Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Simba

Nu har jag fått sällskap i lägenheten några dagar, av kaninen Simba. På bilden ovan ser det ut som att det inte finns någon mat i skålen, men det finns lite kvar, fast det var i delen av skålen som inte syns. Att Simba la tassarna på skålen när jag öppnade buren tolkade jag som ”Rör inte min mat” 😉 Vi människor vill nog gärna lägga in budskap i djurens beteenden, många gånger stämmer det säkert, men ibland är det kanske önsketänkande av oss! Eller hur tror ni, läsare?

Så här ser det ut hos mig nu, vi har fixat en ”sällskapshörna”. I fåtöljen som syns litet till höger i bild sitter jag mycket både när jag bloggar eller gör annat vid datorn. Sitter där också ofta när jag läser. Just nu har han lagt sig ned för vila, han lägger sig inte litet försiktigt utan genom att slänga ned kroppen med en duns mot underlaget så jag ska veta att nu är det tid för vila!

Kul med sällskap och lära känna den här kanaljen, en riktigt kelig kanin. Njuter väldigt av att bli kliad och smekt. Men som sagt, lånekanin, får se hur länge han får husera hos mig den här gången. Hoppas det blir fler besök framöver.

Kommentarer till: "Simba" (18)

 1. Kina Hellquist sa:

  Det är faktiskt lite sällskap med dessa lånedjur. Jag brukar ha barnbarnets hamster när de åker bort. Nu har de skaffat katt också, så nu vet jag inte hur det blir. Det blir kanske jag som får flytta in hos dem. 😀

 2. Tove Elisabeth Olberg sa:

  Sällskapshörnan, så trevligt! Gör samma tolkning av bilden att döma Rör inte min mat!
  Just frågan du ställer har jag funderat över då och då, under korta tider levd med hund och katt i hushållet. Men jag har fått till mig av de som lever hela tiden med dessa fyrbenta och andra att det visst är på det sättet.
  Mys med kaninen 🙂

 3. Husdjur på besök, det måste ju vara toppen. Husdjur hela tiden, det blir ju lite bundet. Vi har ju katter, och dem kan vi lämna ensamma en natt så här års. Blir det fler nätter, så får de åka till dottern i Ulås.
  Min bror hade kanin, men den fick aldrig komma inomhus. Tror att den dog av tristess i sin bur. Inte bra
  Många av mina elever har haft kaniner som husdjur. Tycks ha lite kortare livstid än exempelvis en katt. Många tårar över död kanin har jag sett. Även över död mus, men det hade jag svårare att förstå. Men det är klart, det är ju också en familjemedlem….eller…?

  • Jo det är kul att ha Simba här. Jag skulle gärna vilja ha en katt, men samtidigt så är det bundet. Både för och nackdelar, med andra ord.

   Apropå död mus, jo, jag förstår det… om man haft den som sällskapsdjur. 😉

 4. Så mysigt med besök och Simba är verkligen fin. Jag tror att vi gärna tolkar in våra egna känslor i djurens beteende…

  • Så himla mjuk päls och roligt tecknad, ett ljust och ett mörkt ben precis som i ansiktet… halva ansiktet ljust och den andra halvan mörk.

 5. Vilket fint sällskap du har fått och vilken liten sötnos han är 😀 Hundar lägger gärna tassen på något som de markerar ägande till. Jag har skrattat åt det många gånger när mina hundar har lagt en tass på mig 😀 Det kan säkert betyda andra saker också men Simba skyddar säkert sin mat och visar det på det sättet.

  • En mysig kompis, hoppas han tycker detsamma om mig 😉

   Jo, kan nog ligga något i det att han vill skydda maten, när den lilla mathon är tom kastar han iväg den ibland!

 6. Vad trevligt med sällskap och du har ju fått till en fin sällskapshörna. När barnen var små hade vi ibland grannens kanin till låns när de var borta. Han var dagligen ute på skuttande i köket och med andra dörrar stängda. Något han var van vid och gillade. Men ofta var han i buren och jag minns nattetid när han sov i den i vår tvättstuga att han hoppade, liksom stampade i buren. Eftersom vi bodde i villa då så hade han med en stor bur som vi satte ute på gräsmattan så han kunde röra sig mer fritt. Minns att jag var orolig att han skulle gräva sig ut….Hände dock inte
  Kul det här med att han markerar att det är hans mat.
  Önskar er fina dagar tillsammans.

  • Simba ska få komma ut också, men vi var nog inte riktigt överens igår. Första dagen han var här kunde jag ta honom och ha honom i knät och kela med. Igår stretade han emot, ville inte alls. Jag ville inte tvinga honom, men idag hoppas jag han ska kolla in litet av lägenheten där han kan ta sig fram. På hala golv är det kanske inte enkelt. Matvrak är han så det skulle inte uppskattas att jag tog hans mat 😉 Jag är förvånad, men tänker man på vilda kaniner och harar så nog sjutton äter de så fort de är stilla.

 7. Kaniner brukar vara trevliga att umgås med … och Simba är säkert inget undantag – ser såå söt och rar ut!

  • Ja, han är trevlig att ha här…. men igår var nog något fel, vad vet jag inte riktigt…

   Innan han ska hem igen ska han lita på mig, har jag bestämt.

 8. Fördelen med husdjur är att man har sällskap men behöver inte umgås.

 9. Tove Elisabeth Olberg sa:

  Jo, Mia jag har problem med att kommentera på vissa WP bloggar, därav din. På min förra blogg också en WP fick jag anmodan på en annan WP blogg att byta till avatar/gravatar och det har resulterat i att jag på flera WP inte kan kommentera med min nya bloggadress. Nu har jag ju ett FB konto så det går bra här. Sista veckorna jag hade min WP blogg så gick inga kommentarer fram och jag kollade med supporten som inte fann några fel. Lycka till med lösningen Mia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: