffe någon annanstans. Mysigt med små caféer och våffrlstugor utmed vägarna. Sitter msn utomhus, så känns det helt ok! Fina bilder på fina gamla hus! Nä, på vintern så vill man allt ha sitt välisolerade hus med alla bekvämligheter.

 3. Ännu ett trevligt utflyktsmål men så synd att stugorna inte var öppna. Det är väldigt intressant att kunna se hur det såg ut inomhus. En kaffeservering hade inte var fel det heller.

  Livet för småbönder och torpare i Småland var inte lätt förr i tiden. Fattigdomen var stor och marken svår att bruka så det var ingen slump att många utvandrade till Amerika just från det landskapet.

  • Ja, det var synd, jag hade gärna suttit där i miljön och druckit litet kaffe.

   Sant, det var hårda tider förr i Småland. Ja, säkert hela landet, men som du skriver det var väldigt många från Småland som åkte till Amerika.

 4. Ett trevligt utflyktsmål och fina bilder på det du fick se. Synd att det inte blev något kaffe men upplevelsen blev säkert väldigt bra ändå 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: